Şimdi Ara

PİC 16F628A ile SES e duyarlı sistem yapımı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: egealtay

Video

Bu videoyu nasıl izleyeceğim izleyemiyorum ?
  • Sanırım ben beceremedim, aşağıdan izle.

http://youtu.be/MWbnj2Kz6Ts
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Videoyu buradan yüklemesini maalesef beceremedim ,

Aşağıda verdiğim link ten bakıver.

http://youtu.be/MWbnj2Kz6Ts

Çok sağol teşekkür ettim kaç gündür uğraşıyorum inatlaştım yapacağım diye bu kurduğun devrenin üsten yandan fotoğrafını ekleyebilirmisin değişik birşey yok deyilmi ben anlamadım neden çalıştıramıyorum 2 tane kapasitif mic var biri arzalı diyelim diğeridemi arzalı anlamadım ama tekrar deneyeceğim bana resim atarsan eğer bi bakayım ben çok kablo kullanıyorum ondanda olabilirmi trimportu ayarlamak için elimi uzattığımda lamba yanıyor elektriklenmemi var anlamadım neyse tekrar sağolun

• Trimpot un iki ayağındada direnç var senin kurduğun devre değişik heralda ?
  • Hayır aynı devre kablo kullanmadığım için jumper yani 0-Ohm direnç kulandım kablo yerine ,

Ben senin yerinde olsam elimdeki devreyi sökerim yeniden sakin sakin yaparım ve göreceksin çalıştığını ,Hadi çalıştır şunu artık göreyim ,

Sen yap tekar dan bana yakın fotosunu at nerede hatan var söyleyeyim hemen .

bu arda 5 volt ile de çalışıyor haberin olsun senin besleme voltajın 6 volt olduğunu söylemiş idin rahatlıkla çalışır .
  • Yaptım heralde ama şu sıkıntıları nasıl çözerim

1- Ters bağlamışım heral ses olunca lamba sönüyor(Dediğiniz gibi direk bc547 ile lede bağladım)
    2-Hassasiyet elimi çırpınca sönüyor konuşmayı algılasın vs. ayarı nerden yaparım trimport sadece 10K var direnç ekleyerek nasıl yapacağım
  • Tel numaranı ver PM den arayayım seni
  • LM 358 in

3 pin ile 2 pini ters takarsan ters çalışır
  • Kardeş sağol teşekkür ettim sonunda hallettim trimport ile alakalı bir durum oldu heralda ama tam istediğim şekilde yaptım neyse diğer kısımları yapacağım tekrar teşekkür ettim
  • mic üzerindeki siyah bantta sorun varmış onu çıkarınca çalışıyor yapamayan arkadaşlar olursa öyle denesin iki mic te çalışıyormuş. trimport tada sorun yokmuş halloldu
    pic ile de denedim gayet stabil çalışıyor bana birde o iş sadece anolog çıkışla olur vs. denilmişti bir bilene sormak lazımmış egealtay gibi :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 9 Kasım 2014; 13:47:43 >
  • Sonunda yapabildin ,
    Geçmiş Olsun
  • Borddan isise geçirirken biyer de takıldım 6volt ile çalışacak lambanın trimport ve BC547 bağlantısı olmadı gibime geldi ekteki dosyadan kontrol edebilirmisiniz nerde hata yapmışım birde ldr animasyonda çalıştıramadım bağlantım bordda gayet iyi çalıştığı halde orda çalışmıyor.

Dosyalar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.