Şimdi Ara

PIC 16F877 'nin fuse ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben PIC 16F877 kullanarak ultrasonic mesafe ölçümü yapmaya çalışıyorum şu anda. Capture özelliğini kullanıyorum PICin. Programı yazdım, PIC simulator IDE adlı simülasyonda ve proteusta güzelce çalışıyor program, ama PIC'e yüklediğimde PIC saçmalıyor biraz, düzgün çalışmıyor.

Bunun sebebinin PIC'i yüklerken, yükleyici üzerinden ayarlanan fuse ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum. 16F877 de bu ayarları nasıl yapmalıyız. Değişik şekillerde yapmaya çalıştım ama olmadı. Bilen birisi yardım ederse memnun olurum.

Kullandığım yükleyici D149 BC ve kullandığım programda USB_Prog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 19 Mayıs 2008; 1:21:22 >

• Yokmu yardım edebilecek birisi?
  • Sorun yükleyiciden kaynaklanmıyor. Proteus ta simülasyonunu yaptığınız birçok yazılım pice yüklendiğinde farklı sonuçlar doğurabiliyor. Bunun sebebi proteusun pic yazılımındaki bazı şeyleri ihmal etmesidir. Pice yüklediğiniz yazılımı tekrar gözden geçirin sorun çözülür. Hatta kodları buraya gönderirseniz bizde yardımcı olmaya çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 20 Mayıs 2008; 12:17:49 >
  • LVP sigortasını kapatırsan sorun düzelebilir.
  • Sorunu çözdüm ben. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Sorun kısmen programdan kısmende bu ayarlardan kaynaklanıyordu heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 20 Mayıs 2008; 21:02:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.