Şimdi Ara

Pic ile PC'den Karta Metin Gönderme (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakadaşlar derdimi resim çizerek anlatayım dedim. Resimdeki gibi PC 'de basit bir metin yaz yolla programı olcak. Bir picli RF verici modüllü verici kart. O seri porta bağlanır sanırım. En kolayı öyle oluyo galiba. Ve resimdeki gibi 1 ve 2 numaralı alıcı kart olacak. Amaç: PC'den yazdığım metni istediğim karta yollayarak o kartın ekranında göstermek. Nasıl bir yol izleyebilirim sizce...??? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• RF verici-alıcılarda, uyandırmak için bir süre sinyal vermek gerekiyor diye okudum, yanlış da olabilir. Bu konuyu atlayacağım. yakında biz de buna benzer bir uygulama yapacağız.(2-3 hafta içinde)

şimdilik rs232 den yolladığın her data alıcılara doğru olarak ulaşıyor diyelim.

-----------------------------------------------------------------------
    bilgisayar programı gönderilecek datayı formatlamalı ve öyle göndermeli. sen bu data formatını belirlemelisin. mesela
    kontrol byte ı + alıcı numarası byte ı+ bilgi + bitiş byte ı gibi bir datayı gönderebilirsin.

-kontrol byte ı, gürültüden kaçınmak için kullanılıyor.
    -alıcı numarası da alıcı kartlar tarafından okunacak, eğer alıcı numarası = 2 ise, alıcı 1 bu bilgiyi ekranda göstermeyecek, sadece alıcı 2 gösterecek. (mesela alıcı numarası=3 yaptığında da 2 kart birden bilgiyi gösterecek şekilde ayarlayabilirsin)
    -bilgi dediğim senin göndereceğin esas data. 1 byte uzunluğunda olabileceği gibi 32,64 vb. çok uzun bilgiler de olabilir. Bu bilginin uzunluğu sabit olabileceği gibi, kontrol byte ında belirteceğin uzunlukta da olabilir.
    -bitiş byte ı da datanın sonunu gösterir. buraya checksum falan da ekleyebilirsin.

RF de oluşan gürültü problemini halletmek için, bu kontrol ve bitiş byteları hakkaten iyi rol oynuyor.

• tesekkurler!!!
  • Selam tekrar. Arkadaşlar bu projeyi ilk olarak şöyle gerçekleştireceğim. PC'den veriyi tek karta yollama. Yani yukartaki resimde anlattığımın tek alıcı kartlı olanı. Onu yapınca zaten gerisi yazılım işi. Visual basicte yazılan bir ara yüz programından metin yollanacak. (QQQQQ+metin şeklinde şifreli) alıcı kısmında dinleyici şeklinde anacağımız birinci pic gelen mesajın doğru yerden gelip gelmediğini ön eke bakarak karar verecek. (QQQQQ varsa datayı alacak) sonra diğer pice kesme sinyali yollarken veriyide harf harf yollayacak.İkinci pic ise aldığı veriyi LCD de kayan yazı şeklinde gösterecek.

Bunu RF modüller olmadan yani sanki RF alıcı ve verici zaten görevinin yerine getirmiş gibi alıcı+verici devresini (verici devresine direk alıcı devresini bağladım) isis'te çizdim. Pic kodları pic basic'tir. Kodları hazır buldum ama analiz ettim. Takıldığım bir yer var. Orası da kaydırma işlemini yapan pic'in programı. Isiste verdiği hatayıda koyuyorum resim olarak.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nizma -- 19 Mayıs 2010; 15:00:43 >

•  Pic ile PC'den Karta Metin Gönderme (Resimli)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.