Şimdi Ara

pic programlama için yardımmmmm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

zaten bize okulda hep m.ö kalma programlar gösteriyolar uyuz oluyorum

programı hexini pice attıyomus gibi görünüyodu, ama baska makinada pici okuttugumuzda picin içine bise yazmadıgını gördük. ondan sonra mplab a gectik
  • tüm forumu okuyamadım fakat similasyonlar dışında çalışmıyor demişsiniz aklıma ilk gelen programlama esnasında WDT açık kalmış olabilir. buna dikkat ettiniz mi?
  • bu formda yazdığım problemi çözdüm dediğiniz gibiymiş.benim şu anki problemin yukarıda ki program yaklaşık 1kbayt bu da 16f84'ü dolduruyor.bu tip programlar tablo oluşturularak yapılıyormuş.ben o tablo yu nasıl yapabilirim bana yerden tasarruf sağlar mı?
  • hangi program 1KB ozamana benim yazdığım programlar heralde bir kaç Mb olur işin şakası PIC 16F84 ün program belleği 1024 word dür. yazdığınız programın ise belleğin yüzde 5 ini bile doldurabileceğini sanmıyorum artı burda önemli olan programın txt uzantılı dosyada kapladığı yer değil hex foratında kapladığı yer önemlidir.
    programla ilgili bir tablo dan bahsetmişsiniz üzgünüm böyle bir tablonun varlığından haberim yok belki şöyle bir şey olabilir microcontroller a matematiksel işlemler yaptırılarak sonuçların port lara aktarılması ve bunun devamlılığı için bir döngüde gerçekleştirilmesi olabilir yinede şunu şöyleyeyim sizin bu ve benzeri programlarla PIC in belleğini doldurmanız gerçekten çok zor...
  • iyi güzel de bu programın hex dosyasından bahsediyorum ben de zaten.bu programı hex formatına çevirip özelliklerinden boyutu 963 bayt gösteriyor.
  • 963 bayt hex dosyasının NTFS/FAT32 ( hangisini kullanıyorsunuz bilmiyorum ) formatlı disk üzerindeki boyutudur PIC belleği ise bu formatlardan bağımsızdır ve PIC programı ise bu belllek üzerinde herhangi bir dosya uzantısına gerek duyulmadan yazılır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 11 Temmuz 2005, 0:59:07 >
  • @r2d2droids
    demek PIC in hafızasını doldurmak zor haa...

Senle ben tatilden dönünce bir konuşalım dostum sana ASM ile yazdığım ve hanüz bitmemiş 7500 kusur hafıza kaplayan yazdığım bir program gönderiyim birde bunu PIC BASIC PRO da yazıcam 877 filan yetersiz kaldı direkt 18 ailesine yada dsPIC lere
  • ne yazdığımı dikkatli oku;
    bu ve benzeri programlarla PIC in belleğini doldurmanız gerçekten çok zor...
    dedim sen ne anladın...
  • Tamam bu benzeri programlarda zordur hafızayı doldurmak sen haklısın kardeşim kolay gelsin sana
  • arkadaslar kullandıgım MPASM (WIN4.01) ŞU HATAYI VERİYOR;

Error[173] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\YSF\DESKTOP\DENEME.ASM 191 : Source file path exceeds 62 characters (C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\YSF\DESKTOP\MPASMWIN401\P16F84A.INC)

BEN ÇÖZEMEDİM Bİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf172 -- 19 Temmuz 2005, 19:26:46 >
  • hocam ben picten anlamam sadece türkçeye çeivirnce sonuç şu :picle alakası yok :) sadece dosya yerini deiştir bölece path adı 62 characterden aşağı olsun sorun biter :) yani C ye filan at işte
    işallah sorunu çözer kolay gelsin
  • arkadaşlar bitirme ödevime yarıdm lütfen.bi haftam var ve benim bi algoritma yazmam gerekiyo. su sayacı yada normal bi sayaç programı yazmam için yardım lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.