Şimdi Ara

PIC ' x-y arasındaki sayıları nasıl bulabilirim? '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • x-y arasındaki çift veya tek sayıları nasıl bulabilirim.
    örnek 0-50 arasındaki çift sayılar veya tek sayılar.
    basitleştirilmiş 0-20 arasındaki çift-tek sayılar kodları neler.

tek ve çift sayılar nasıl bulunur biliyorum.crayflag teki 0-1 ile veya böle yaparak 0-1 artığı ile tekmi çiftmi anlaşılır.Fakat 0-20 arasındaki çift sayıları nasıl bulucaz bunu yapamıyorum.
    Nasıl bir döngü kurulucak hiçbir fikrim yok.Kitaplara ve komutlara baktım fakat birşey elde edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivica -- 28 Ocak 2007; 22:12:12 >

• Sayıyı sürekli olarak ikiye bölebilirsin.Status Carry ve Zero flaglarını kontrol ederek ve bu arada bir yazmacı sürekli arttırarak çift sayıları sayabilirsin. Bölme işlemi sayı sıfıra inene kadar ya da negatife gidene kadar devam edip orada duracak, bu arada sürekli olarak INCF yaptığın bir yazmac sana çift sayıların adedini bildirecek. Gece gece aklıma gelen bu
  • Sayıyı bir sağa kaydırıp geçici bir yazmaca depola,sonra bir sola kaydır ve asıl sayı ile karşılaştır.Sonuç 0 ise sayı çifttir ,sonuç bir eksik ise sayı tek...

test=a>>1
    test=test<<1

if test=a then
    sayı çift
    else
    sayı tek
    endif

yada en basiti son bit i test etmen.bit.o = 0 ise sayı çifttir bit.0=1 ise sayı tek..
  • if(temp && 0x01)
    tek[i++];
    else
    çift[j++];

temp değişkeni de tek mi çift mi bulmak istediğin sayı, bunu da bir döngü içerisinde çağırıp bulduklarını kaydedersen tamamdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.