Şimdi Ara

PIC16F877A Breadbord Bağlantı Hatası (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar.PIC16f877A mikrodenetleyicisini minimum devre elemanlarıyla breadboard üzerine taktığımda çalıştıramıyorum.Daha da açıklıyım;

CCS C dilini kullanarak

set_tris_b(0x00); // b çıkış
    output_b(0x00);
    output_high(pin_b0); // B portunun 0.pinini aç
    delay_ms(1000);
    output_low(pin_b0);
    delay_ms(1000);

kodunu yazdım ve pice .hex dosyasını yükledim. (void main tarafı da var,kodda bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum)

Daha sonra Breadboard üzerinden bağlantılarımı şu şekilde kurdum;

~ işaretini bağlamak olarak aldım.

Pin 1 ) Vpp ------------ 10K Direnç ~ +

Pin 11 ) Vdd ------------ 32.Pindeki Vdd
    Pin 32 ) Vdd ------------ 11.Pindeki Vdd
    Pin 12 ) Vss ------------ 31.Pindeki Vss
    Pin 31 ) Vss ------------ 12.Pindeki Vss

Pin 13 ) Osc1 ------------ 4 MHz Kristalın bi ayağı
    Pin 14 ) Osc2 ------------ 4 MHz Kristalın diğer ayağı

LM7805 Voltaj Regülatörü ) ---- Sol ayağı ~ 12V'den gelen bi kablo
    LM7805 Voltaj Regülatörü ) ---- Orta ayağı ~ 12V'den gelen diğer kablo Breadboard - 'ye
    LM7805 Voltaj Regülatörü ) ---- Sağ ayağı ~ Breadboard + 'ya

Pin 33 ) B0 ------------ 10K Direnç ~ Ledin bi ayağı Ledin diğer ayağı + 'da

Ledin Diğer Ayağı ) ------------ ~ +

Kristalin bi Ayağı ) ------------ ~ 22pF seramik kondansatörün bir ayağı Diğer ayak + 'da
    Kristalin Diğer Ayağı ) ------------ ~ 22pF seramik kondansatörün bir ayağı Diğer ayak + 'da

Altta ek olarak bulunan resimlerde pinler gözükmese de bi görsel şeklinde olsun dedim.Bu bağlantıları yapıp adaptörü prize taktığımda çalışmıyor.
    Nedendir acaba?
     PIC16F877A Breadbord Bağlantı Hatası (Çözüldü) PIC16F877A Breadbord Bağlantı Hatası (Çözüldü) PIC16F877A Breadbord Bağlantı Hatası (Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrefbackstone -- 3 Nisan 2015; 2:47:51 >

• Kodda konfigürasyon bitlerinin ayarlarını göremedim. Eksik olduğu için çalışmıyor olabilir. Programda yada programlayıcı da konfigürasyon bitlerinin ayarlarını ne yaptın?
  • kardeş bu devre çalışmaz neden çalışmaz dersen bu mikro denetleyiciye sen enerji yani voltajı nerden veriyorsun sorabilirmiyim
    yani pic 16f877a anın baglantılarına göre 32 ve 11 ci bacagına + 5volt 31 ve 12 ci bacagına -5 volt vermen gerekli
    yani en basitinden şöyle ki

PIC16F877A Breadbord Bağlantı Hatası (Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun601 -- 31 Mart 2015; 22:58:11 >

• Adaptörün kırmızısı + siyahı -'dir. 1.si bu tamamen ters bağlanmış.7805'in 1.bacağına kırmızı 2.bacağına siyah bağlanacak. Ve 22pF kondansatörlerin normalde - ye bağlanması gerekiyor + ya bağlamışsın.
  • tayfun601 kullanıcısına yanıt
    -5V da nerden çıktı
  • -5 volt dedigim yanlış yazmışım kusura bakmayın gnd - olan uç oluçaktı
  • sen çok yanlış yapmışsın :D
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim ben de başka bi sorun var sanıyodum.Dikkatsizlikten onlara hiç bakmamışım bile.+ ve - leri düzelttim.Ayrıca 11 ve 12. pinleri de yazmamışım.
    Az önce 7 segment display saydırma işlemini yaptım.Şimdi analog okumayı yaptım (joystick'in x'ini arttırırsam led yansın şeklinde) falan.Yavaş başlıyorum artık daha ne hatalar çıkıcak ileride kim bilir.Neyse tekrardan teşekkür ederim,iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.