Şimdi Ara

Pick-Up tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dayım yıllarca Nissan Skystar SSS 4x2 kullandı. Çok performanslıydı ve yaklaşık 10 lt mazot tüketirdi. Arka kasa biraz doluyken aracın ön tarafı oldukça konforludur. Ama arka koltukları çok dardır. Çok basit bir yapıya sahip olduğundan maşallah hiç bozulmamıştı araba. En son 190bin km'deydi ve yetkili servisteki periyodik bakım dışında sadece fren balataları, diskleri ve lastiklerini değiştirme ihtiyacı duymuştuk. Güzel araçtır, çirkindir filan ama gerek gücü gerekse performansıyla hayli hayli yetecek araçtır.

Navara da çok güzel, sınıfının en oturaklısı, sınıf lideri ama çok yakan bir motoru var. Hele otomatik olursa 14-15 lt görenler var şehiriçinde. L200 de iyidir aslında. 19" jantı hangi arabaya koysanız mahveder, arkadaşınızın arabasına has bir durum olmuş o konsol oynaması. Ranger pek bir kütüktür. Ben tercih edecek olsam Hilux bakardım. Toyota kalitesi ve dayanıklılığı olan, Navara kadar yakmayan bir araç. Bence o sınıfta mantık abidesi. Ssanyong'un dayanıklılığı hakkında şüphelerim var. Normal süspansiyonlu olması arazide her zaman risktir. Her periyodik bakımda 4 tane amortisör almak istemiyorsanız arazide o tip araca yönelmeyin derim. :)

• Teşekkürler. Şehir içinde de yük taşıyacağımız hemde çevre illere ve ilçelerede gideceğimiz için otomatik vites istedik.Kendi aracımda otomatik vites ve çok rahatım,alıştımda. Otomatik vitesli olunca hilux yada navara fiyatları yükseliyor. Zaten 7-8 ay kadar sonra araç daha güzel bir köy yolunda kullanılacak. Çiftliğin yolu bitmiş olucak. İkinci el temiz otomatik Navaralar bile bütçemizi aşıyor maalesef. yüksek km. li bir araçta almak istemiyoruz. Ssangyong uda %100 gönül rahatlığıyla almıycam ama böyle fiyata bukadar donanımlı araçta çok cazip açıkcası.
  • kesinlikle nissan skystar 4*4 fiyatıda uygun.zor arazi şartlarında 1 numara off-roadçılarda kullanır
  • Merhabalar;
    konuyu inceleyince yorum yapmadan geçemedim.

Öncelikle inşaat mühendisiyim ve şantiyeciyim :)

Meslek hayatıma torosla başladım ama sonra suzuki jimny kullandım 50bin km kadar. çok dengeli ve karda kolay takılmayan bir araç. yakıtı biraz fazla, çok küçük ve şirin bir araç.

Sonra Nissan Country ye layık görüldüm ve 210bin km sürdüm. 4x4ün baz versiyonu yani. arkada oturanların konforu çok önemli değilse kolay arızalanmayan az yakan tam arazi canavarı.Çoğunlukla tünel inşaatlarımızda yarı bele kadar su içinde bana mısın demedi. Benim şahsıma ait bir rallyraidim var. Hele de çoğunluğu şehir yollarında geçecekse ömür boyu arabalık yapar.

Daha sonra Nissan Navara ya layık görüldüm. Tam lüks abidesi bir araç. Çok güçlü 6 vites zaten uzun yoldada çok iyi. arazide de biraz alçak olduğundan önüne kar yığılması daha çabuk oluyor ve takılıyor. Alçak oluşundan başka bir sorun yok. ancak şantiyeye aldığımız benimkide dahil ve diğer şantiyelerden de duyduklarımız, ilk debriyajını araç 10bin ile 40bin arası sıyırıyor. Ve arıza serüveni başlıyor sonra para harcatmayan navara duymadık. şaft aks difransiyel yakıt sistemi ve parçalar her markada olduğu gibi çok pahalı. Zaten aylık kirası c180 kompressorden fazla:) ama herşeyine değer bence

Birkaç ay L200 kullandım. mitsubishi mutlaka sağlamdır. arkası nissan pickupa göre geniş hatta büyük bir çoğunluk nissan pickupa göre geniş navaraya göre değil..
    Toyota az yakıyor ama gitmiyor. bence vitesin konumu felan aracın içi hoş değil. arka tamponu çok tipsiz ve yüksek. ama sağlam karda arazide de iyi.
    Ssan yong da kullandım ama çok alçak araziyle alakası olamaz bu aracın.
    Ford biraz daha konforlu ve motoru canlı bir araç. ancak içi pek hoş değil. ama şu mavi rengi harika:)
    ısuzu kullanmadım ama hiç de merak etmedim tipsiz bir araba bence.

Arazide ve karda önemli olan önce lastik kalitesi ve diferansiyel kilidi varsa araç kolay takılmaz. Örnek Lada niva:)) ve Grand Vitara da 5 6 ay kullandım 1.9dti motoru eski laguna motoru ve leş ama arazi şanzumanı çok iyi ve o motordan dolayı yakıtı da az. sürekli 4çeker.

bu konu benim ilgi alanıma çok girdiği için bu kadar bilgi verdim kusura bakmayın. İyi akşamlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.