Şimdi Ara

Pickit 2 hata mesajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar bir tane pickt 2 programlama kartı yaptım herşey tamam ama devreyi bilgisayara bağlayıp arayüzü açınca resimdeki hata mesajı karşıma çıkıyor sebebi nedir bir türlü çözemedm yardımcı olurmusunuz acaba ??

Pickit 2 hata mesajı

• Hedef çipi-entegreyi koydunuz mu? Pro bunu görmezse hata verir. İligili jumperler doğru gerilimde olmalı, atıyorum 3.3 ve 5v jumperiniz var, 3.3v koyar da ent lazım olan 5v ise benzer mesajı verir yine. Datasheetine bakmanız gerekir programlamayla ilgili kısımda belirtilmesi gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Hedef çipi-entegreyi koydunuz mu? Pro bunu görmezse hata verir. İligili jumperler doğru gerilimde olmalı, atıyorum 3.3 ve 5v jumperiniz var, 3.3v koyar da ent lazım olan 5v ise benzer mesajı verir yine. Datasheetine bakmanız gerekir programlamayla ilgili kısımda belirtilmesi gerek.
    zif sokete işlemci takmadım takıp mı deneyyim birde ?
    pıc 18f2550 nin için ehex kodunu yükledim jumper 5 V da takılı diğer jumparlar nasıl olacak onu çok bilmiyorum devre bu :

Pickit 2 hata mesajı

• quote:

Orijinalden alıntı: Derman-

zif sokete işlemci takmadım takıp mı deneyyim birde ?
    pıc 18f2550 nin için ehex kodunu yükledim jumper 5 V da takılı diğer jumparlar nasıl olacak onu çok bilmiyorum devre bu :

Alıntıları Göster
    -USB başka bir porta takıp deneyin pc portunuz bozuk olabilir.
    -Devre üzerinde gerilim çoklayıcı bir bölüm var burada sıkıntı olabilir
    -İşlemciniz bozuk olabilir.
    -Hangi işlemciyi kullanacaksanız o işlemciye ait jumperleri kıssa devre yapacaksınız.

Kolay gelsin

• 2550liyi takta dene
  • Bildiğim kadarıyla esas işlemciyi takmanız yeterli her hangi bir jumperla oynamanıza gerek yok. Bunu gerçekleştirdikten sonraki aşamalarda ilgili programlayaacğınız ic için yandaki jumperi kapatmanız gerek veya ICSP kablosuyla pro atabilirsiniz. İşlemci burda hafıza-hdd olarak görev görüp pc olmadan aynı devrelere aynı proyu defalarca atmanızı sağlar tekrar eden kablo sök tak işleminden sizi kurtarır.
  • laptop da 3 tane usb portu var hepsini tek tek denedim durum aynı malesef.. :(
    2550 işlemcisini programlayıp yerine taktım.
    daha da başka ne yapim bilmiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iTunes (2) hata kodu nedir yahu ??
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

-USB başka bir porta takıp deneyin pc portunuz bozuk olabilir.
    -Devre üzerinde gerilim çoklayıcı bir bölüm var burada sıkıntı olabilir
    -İşlemciniz bozuk olabilir.
    -Hangi işlemciyi kullanacaksanız o işlemciye ait jumperleri kıssa devre yapacaksınız.

Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Devre üzerinde gerilim çoklayıcı bir bölüm var burada sıkıntı olabilir

neresi ora acaba ???
  • quote:

neresi ora acaba ???

Alıntıları Göster
    Şemasını verirsen bakıp söyleyelim
  • quote:

neresi ora acaba ???

Alıntıları Göster
  • Pickit 2 hata mesajı
  • quote:

Alıntıları Göster
    devreyi bilgisayara bağlayınca zener diyot da voltl ölçümü yaptım 4 volt çıktı birde 1n4148 i ölçeyim dedim onun yerine sotky tipi diyot bağladım onu ölçtüm ama voltaj göremedim burda bir voltaj çıkması gerekir mi acaba ??
  • quote:

devreyi bilgisayara bağlayınca zener diyot da voltl ölçümü yaptım 4 volt çıktı birde 1n4148 i ölçeyim dedim onun yerine sotky tipi diyot bağladım onu ölçtüm ama voltaj göremedim burda bir voltaj çıkması gerekir mi acaba ??

Alıntıları Göster
    Aşağıda verdigim link aç orada VOLTAJE PROGRAMACION yazan yeri incele buradaki tarnsistörün 1 tanesi PNP diğerleri NPN bunları kontrol ediver ayrıca burada bir bobin olacak L1 diye değerini kontrol et.

http://micro-proyects.blogspot.com/2012/09/pickit-clone-2-v30_22.html

• quote:

Aşağıda verdigim link aç orada VOLTAJE PROGRAMACION yazan yeri incele buradaki tarnsistörün 1 tanesi PNP diğerleri NPN bunları kontrol ediver ayrıca burada bir bobin olacak L1 diye değerini kontrol et.

http://micro-proyects.blogspot.com/2012/09/pickit-clone-2-v30_22.html

Alıntıları Göster
    ben devreyi bu siteden aldım zaten ..
    ama VOLTAJE PROGRAMACION yazan biryer göremedim evet devrede NPN ve PNP tip transistör var kontrol etti bunları.
    L1 bobini 680mikro henry direnç tipi bobin kullandım ..

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Bildiğim kadarıyla esas işlemciyi takmanız yeterli her hangi bir jumperla oynamanıza gerek yok. Bunu gerçekleştirdikten sonraki aşamalarda ilgili programlayaacğınız ic için yandaki jumperi kapatmanız gerek veya ICSP kablosuyla pro atabilirsiniz. İşlemci burda hafıza-hdd olarak görev görüp pc olmadan aynı devrelere aynı proyu defalarca atmanızı sağlar tekrar eden kablo sök tak işleminden sizi kurtarır.
    hocam bu söylediğiniz özellik Programmer-To-Go özelliği olup konudaki devrede bu özellik çalışmaz orjinal veya bire bir özellikli kopyalarda oluyor genelde.Harici eprom devrede pickit2nin boardın içinde oluyor ve dediğinizgibi hdd gibi davranıyor,
  • icsp soket sıralamasını kontrol ettinizmi..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_teknik

icsp soket sıralamasını kontrol ettinizmi..
    EVET KOntrol ettim ne yaptıysam çalıştıramadım devreyi.. :(
  • usb den gelen voltaj cihazı çalıştırmaya yetmeyebilir .dışardan 5v vermek ise yarayabilir..denemek lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    bir mail adresiniz varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.