Şimdi Ara

Pikap-Amfi-Hoparlör yeni başlayack birisine tavsiyeleriniz?a (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
32.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eğer hoparlörleriniz aktif ise olabilir, bağlayabilirsiniz. Hoparlörler aktif değilse bir yükseltgece (amfi) ihtiyacınız olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsek07

Eğer hoparlörleriniz aktif ise olabilir, bağlayabilirsiniz. Hoparlörler aktif değilse bir yükseltgece (amfi) ihtiyacınız olacak.

Anladım.dahili preamplifier demesi aklımı karıştırdı.
    Maddi açıdan şu anda zor gibi.Şu ürün nasıldır?YAni çok kaliteli olmadığı belli.Ama bu cihaz en azından 1 sene kullanabilir miyim?ve merak ettiğim bir konuda bu cihazın iğnesi düşük kalite ise plaklara zarar verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdrrr -- 5 Aralık 2017; 16:44:25 >

• Lenco L-3808 nasıldır kullanan tecrübesi olan var mı?
  • srdrrr kullanıcısına yanıt
    Paranı çöpe atmış olursun, kol kartuş ayarlarına müsaade etmeyen bir yapıda üretilmiş gibi. Plaklarına zarar verebilir. Evde babadan deden kalma dönem baskısı plaklar varsa zaten değerlidir, ben olsam plaklarımı böyle bir pikaba emanet etmezdim, yeni basım plak alsan zaten 80-100 TL yine aynı durum, alacağın pikap 5-6 plak parası, 2. el pikaplar kaliteli kartuşlarıyla birlikte bazen uygun fiyata satılabiliyor. İlgili sitelerden takip etmelisin.
  • quote:

Paranı çöpe atmış olursun, kol kartuş ayarlarına müsaade etmeyen bir yapıda üretilmiş gibi. Plaklarına zarar verebilir. Evde babadan deden kalma dönem baskısı plaklar varsa zaten değerlidir, ben olsam plaklarımı böyle bir pikaba emanet etmezdim, yeni basım plak alsan zaten 80-100 TL yine aynı durum, alacağın pikap 5-6 plak parası, 2. el pikaplar kaliteli kartuşlarıyla birlikte bazen uygun fiyata satılabiliyor. İlgili sitelerden takip etmelisin.

Cevapiçin teşekkür ederim.
    Aşağıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?
    Biri tam otomatik ve kayışlı,öteki yarı otomatik ve motorlu..bu özellikler dışında ikisnin de kol kartuş ayarları nasıldır?
    Lenco 3808

Pioneer PL 990

Ayrıca Pioneer x-em12 mikro müzik setini bu pikaplara bağlayıp kaliteli ses alabilir miyim?

• srdrrr kullanıcısına yanıt
    Pioneer pl 990'ı daha önce test etme imkanım olmuştu. Kısaca D&R'de gördüğünüz pikaptan hiç bir farkı yok. Kol ayarları yok, üzerinde üniversal bir kartuş var, dahili pre amfisi beş para etmez. lenco bir tık önde gibi.

İşin aslı sisteminizde analog bir kaynak cihaz ilave edecekseniz, bütçenin biraz iyi olması gerekiyor. Olay sadece pikap almakla bitmiyor, kol, kartuş, preamp, kablo, aksesuar ayrıca kendine özgü kol kartuş ayarları, bütçenin yanında biraz da emek sarf etmek gerekiyor. Arşiv konusu ise apayrı bir dünya, dönem baskısı yerli plaklar 100-1500 Tl arası, dönem baskı işe yarar plaklar 30- 500 Tl arası, yeni basım alırım diyorsanız 60 ila 150 Tl arasında etiket fiyatları. Hevesinizi kırmadım inşallah ama gerçekler bunlar.
  • quote:

Pioneer pl 990'ı daha önce test etme imkanım olmuştu. Kısaca D&R'de gördüğünüz pikaptan hiç bir farkı yok. Kol ayarları yok, üzerinde üniversal bir kartuş var, dahili pre amfisi beş para etmez. lenco bir tık önde gibi.

İşin aslı sisteminizde analog bir kaynak cihaz ilave edecekseniz, bütçenin biraz iyi olması gerekiyor. Olay sadece pikap almakla bitmiyor, kol, kartuş, preamp, kablo, aksesuar ayrıca kendine özgü kol kartuş ayarları, bütçenin yanında biraz da emek sarf etmek gerekiyor. Arşiv konusu ise apayrı bir dünya, dönem baskısı yerli plaklar 100-1500 Tl arası, dönem baskı işe yarar plaklar 30- 500 Tl arası, yeni basım alırım diyorsanız 60 ila 150 Tl arasında etiket fiyatları. Hevesinizi kırmadım inşallah ama gerçekler bunlar.

Hayır hevesim kırılmadı.Aslında farkındayım ben de.Benim düşüncem şu:Pikabımı alayım ve ses almaya başlayayım.Bir başlangıç yaparım.Alacağım ürünü zamanla yükseltirim.Ayrıca ben günde 1 saat dinleyeceğim.Ve yüksek ses takıntım yok.Yani sanırım kullanacağım kartuş ve iğne uzun süre götürecektir.
    Fiyatlara bkıyorum,her bütçeye göre seçenekler var.Pikaptan,iğne ve kartuşa kadar...
    Dediğim gibi bir adım atmak amacım.
    Şöyle sorsam en fazla 1500 TL ile bir sistem toplayabilir misiniz ?Yani ben bakınca sadece fiyatlara bakıyorum.Teknik bilgim sizin kadar yok.

Lenco L3808 başlangıç seviyesi için tercih edilebilir mi?Evimde creative marka 5+1 ses sistemim var.Bunu pikap ile kullanabilir miyim?

• Bu bütçe ile işiniz zor olacak. Lenco'yu teknik olarak tabi ki creative sisteminize bağlayabilirsiniz(creative'in uygun analog girişleri varsa) ama ses konusunda beklentiniz nedir, sizi tatmin eder mi tam bilemiyorum. Bence aktif hoparlör araştırın, exremaudio, dükkanhifi gibi satıcıların kur kampanyaları var şu ara belki uygun bir şeyler bulabilirsiniz. tekrar söylüyorum, Lenco yerine Project (debut carbon), Thorens, Rega, Teach türü markaların giriş seviye pikaplarını 2. elde kovalayın, mutlaka bir şeyler çıkacaktır.
  • Selam arkadaşlar bende Logitech 5-1 sistem ve Pioneer PL 960 eski bir pikap var. Ne yapmam gerek. Bir işe yarar mı bu hoparlörler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denoboicreamer kullanıcısına yanıt
    Araya bir phono amfi gerekiyor.

• denoboicreamer kullanıcısına yanıt
    Emin değilim ama, nette gördüğüm kadarıyla pikabınız PC-6MC (Moving Coil) kafa kullanıyor. Bunu bir araştırın, eğer öyleyse, alacağınız pre amfinin sadece MM (moving magnet) değil, MC (moving coil) desteğinin de olduğundan emin olun.

stereomecmuasi.com
    Moving Magnet (MM) , Moving Coil’e (MC) Karşı
    http://stereomecmuasi.com/2011/10/moving-magnet-mm-moving-coile-mc-karsi.html

• Başlamayın kafanız rahat etsin...

• Merhaba arkadaşlar,

Sony dn1080 amfi ve heco victa set var bass svs, pikap tavsiyesi isteyeceğim, orta kalitelerde olursa sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.