Şimdi Ara

pil yüzdesi sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
55.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende de %30 dan sonra 5 dk içinde %15 civarına inip 0 ı görmeden kapanma sorunu var,batarya orjinal ve sıfır yeni değişti ancak problem hala çözülmedi.Telefon grand neo plus.Bu tarz sorunları yaşayan olmuş lakin çözüm gelmemiş,bir umut belki bilen çıkar..

edit:pil sanırım orjinal değilmiş,gidip başka bir tane pil aldım 80 liraya.şimdi telefonun şarjı tamamen olması gerektiği gibi 1 günü çıkarıyor eskiden çıkarmıyordu.ama %20 den %1 e çok hızlı inme sorunu var.%1 e kadar 10 dk da inip %1 de 30 dakika boyunca kalıyor kullanımda.anlamadım neden böyle oldu,sorunu da çözebilen yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 18 Şubat 2018; 16:16:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HORT HORT HORT (hortlattım k bakmayın)

Xperia z1 compact var bende. Normal kullanıyordum 4-5 ay önce bataryayı değiştirdim herhangi bir problemi yoktu. Sonra birden bir gün telefonun yüzdesi sabah 60 tı öğlene 25 lere inmiş. Normal sandım. Sonra akşam mesai bitimine yakın tekrar 50 olduğunu gördüm. Biraz oynarken birden yüzde 4 uyarısı verdi. Sonra geri yüzde 50 ye geldi. Sonra yüzde kafasına göre oynamaya başladı . 50-25-4 gibi rasgele değerler gösterip uyarı verip durdu. Sonra kapandı ve şarj almamaya başladı. Bataryayı değiştirdiğim yere götürdüm. Sokette problem yok dedi ve yeni batarya taktığını söyledi. aldığımda sarj %80 civarıydı. Bir kaç gün normal gibiydi ama sonradan telefonu kontrol ettiğim de kapalı olduğunu gördüm. Sanırım bataryayı yüzde sıfır algılayıp kapanıyordu. 3-4 gündür hiç şarj etmiyordu. Kırmızı ışığı yanıp sönüyordu. Bugün bilgisayara taktım sony companion ile yazılımını sıfırladım. (telelfon açılmadan usb ile bilgisayara bağladım ve uygulama ile telefon açılmadan sıfırladım.) Yine şarj olmuyordu sonra powerbank kablosu ile denedim ve şarj olmaya başladı telefon kapalı iken 2-3 saat durdu. Şarj ışığı söndüğünde açtım telefonu ve şuan yine %50 de.

Özetle bataryayı yeni değiştirdim.
    Sony companion ile yazılımını sıfırladım.
    Bilgisayar şarj aleti power bank ve 3 farklı kablodan sadece sarj aleti+powerbank kablosu ile yine %50 ye kadar şarj oldu.

Sorun hakkında bilgisi olan var mı? Ne yapmalıyım. İzmirde sonyden anlayıpta yapabilecek bir tamirci bulamadım.

Şimdiden yorumlar için teşekkürler

• Benim telefonum da benzer bi soruna mahkum.Telefon %100 sarj oluyor (eskisinden daha uzun bir sürede) normal hızda sarj azalıyor.Ta ki %30 civarlarına gelene kadar o civarlarda telefon kapanıyor ve sürekli tekrar tekrar Samsung yazısının gözüktüğü açılış ekranına kadar kapanıp açılıyo.Bataryayı çıkartık geri taktıktan sonra açılmıyor telefon.Sarj'a takıyorum ondan sonra açılıyor ve sarj yüzdesi %0 oluyor.Aynı vakitte telefonum %40 doluluk ile sarjdayken kullandığım sırada (max 2 dk olmuştur kullanmaya başlayalı) telefon kapandı ve açıldığında sarj yüzdesi %100 olmuştu.Sonra aletten çıkardım kullanmaya başladım sarj %60 civarlarındayken telefon yine kapandı ve ilk anlattığım gibi açıldığında %'si 0'dı.Çözümü nedir sorun bataryada mı yoksa telefonda mıdır bunu söylemeniz bile bana yeter.(Galaxy J7 2015,J700F)

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet2808 -- 16 Ocak 2020; 23:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcus3

Konuyu hortlatıcam ama aynı sorun bendede var sarj %35 ten sonra 1 dk da %1e gelip bi süre sonra kapanıyor şarj ederkende %65 ten sonra hızla doluyor batarya değiştirdim kalibrasyon yaptm hala aynı sorunun sebebini bilen varmı ??

Hocam aynı sorun bende de var, çözebildiniz mi?

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Ben yeni batarya aldım düzeldi.

• Ahmet2808 A kullanıcısına yanıt
    Benim de telefonum j7 j700f şarj %100 olunca çıkartıyorum.95'e düşüyor hemen.%25'e gelince de,su gibi akıp düşüyor 5 dakika da ve telefon kapanıyor.bataryadan mı yoksa yazılımsal mı anlamadım.google dan araştırınca j7 de benzer sorun yaşayan çok gördüm..kronik bir sorun gibi ama yazımlısal mı bilemedim
  • suÇ kullanıcısına yanıt

Bende hala sarj olduktan sonra çıkartınca %92 ye kadar sürekli farklı oluyo tabi ama en az %92 ye düşüyor.Ama baya bir süre öyle kalıyor.Bende 20den sonra çok çabuk biten değil normalden de uzun giden bi pil ömrü var seninkinden ayrı olarak.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.