Şimdi Ara

Pilavcı dükkanı kaç paraya açılır arkadaşlar ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
6
Favori
44.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seanparker

    varsa fikrin hala sermaye nedir

    Alıntıları Göster
    işin bürokratik tarafı nedir
  • İşlek bir yerde açtığın zaman dükkan kirası en az 2bin tl olur. Ayrıca pilavı kendiniz yapmanız lazım günlük.

    Sen 3 liraya pilav satarsan zarar edersin. Giderini hesapladın mı ? Pilav üstü tavuk diyorsun. Pirinç, tereyağı, tavuk.

    Günde en az 100 tabak pilav satman lazım. 100*3 liradan = 300 tl. Aylık 9bin tl. 100 tabak satacaksan gir bu işe. Ama iki kişiyiz diyorsun. Yani bu işler sabır ister. İlk 1 2 3 ay zarar edebilirsin. Bunun için sermayen olması lazım. 7 gün çalışmanız lazım. Hatta gece bile durmanız lazım. Çayını koyacaksın. Pilavını yiyen çay isterse vereceksin 1 lira. Günde 50 kişi içse 50 lira yapar.

    İyi düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YOURMOVE

    İşlek bir yerde açtığın zaman dükkan kirası en az 2bin tl olur. Ayrıca pilavı kendiniz yapmanız lazım günlük.

    Sen 3 liraya pilav satarsan zarar edersin. Giderini hesapladın mı ? Pilav üstü tavuk diyorsun. Pirinç, tereyağı, tavuk.

    Günde en az 100 tabak pilav satman lazım. 100*3 liradan = 300 tl. Aylık 9bin tl. 100 tabak satacaksan gir bu işe. Ama iki kişiyiz diyorsun. Yani bu işler sabır ister. İlk 1 2 3 ay zarar edebilirsin. Bunun için sermayen olması lazım. 7 gün çalışmanız lazım. Hatta gece bile durmanız lazım. Çayını koyacaksın. Pilavını yiyen çay isterse vereceksin 1 lira. Günde 50 kişi içse 50 lira yapar.

    İyi düşünün.
    kurye motorcuyu mu sigortasız calıstırmayı düşünüyorsun? umarım acılmadan batarsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    kurye motorcuyu mu sigortasız calıstırmayı düşünüyorsun? umarım acılmadan batarsın

    Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle güzel fikir, bende düşünüyorum aynı tarz bir dükkan açmayı.
    Şöyle ki; açacağın yere göre fiyatı arttırabilirsin. Fiyatı biraz yükselt, porsiyonuda arttır. 3 lira olursa millet çöp diye yemeyedebilir. 5 lira olsun, doyurucu porsiyon olsun.
    Yine açacağın yerde rekabet edeceğin birsürü büfe, fastfoodcular olacak. Güzel bir yerde açman lazım, iyi araştır.
    Yeni açılan üniversitelerin olduğu şehirlerde çok iyi iş yapar. Yeni açılmış olmasa da, üniversitelere yakın biryerde açabilirsin.
    Ayrıca dükkan açacaksan bir tek kiran olmayacak. İçini biraz nezih yapman gerekecek, öyle hırbolar kekolar geldiğinde, müşteri dükkana girmeye çekinmeyecek. Aile mekanı olan bir yer, (asma kat, paravanla bölünmüş alan olabilir) şart. Millet anası bacısıyla eşiyle geldiği zaman oturup tatlı tatlı yiyebilecek. Ayrıca ilk 2-3 ay satış yapamayacak gibi ayarlayın kendinizi, broşür, mesaj, facebook grupları vb her koldan tanıtın kendinizi.

    Son olarak moto kurye şart. Part time falan yetmez, sizin asıl geliriniz eve siparişlerden olacak zaten. En azından benim gördüğüm tüm pilav, makarna, fastfoodcuların öyle.
    Yani; işletme belgeleri, malzemeler, dükkan içi düzenleme, mobilya, 2 ay iş yapamadığında gözden çıkardığın para dışında; birde motosiklet alman gerekiyor. İşe bağlı olarak 2-3 motora yükselebilirsin 2-3 ay içinde. Yeterki motokuryen güvenilir, temiz, güleryüzlü birisi olsun. Öyle götürdüğü yemeği çalkalaya çalkalaya götürmesin, yolda arkadaşlarına uğrayıp bir sigara içeyim bari demesin.
    Böyle düzgün motokurye bulursan, 1200 değil 1500 verirsin adama, sigortasınıda yapman şart tabi.

    Fikir her zaman güzel, en kötü işler istediğin gibi gitmez, 6 ay içinde yatırdığın paranın büyük bir bölümünü kurtarıp kapatabilirsin dükkanı. Ama 10bin sermaye çok az. Çok merdiven altı biryer olur o paraya. En az 20 bin şart müşterilerin mekanda oturacaksa. Yoksa amcalar ve kekolar basar orayı.

    Ha birde yemek yiyeceğimizde en çok nelere dikkat ederiz?
    -Tat, kalite
    -Temizlik, özellikle masa temizliği
    -Dışarıda masa sandalyesi olması (sigara içilebilen bir alan), bahçede olur.

    Benim araştırmalarım bu yönde kardeşim umarım yardımcı olabilmişimdir, zamanım olsa tüm araştırmalarımı yazardım. Bolşans takipteyim, haberdar et :)




  • Canım çekti

    Hocam bi kağıda yazın tüm masrafları, aylık masrafları, tereyağından tuzuna kirasına falan ona göre değerlendirin. Çok işe düşünmeden girip batan var. İlk aylar çok kâr beklemeyin hem çoğu girişim böyledir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chupacobra

    Canım çekti

    Hocam bi kağıda yazın tüm masrafları, aylık masrafları, tereyağından tuzuna kirasına falan ona göre değerlendirin. Çok işe düşünmeden girip batan var. İlk aylar çok kâr beklemeyin hem çoğu girişim böyledir.
    düzgün bir iş yeri açmak için en az iki yüz bin lirayı gözden çıkarmalısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    düzgün bir iş yeri açmak için en az iki yüz bin lirayı gözden çıkarmalısınız.

    Alıntıları Göster
    3 yıl oluyor beyler ben daha açamadım pilavcıyı, ortak arıyorum forumdan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peekay

    3 yıl oluyor beyler ben daha açamadım pilavcıyı, ortak arıyorum forumdan

    Alıntıları Göster
    Biz açamadık bari siz açın samet bey tabelamız bile hazırdı , kullanabilirsiniz
     Pilavcı dükkanı kaç paraya açılır arkadaşlar ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelmüftü

    Biz açamadık bari siz açın samet bey tabelamız bile hazırdı , kullanabilirsiniz
     Pilavcı dükkanı kaç paraya açılır arkadaşlar ?

    Niye açamadın hocam ? Tabela güzelmiş, benzin gibi renkli değişik




  • Pilavcı tutmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Pilavcı tutmaz.
    eskişehir'de ki pilavcıyı bir görsen düşünmez hemen açardın saatte 100 müşterisi rahat var ama burası eskişehir tabi öğrenci ucuz yemeği görünce atlıyo hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peekay

    quote:

    Orijinalden alıntı: kelmüftü

    Biz açamadık bari siz açın samet bey tabelamız bile hazırdı , kullanabilirsiniz
     Pilavcı dükkanı kaç paraya açılır arkadaşlar ?

    Niye açamadın hocam ? Tabela güzelmiş, benzin gibi renkli değişik

    Gıda üzerine bir yer açmak teferruatlı iş. Gerekli olan belgeler, eğitim sertifikaları falan bana problem yaratıcaktı, öğrenciyken uğraşmak istemedim bunlarla. Size de biraz benziyor.




  • merhabalar bu ısın cok karlı oldugunu dusunuyorum bende bu sebep ıle yapmayı planlıyorum suanda arsamıza ınsaat yapılmakta sanırım bıtmesı 2 ayı bulur 40 mt kare bır dukkanda tavuk doner ve pılav ustu tavuk yapmayı dusunuyorum sen pılıcte mudur bır tanıdıgımız var sana gelısınden verırım bol bol dograrsın dıyor fıyatıda uygun yaptım mı sanırım baya bır tutulur sonucta kıram olmayacak bu ısı yapmak ısteyene de tavsıyem yapsın ufak sermaye ıle cok buyuk paralar kazanıla bılır
  • Dükkanı nereye açacaksın önemli olan bu. Eğer mahalle arasında bir yere pilavcı açacaksan orası iş yapmaz. Adam gider evinde yer pilavını. Ama oto sanayi gibi bir yere açarsan deli iş yaparsın. Eğer öğrencilerin bol olduğu bir yerdeysen makarnacı açmanı tavsiye ederim. Makarna da pilav gibi ucuz bakliyattır. Yaptığın makarnaları çeşitli soslarla öğrencilere sunarsan makarna + içecek 10 liradan iyi iş yaparsn. Öğrenci dediğimde üniversite öğrencisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brian O Conner

    Dükkanı nereye açacaksın önemli olan bu. Eğer mahalle arasında bir yere pilavcı açacaksan orası iş yapmaz. Adam gider evinde yer pilavını. Ama oto sanayi gibi bir yere açarsan deli iş yaparsın. Eğer öğrencilerin bol olduğu bir yerdeysen makarnacı açmanı tavsiye ederim. Makarna da pilav gibi ucuz bakliyattır. Yaptığın makarnaları çeşitli soslarla öğrencilere sunarsan makarna + içecek 10 liradan iyi iş yaparsn. Öğrenci dediğimde üniversite öğrencisi
    benım yapacagım yer sanayı mah. aynı zamnda saglık meslek lisesi ve carsı yapı awm dıye yenı yapılmıs bır yerde var orda bır tek kafetarya var ordan da sureklı pahalı oldugundan dolayı sıkayet gelmekte ben ıcecegı market fıyatından tavuk donerı yarım 2.50 tl den 4 tl gıbıde pılav ustu doner versem gene benı kurtarır tabı dukkan yenı acılacagı ıcın nerden bakarsak 3 ay bılınene kadar tek tuk ıs olur ama brasur ve guley yuz sayesınde ıyı bır yerlere gele bılecegıne ınanıyorum zaten kıram yok ılk 3 ay harclıgım cıksa masrafı kurtarsa gene yeter dedıgım yerde buyuk ılktıyac cunkı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oldu O zaman

    Maalesef toplum pilavcıyı pilavı falan daha bi nasıl desem.. yani herkes gelip yemez kendilerini "elit" diye adlandıran kısım var ya onlar yanaşmaz öyle şeylere.. onları kötü gösterir(!)..

    Çiğköfteye de daha yeni yeni başladılar. Daha şundan bir kaç yıl öncesine kadar çiğ köfte yiyenlere fakir, kıro insan gözüyle bakılıyordu.. şimdi bak ergen kaynıyor bütün çiğköfteciler. Aynı şekilde bir kaç seneye kadar böyle her adımda çiğköfteci var mıydı? Tabi ki yoktu..

    Tutar mı bilmiyorum da eğer açmayı düşünürsen de Allah yardımcın olsun.

    Şu an forumda mısın bilmiyorum ama çok boş konuşmuşsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnansetek

    quote:

    Orijinalden alıntı: Oldu O zaman

    Maalesef toplum pilavcıyı pilavı falan daha bi nasıl desem.. yani herkes gelip yemez kendilerini "elit" diye adlandıran kısım var ya onlar yanaşmaz öyle şeylere.. onları kötü gösterir(!)..

    Çiğköfteye de daha yeni yeni başladılar. Daha şundan bir kaç yıl öncesine kadar çiğ köfte yiyenlere fakir, kıro insan gözüyle bakılıyordu.. şimdi bak ergen kaynıyor bütün çiğköfteciler. Aynı şekilde bir kaç seneye kadar böyle her adımda çiğköfteci var mıydı? Tabi ki yoktu..

    Tutar mı bilmiyorum da eğer açmayı düşünürsen de Allah yardımcın olsun.

    Şu an forumda mısın bilmiyorum ama çok boş konuşmuşsun

    Alıntıları Göster
    Pilavın kar marjı çok yüksek diyosunuzda bir tabak nohutlu pilav yerine göre 3 3.5 değişebiliyor bir tabak pilavın maaliyeti ne kadar geliyor bilgisi olan varmı? Bizim hasköy sahilde yapıyorlar yaklaşık 8 10 senedir var valla güzelde iş yapıyorlar bir ara parkta 3 tane vardı aynı yerde şuan 2 tane duruyor. Taksiciler, servis şöförleri yoldan geçen insanlar ama tadı, ayranı falan çok güzel. ve seyyar yapıyorlar dükkan olsa bu kadar iş yapmaz. Ve meşhur unkapanı pilavcısı onun üstüne yoktur sanırım geçen akşam 12 12.30 civarı 4 arkadaş gittik yaklaşık bi 40 50 kişi vardı yiyen o saatte çoluk çocuk ailece gelen var, arkadaşıyla gelen var 6 7 kişi çalışıyordu aynı anda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirhamza

    Pilavın kar marjı çok yüksek diyosunuzda bir tabak nohutlu pilav yerine göre 3 3.5 değişebiliyor bir tabak pilavın maaliyeti ne kadar geliyor bilgisi olan varmı? Bizim hasköy sahilde yapıyorlar yaklaşık 8 10 senedir var valla güzelde iş yapıyorlar bir ara parkta 3 tane vardı aynı yerde şuan 2 tane duruyor. Taksiciler, servis şöförleri yoldan geçen insanlar ama tadı, ayranı falan çok güzel. ve seyyar yapıyorlar dükkan olsa bu kadar iş yapmaz. Ve meşhur unkapanı pilavcısı onun üstüne yoktur sanırım geçen akşam 12 12.30 civarı 4 arkadaş gittik yaklaşık bi 40 50 kişi vardı yiyen o saatte çoluk çocuk ailece gelen var, arkadaşıyla gelen var 6 7 kişi çalışıyordu aynı anda.

    Alıntıları Göster
    hakkatten ne kadara geliyor 1 tabak tavuklu nohutlu pilav ? ayranla birlikte plastik bardak




  • Konu açılalı çok olmuş ama söylemeden geçemeyeceğim. Sigortasız eleman çalıştırmak nedir? Lafa gelince müslümanlığınıza laf ettirmezsiniz.

    Prim vermeyin şöyle kişilere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirhamza

    Pilavın kar marjı çok yüksek diyosunuzda bir tabak nohutlu pilav yerine göre 3 3.5 değişebiliyor bir tabak pilavın maaliyeti ne kadar geliyor bilgisi olan varmı? Bizim hasköy sahilde yapıyorlar yaklaşık 8 10 senedir var valla güzelde iş yapıyorlar bir ara parkta 3 tane vardı aynı yerde şuan 2 tane duruyor. Taksiciler, servis şöförleri yoldan geçen insanlar ama tadı, ayranı falan çok güzel. ve seyyar yapıyorlar dükkan olsa bu kadar iş yapmaz. Ve meşhur unkapanı pilavcısı onun üstüne yoktur sanırım geçen akşam 12 12.30 civarı 4 arkadaş gittik yaklaşık bi 40 50 kişi vardı yiyen o saatte çoluk çocuk ailece gelen var, arkadaşıyla gelen var 6 7 kişi çalışıyordu aynı anda.

    Şöyle söyleyeyim, kilosunu 3 4 lira civarına alırlar, 1 kg pilavdan 8 tabak pilav satarlar. 1kg sattıklarında pilav giderini çıkarsak 20 lira karları olur. Günde en kötü 10 kilo satsa 200 lira yapar ve bu 30 gün calirsa 6000 tl yapar. 80 tabak satan bi pilavcı ortalama bunu kazanıyor.

    Giderleri tüp, doğalgaz, dükkan kirası eger seyyarsa 1 2 haftada 1 kere arabayı kaptırırlar, yeni araba parası. Bunları çıktığımızda cebinde 4000 tl oluyor.

    Benim yaptigim tablo 80 tabakcıktır, seyyarlar 300 tabak satar. Neden dükkan açmaz dersen, dükkan pilavcısı günde 100den fazla satamaz eğer mevki über iyi değilse.

    Ben bu konuyu açarken köşede param vardı, üniversite ogrencisiydim ama sonra dersler yogunlaştı vazgeçtim, açabilirdim, şu an köşede en kötü 50 60 bin liram olurdu, çünkü iyi bir mevkide düşünüyordum, planlama yapmistim.

    Tavuk doner, pilav, et döner bunların kar marjı hep yüksektir.

    Cıgkofteti önermem ama açan yağında kavrulur en fazla, kazanan cigkofteci avmdeki veya taksim cadde gibi yerlerdekidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.