Şimdi Ara

Piller Hakkında Sık Sorulanlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
9
Favori
116.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: byurt

Merhaba

Ben nette uzun zamandır kendi bilgisayarım için yüksek kapasiteli 8-10 saat gidecek pil arıyorum ama böyle bir ürün yok aradığım kadarıyla. Acaba herhangibiryerde pil yaptırma şansım varmı . Eğer yaptırırsam bu pil alete zarar verir mi

Bilgisayarım Toshiba L-10-102
    Kendi pili yoğun kullanımla 2.5 saat civarı ekranın parlaklığını kısar cdromu falan kullanmazsam 3.5 saat civarı gidiyor........

kendi pilinizi yaptıramaz ya da başka marka pil kullanamazsınız. Bu şunun gibi birşey bir ara Canon marka mürekkep püskürtmeli yazıcılar vardı. HP kullanıcıları çatır çatır mürekkep doludurup kullanırken Canoncular belli modellerde yapamazdı çünkü orjinal mürekkep paketleri(makinaya takılan) özel bir çip taşıyordu. bu yüzden elle doldurma yapılamıyordu. Bunu da kendi ürünlerini satabilmek için yapıyorlar elbette. yeni pillerde de bunun gibi durumlar var. yeni pillerin üzerinde bilgisayar ile etkileşime giren; kendi ısısını, içinde ne kadar enerji kaldığını söyleyen elektronik parçalar var.

Peki Anadolunun bağrından kopan laptopçunun yapabileceği bişey yok mu?
    Elbette var. Harici bir taşınabilir elektrik kaynağı bulunur. Eskiden çok iri piller satıırdı. 100watlık ampulu çalıştırabilen. İri bir Öss kitabı büyüklüğünde (tabire bak, çizdik kafayı) laptopun fişi buna takılır. Hala kısmende olsa taşınabilir bilgisayar sahibisiniz işte. Hayırlı Olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutu su -- 15 Temmuz 2006; 20:09:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: neokek

Ben bilgilerimi paylasayim. Bir buyugum soyledi pil cok pahali dikkat et diye 2.5 yildir onun dedigi gibi kullaniom ve 2.5 yillik pil sorun cikarmiyo (3 saat rahat). Evdeyken bir muddet kullanmayacaim zaman, elektrikteyken pili cikarip buzdolabinda kuru bi posette sakliom. Pil omrunde hicbir etki yok. Dediim gibi teknik detayi bilmiom ama %50 sarz ile buzdolabinda tutmam gerekiyo. En kotu durumda ayda bi kez sarz etmem gerekiyo, sonra da dibine kadar bosaltiyom. Buda kalibrasyon icin gerekiyomus. Sonra fulleyip %50ye inene kadar kullaniyom, hop buzdolabina Burdada yazanlar benzer oldugu icin paylasmak istedim, benimki deneyimle tecrubeyle sabit.

fantastik bir yönetem olsa da;

Zaten hepimiz biraz fantastik değilmiyiz?

Pilin ne tip senin?

quote:

Orjinalden alıntı: Fe Ty

Arkadaşlar notebooku akşama kadar fişe takılı kullanıyorum sonra kapatıp fişten çekiyorum
    sabahta fişe takıp öyle açıyorum ama bakıyorum pil %6-7 azalmış

ne bu niye bu normal mi bu

yeni bir teknoloji kullanılıyor bazı laptoplarda. İstesen bile gerçekten kapatamıyorsun. yanılmıyorsam Dell'di bunun harddisk içindeki verinin etkin şekilde korunması için falan diyor. 7 gün/24 saat çalışıyor hard-disk.

Buna benzer bir uygulama yeni cep telefonlarında da var. mesela diyorsunki şu saatte tamamen kapan şu saatte açıl hatta bana birde alarm çal diyorsun. hakikaten kurulduğu saate telefon çat diye kapatıyor kendini, ekran falan gidiyor yani. Peki kapandımı? hayır, bizim öyle zannetmemizi sağlıyor, hemde elektrik tasarrufu yapıyor bir şekilde. Yani artık modern telefonlarda düğmesini bastım kapattım abi olayı yok.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

(ayrıntı için dell sitesinde rastgele bir latop seç, iyi bişi olsun dell latitude 120L de olur. buradan battery özelliklerine bak)

quote:

Orjinalden alıntı: exemption

Arkadaşlar pil konusunda voltla ilgili bilgi istiyorum: benim acer 5602 inin üzerindeki bataryada 11.1v yazıyor. Acaba 14.8 v yazan travelmate 4000 serisi pili bu makinada kullansam volt sorun çıkarır mı?

Arkadaşım, aldığın ürünün kitapçığında bunu yapmaman gerektiği yazıyor. Bunu sende biliyorsun bende biliyorum. Forumda durup dururken alev alan Dell fotoğrafları hala görünebilir. Böyle bir duruma yol açabileceğini ben Dell kitapçığında okudum. Eğer ne yaptığından emin değilsen, SAKIN YAPMA.

Ama;

İşe yarasa bize de söylene be

---------------------------------------------------------
    Arkadaşlar; herkese alıntı yapıp cevap vereyim derken sayfayı doldurmuşum kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutu su -- 15 Temmuz 2006; 20:15:40 >

• Arkadaşlar en tepeye taşınacak bir bilgi buldum Li ion piller hakkında

wikipedide li ion başlığından alınmıştır:

A unique drawback of the Li-ion battery is that its life span is dependent upon aging from time of manufacturing (shelf life) regardless of whether it was charged, and not just on the number of charge/discharge cycles. This drawback is not widely publicized.

mealen: Bu dezavantaj halka pek duyurulmasada li ion pillerin ömrü üretildiği andan itibaren başlar ve eskimeye -hiç kullanılmasa, şarj edilmese bile- devam eder.

Bu benim yorumum:

örneğin bilgisayarcıda satılmayı beklerken.

-----------------
    bu da ikincisi;
    (ak_onair cevaplamıştır. çok teşekkürler.)

İLK ŞARJ ÖNCESİ !!!
    (ak_onair cevaplamıştır. çok teşekkürler.)
    quote:

PİL SSS başlığını okudum ama tam olarak bunun cavabı yazmıyordu.

Tamam ilk kez adaptörle pirize taktığımızda full şarj edeceğiz.

Ama şu an açınca laptop açıldı(hımmmm?)

Yani pilde biraz elektrik var. Bunu tamamen boşaltıp sonra adaptörle şarja pirize takayım, yoksa hemen mi? Yani içinde halen biraz elektirik varken mi? Lütfen acil cevap.

quote:

Pilini tamamen boşalttıksan sonra prize takman gerekiyor. /ak_onair

ve ayrıca mag'da bir cevap gönderdi:
    quote:

ilk aldığında pil biraz dolu olur,
    cep telefonlarında da böyledir,
    pil uzun süre kullanılmayacağı zaman biraz doldurulup öyle kutusuna konur,
    sen önce bunu tamamen bitireceksin ondan sonra şarja koyacaksın.

Arkadaşlar, Aynı cevabı bir bilgisayarcıdan da duymuştum ama burada kontrol edip emin olmak istedim. çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutu su -- 15 Temmuz 2006; 21:02:38 >

• Ya bu li-Ion pil konusunda benim kafam cok karisiyor. tamamen zit farkli bilgiler veriliyor intenette.
    Ben bu li-ion pil olayi ile bundan yaklasik 6-7 sene kadar once ilk cep telefonumu aldigim zamanlarda hasir nesir olmustum. o zamanlar herkes ni-mh bataryali populer ericcson cep telefonlarini (yanlış hatırlamıyorsam 688 di ) alirken ben ozelliklerinin yaninda biraz da fiyat avantaji dolayisi ile li-ion bataryali netas marka bir cep telefonu almistim.
    o zamanlar li-ion bataryalar cogu modelde yoktu ve cok iyi anlatiliyordu. yaptigim arastirmalarda buldugum yazilarda li-ion bataryalarin dayanim performanslarinin ni-mh bataryalara gore daha ustun oldugu yaziliydi. ornek vermek gerekirse mesela ni-mh bir batarya, kullanimindaki 1. yil sonunda ilk gune gore %60-70 bir performansa dusuyorsa, li-ion bir bataryanin %90 seviyelerine dusecegi belirtiliyordu. nitekim bu tezin dogrulugunu ben netas marka cep telefonumda bizzat yasadim. o telefonu bataryasini hic degistirmeden 4 5 yil kadar kullandık. ustelik de öğle gün asiri şarj falan yapmadan.
    şimdi ise okuduğum bir takım yazılarda li-ion bataryaların ömürlerinin hemen düşmeye başladığı gibi bilgilere rastlıyorum. ancak böyle bir bilgi bundan 6 yıl önce okuduğum ve bizzat da yaşadığım şeylerle taban tabana zıt gözüküyor.
    Acaba aradan geçen zaman zarfında li-ion teknolojisi mi değişti yoksa herkes farklı birşeyle mi söylüyor. Lütfen bu konuda teknik bilgisi olan bir arkadaş izahatta bulunabilir mi acaba.

• arkadaşlar 1 aylık cihazım bütün gece şarjda olduğu halde şarj oluyor(ışık sönüyor)açtığımda %2 kritik pil alarmı veriyor (0) gösteriyor 15 dakika sonra alarm susuyor %15 pile geçiyor daha yukarı çıkmadı. bu şekilde 1-1,5 saat gidiyor.gerçek bir şarj göstermiyor.yardım ederseniz sevinirim cihazım packard bell 9233 servis şehir dışında göndermek istemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: eminx99

arkadaşlar 1 aylık cihazım bütün gece şarjda olduğu halde şarj oluyor(ışık sönüyor)açtığımda %2 kritik pil alarmı veriyor (0) gösteriyor 15 dakika sonra alarm susuyor %15 pile geçiyor daha yukarı çıkmadı. bu şekilde 1-1,5 saat gidiyor.gerçek bir şarj göstermiyor.yardım ederseniz sevinirim cihazım packard bell 9233 servis şehir dışında göndermek istemiyorum

pilin kaç hücreli?

eğer 4 hücreli ise ve sürekli olarak fazla güç tüketecek işlemler yapıyorsan (mesela oyun, hoparlörden müzik veya fazla güç tüketecek herhangibir program) laptopun 4 hücreli olduğu için 1 saat 40 dakika gibi bir süre normal. (kendi araştırmalarımdan bunu anladım.)

Eğer durum böyleyse senin asıl problemin pil şarj göstergesinin problemli olması.

Bu iki şekilde olur;

1) laptopunun üstünde bir ışık olarak (bu şarj süresi bittiğinde söner.) Bu şarjdan sonra sönüyormu? Ne kadar sürede sönüyor. Mesela benimkinde tamamen boş pil 2 saatte doluyor ve ışık sönüyor.

2)laptopuna yüklediğin bir program ile şarj süresini öğrenebilirsin. muhtemelen sağ altta ki bara saatin olduğu yere yerleşmiştir kısayolu.
    Bu program laptopu aldığında windowsla beraber zaten önceden kurulmuşta olabilir. Laptoptaki ışık sönüyor ama programdaki mi sönmüyor yada yanlış gösteriyor?

SONUÇ:
    Eğer böyle ise muhtemelen bu programda bir uyumsuzluk vardır. Bu programın son sürümünü internetten indir ve yükle. Nasıl yapacağına dair bilgin yoksa bilen birine sor.

Hatta buna cevap yazında laptopunun markasını ve tam olarak model numarasınıda yaz. İntenetten bakarız. belki bilinen ve bir sürücüyle halledilebilen bir problemmir. Aynı soruyu kendi laptopunla ilgili bir sayfa varsa orayada yaz. senin laptopunla ilgili hiçbir yazı yoksa forumda sorununu ve laptopunu açıkça tanımlayan bir başlık açıp yardım isteyebilirsin sanırım.

• peki arkadaşlar şöyle bir sorun takıldı aklıma...

şimdi laptopu ilk prize takarken ilk bağlantıyı laptopta takıyoruz sonra fişe...

çıkartırkende ben ilk önce prizden fişi çıkartıyorum sonra laptop bağlantısını.. yaptığım doğrumu?

veya nasıl olmalı cevabını bekliyorum.. konu içinde çok teşekkür ediyorum çok yararlı bilgiler sıkılmadan 2 kez tekrar ettim konuyu ellerine sğalık abiciğim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: WirL

peki arkadaşlar şöyle bir sorun takıldı aklıma...

şimdi laptopu ilk prize takarken ilk bağlantıyı laptopta takıyoruz sonra fişe...

çıkartırkende ben ilk önce prizden fişi çıkartıyorum sonra laptop bağlantısını.. yaptığım doğrumu?

veya nasıl olmalı cevabını bekliyorum.. konu içinde çok teşekkür ediyorum çok yararlı bilgiler sıkılmadan 2 kez tekrar ettim konuyu ellerine sğalık abiciğim..

Kafayı takman gereken son nokta budu sen de onu bulmuşsun. Unut bunları, önemsiz şeyler.

Benim kız sağolsun (Ezgi 1,5 yaşında) ben bilgisayarla uğraşırken dikkatimi çekmek için kullandığı yöntem o. Fişi çekip takmak. Şimdilik sorun yaşamadık.
  • millet laptopun adaptörünün fişini takarken ateş çıkıyor çat çut diye laptopa takılı olsun olmasın her prizde aynı şeyi yapıyor. fişi takarken çat die mavi bir ateş çıkıyor.
    Başına gelen varmı daha önce??
    Sizce zararı varmıdır??
  • bence cep telefonundaki mantık uygulamak.işimiz bitince önce bilgisayara bağlı kabloyu çek sonra da şarj fişini çek.bildiğim kadarıyla direk fişten çekersen cihazda kısa devre oluşabilir.hatta bunu tv ve cep ler için tüm elektronikler için sölenebilir
  • adam akıllı yeni okudum, teşekkür ederim; güzel olmuş.
  • Pillerin kac hucreli oldugunu tespit edebilen bir program varmi acaba..?
  • 2. yedek pili alcam en uzn süre dayanan (2sa-16sa) gibisinden kaça ne kadarlık alabilirim?
  • arkadaşlar herkese selamlar
    benim sorunum şu: Bilgisayarım dolayısıyla pilim 11 aylık. Evden çıkarmadığım sürece sürekli prizde kullanıyorum ama haftada bir iki defa pille kullandığım da oluyor tabii ki.
    1 ay öncesine kadar bilgisayarı pille kullandıktan sonra prize takıp şar etiğm zaman %100 doldumu kasadaki led sönüyor simge bildirim alanında da sadece ac güçte çalıştığını görüyordum.Yani dolum tamamlanıyordu. Şimdi ise %99 da ve doluyor bilgisini görüyorum ve ne kadar fişe takılıda kalsa bu %99 dan ileri gitmiyor ve şarj tamamlanmıyor nedense. Velhasıl bu durumun uzaması yani dolum işleminin bi türlü bitmemesi pile zarar verir mi? aşırı sajda bırakmak gibi bir durum mu sözkonusudur. Bildiğim kadarıyla bilgisayarda şarj tamamlanınca ac güçle devam eden bi sistem vardır.
    Bu mesajı yazarken baktım şimdi dolum işlemi %93 te ve 3 saattir de ilerlemedi
    özetle bu pil artık %100 dolayacak mı?
    hadi dolmuyor ben ilerlemenin durduğu noktada ne yapacağım bi türlü tam dolmayan pil ne kadar şajda tutulabilirki üff yaa!!!
    biri lütfen izah etsin bu durumu

• quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

arkadaşlar herkese selamlar
    benim sorunum şu: Bilgisayarım dolayısıyla pilim 11 aylık. Evden çıkarmadığım sürece sürekli prizde kullanıyorum ama haftada bir iki defa pille kullandığım da oluyor tabii ki.
    1 ay öncesine kadar bilgisayarı pille kullandıktan sonra prize takıp şar etiğm zaman %100 doldumu kasadaki led sönüyor simge bildirim alanında da sadece ac güçte çalıştığını görüyordum.Yani dolum tamamlanıyordu. Şimdi ise %99 da ve doluyor bilgisini görüyorum ve ne kadar fişe takılıda kalsa bu %99 dan ileri gitmiyor ve şarj tamamlanmıyor nedense. Velhasıl bu durumun uzaması yani dolum işleminin bi türlü bitmemesi pile zarar verir mi? aşırı sajda bırakmak gibi bir durum mu sözkonusudur. Bildiğim kadarıyla bilgisayarda şarj tamamlanınca ac güçle devam eden bi sistem vardır.
    hadi dolmuyor ben ilerlemenin durduğu noktada ne yapacağım bi türlü tam dolmayan pil ne kadar şajda tutulabilirki üff yaa!!!

bnenimki(dell Latitude 120L) klavuzunda istediğiniz kadar şarjda bırakın yazıyor ama tercüme hatasıda olabilir. çok güvenmiyorum. Sen önce bir bilgisayar kapalı iken ki denemelerinide yaz. Belki kapalıyken %100'e gelir ve ışık söner. (hani açıkken bir yandan pil harcıyor ya) bide bunu dene yaz.

• bende de %99 dan sonra durmuştu bi ara. pili full boşaltıp doldurunca geçmişti. sende dene.
  • Peki mesela toshiba a100-192 de diyelim.Şarz oldunu nerden anlıycaz?YAni uyarı falan mı veriyo?
  • Toshiba a100-192 kullanan varsa msn eklesin ayrıntılı şekilde konuşmak istiyorum...
    tako_yamalik@hotmail.com
  • tatilde olduğumdan konuya bakamadım özür. Yazdığın gibi makinayı kapalıyken de şarja koydum ama saatlerce takılı olmasına rağmen yine tam dolup uyarı ledi nin söndüğünü görmedim. Ayrıca pili tamamen de boşaltmıştım. Acaba bilgisayardan kaynaklanan bi sorun mu var diye yeni kurulum yaptım yine değişen bişey yok. Bildiğim kadarıyla piller dolduğu zaman bi devre kesici şarj işlemini sonlandırıyor. Bunu bilgisayar mı yapar yoksa pildeki dahili bi sistem tarafından mı gerçekleştiriliyor fikrim yok ama bundan kaynaklanıyor da olabilir. Servislik bi durum mu sözkonusu acaba göndereyim mi dersiniz???
    quote:

Orjinalden alıntı: kutu su

quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

arkadaşlar herkese selamlar

bnenimki(dell Latitude 120L) klavuzunda istediğiniz kadar şarjda bırakın yazıyor ama tercüme hatasıda olabilir. çok güvenmiyorum. Sen önce bir bilgisayar kapalı iken ki denemelerinide yaz. Belki kapalıyken %100'e gelir ve ışık söner. (hani açıkken bir yandan pil harcıyor ya) bide bunu dene yaz.

• Pillerin daha uzun gitmesi için ne yapmalı? pil tam bitince mı sarj etmeli? hep adaptorle kullanmanın bir sakıncası olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.