Şimdi Ara

PİLOTAJ hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gamorrah

Haberden bir yorum

kendi uçağımızı acilen yapmamız lazım yahu 1 yıllık bir tasarım işi bu kadar zor değil....yazılım derseniz bu ülkede binlerce zehir gibi genç var teknik üniversiterinde... içim yanıyor valla adamlar 10 günde bir uçak üretiyor özensiz dikkatsiz....

o yorumu yazana şu an dünyanın en yeni yolcu uçağı olan A380'in geliştirilmesinin 15 yıl sürdüğünü söylemek isterdim..Çocuk oyunu değil bu.
  • Hahaha Türkleri mi savunavaktı Hollanda, beklediğim açıklamayı yaptı işte. Kendisi hiç bizim suçumuz var der mi Yıktılar Türklerin üstüne bütün suçu bide pilotlarınızı eğitin demişler. Tamamen rezillik ya. Ben pilotaj hatası olduğuna hiç inanmıyorum.
  • Kaptan pilot dünyanın sayılı pilotlarından biri pilotaj hatası olması mümkün mü bir düşünün bakalım.Rezalet resmen.
  • Niye öyle diyorsun ki herkez hata yapabilir (hata pilotda demiyorum)
    quote:

Orjinalden alıntı: Codest

Kaptan pilot dünyanın sayılı pilotlarından biri pilotaj hatası olması mümkün mü bir düşünün bakalım.Rezalet resmen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: temptations

quote:

Haberden bir yorum

kendi uçağımızı acilen yapmamız lazım yahu 1 yıllık bir tasarım işi bu kadar zor değil....yazılım derseniz bu ülkede binlerce zehir gibi genç var teknik üniversiterinde... içim yanıyor valla adamlar 10 günde bir uçak üretiyor özensiz dikkatsiz....

o yorumu yazana şu an dünyanın en yeni yolcu uçağı olan A380'in geliştirilmesinin 15 yıl sürdüğünü söylemek isterdim..Çocuk oyunu değil bu.

A380 Dünyanın en iyi yolcu uçağı değil. En büyük yolcu uçağı. Üretim bandından 15Günde 1 uçak çıkar. 737 gibi uçaklar üretim bandından haftada 1 adet çıkmakta.

gelelim kaza olayına. bu kazada pilotaj hatası sıfırdır. üstüne pilotların tecrübeleri sayesinde kurtulmuş onlarca can vardır. hata kulenindir. 2dk önce inen ağır gruptaki uçağın oluşturduğu hava akımından dolayı uçak düşmüştür. 8 seferdir arızalımıydı gösterge. e neden bu uçak 8 sefer arızalı olan gösterge ile düşmedide geldi hollandalıların alanında düştü? kaza olduktan sonra kule bize hiçbir arıza bildirilmedi dedi. 3-5sn içinde kaza oluştu diye açıklama yapıldı. şimdi neden kazayı teknik hataya bağlıyorlar? çünkü suçlu hollandalıların kontrol kulesinde.

eğitim gören pilot uçuruyor diyorlar. hem ses kayıtlarını açıklayamayız henüz onları incelemedik diyorlar. hemde pilotlar farkemedemi bundan eminiz diyorlar. o eğitim gören pilot sıradan bir pilot değil. uçuş eğitiminden yeni çıkıp kokpite oturmuş biri değil. daha önceden yıllarca askeri alanda görev almış sayısız uçuş yapmış bir pilottur. eğitim alıyordu aldığı eğitim uçurduğu uçak içindi. o uçağın özel tekniklerini öğrenmek için eğitim alıyordu. eğitim aldığı kişide thy nin ve türkiyenin sayılı pilotlarındandı.

pilotaj hatası varmış. hadiyin ordan be....

• işin ilginçi thy nin değil ama Türk mürettabatın kullandığı bir uçak daha irtifa gösteren düzneğin bozulması sebebiyle düşmüş. Aynı şekilde otomatik pilotlara güvenen pilotlar, tersliği tam uçağın stalla düştüğü noktada anlamışlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: RocKMyC

quote:

Orjinalden alıntı: temptations

quote:

Haberden bir yorum

A380 Dünyanın en iyi yolcu uçağı değil. En büyük yolcu uçağı. Üretim bandından 15Günde 1 uçak çıkar. 737 gibi uçaklar üretim bandından haftada 1 adet çıkmakta.

gelelim kaza olayına. bu kazada pilotaj hatası sıfırdır. üstüne pilotların tecrübeleri sayesinde kurtulmuş onlarca can vardır. hata kulenindir. 2dk önce inen ağır gruptaki uçağın oluşturduğu hava akımından dolayı uçak düşmüştür. 8 seferdir arızalımıydı gösterge. e neden bu uçak 8 sefer arızalı olan gösterge ile düşmedide geldi hollandalıların alanında düştü? kaza olduktan sonra kule bize hiçbir arıza bildirilmedi dedi. 3-5sn içinde kaza oluştu diye açıklama yapıldı. şimdi neden kazayı teknik hataya bağlıyorlar? çünkü suçlu hollandalıların kontrol kulesinde.

eğitim gören pilot uçuruyor diyorlar. hem ses kayıtlarını açıklayamayız henüz onları incelemedik diyorlar. hemde pilotlar farkemedemi bundan eminiz diyorlar. o eğitim gören pilot sıradan bir pilot değil. uçuş eğitiminden yeni çıkıp kokpite oturmuş biri değil. daha önceden yıllarca askeri alanda görev almış sayısız uçuş yapmış bir pilottur. eğitim alıyordu aldığı eğitim uçurduğu uçak içindi. o uçağın özel tekniklerini öğrenmek için eğitim alıyordu. eğitim aldığı kişide thy nin ve türkiyenin sayılı pilotlarındandı.

pilotaj hatası varmış. hadiyin ordan be....

en iyi demedim ki zaten.ama en iyiside o gerek birim maliyeti gerek se de aviyonikleri bunu gösteriyor

• Ölen insanlara mı üzülsem 2yıllık uçağın düştüğüne mi üzülsem hollandalıların 1saat sonra gelmelerine mi üzülsem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: newvirtusft

ADAMLAR PİLOTLARINIZIN EĞİTİMİNİ GÖZDEN GEÇİRİN dediler ...

Dostum senin kafanmı güzel milletle kafamı buluyon?

Adamlar Türk'ten nefret ediyor tabikide olayın suçunu bize atcaklar sende kendi ülkene inanacağına o köpeklerin sözüne inanıyon.

Türkiye ile bir alıp veremediğinmi var?

Burdada gelip millete Hollanda'yı savunma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

quote:

ADAMLAR PİLOTLARINIZIN EĞİTİMİNİ GÖZDEN GEÇİRİN dediler ...

Adamlar Türk'ten nefret ediyor tabikide olayın suçunu bize atcaklar sende kendi ülkene inanacağına o köpeklerin sözüne inanıyon.

sana hayırlı uçuşlar diliyorum kardeş yüzlerce uçağın indiği yere neden THY diye inşallah bi gün sorarsın en azından aynada

• quote:

adamlar sistematik ve planlı insanlar. Bilimsel gerçekler doğrultusunda çalışıyorşlar. Kadrolaşan ve siyasi yollarla makam mevki sahibi olan türk yetkililerden daha çok güvenirim onlara.

Zaten pilotaj hatası falan dememiş herifler. İrtifa göstergesi bozulmuş.
  • thy ye camur atma diye dusunuyorum

pilotlar oldü diyolardı ben olayın oldugu tum gun haber basındaydım ve hollanda kanallarından naklen izliyordum saat 5 olmustu ve pilotlar hala kokpitden cıkarılmamıstı

thy son yıllarda cok saygınlık kazandı luftahansa ve emirates e rakip olmaya basladı bu da bir çeşit oyun diye geciyor içimden....
  • O pilotun 15.000 saatlik uçuş deneyimi var.
  • normalde pilotların göstergelere bakmadan bile indirmesi beklenir 15000 saati aşmış bi pilotun böle hata yapması ilginç!
  • Feel lıke star
  • quote:

normalde pilotların göstergelere bakmadan bile indirmesi beklenir 15000 saati aşmış bi pilotun böle hata yapması ilginç!

oldu gozunude kapasınmı

737 hocam bu onu geç arkanda kaç tane can var

@orionsguard
    thy emiratese rakıp olamaz onu gec hocam gonul ısterkı olsun

holanda turkıyeye pilotlarınızı egıtın dıyemez derse pravakatorluktur kendı havacılık egıtımlerını arastırmadım ama thynın yarısı kadar bıle degıldır

teknık konuda suclama yapmamıslar mesela yapamazlar cunku thy technıc mudavımlerındendır kendılerı

Mesela gecenlerde nehre iniş yapıp kahraman olan pilotun kullandıgı ucak onarım ıcın thy technice getirilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !KO -- 5 Mart 2009; 8:24:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

quote:

adamlar sistematik ve planlı insanlar. Bilimsel gerçekler doğrultusunda çalışıyorşlar. Kadrolaşan ve siyasi yollarla makam mevki sahibi olan türk yetkililerden daha çok güvenirim onlara.

Zaten pilotaj hatası falan dememiş herifler. İrtifa göstergesi bozulmuş.

Bi eğilmediğin kalmış adamların önünde.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bfs

yaşınız kaç bilmiyorum ama bu memlekette insan zamanla, işi bilmeyen torpille çeşitli mevkilere gelmiş kişilerin elinde kurumların oyuncak olduğunu gördükçe artık güvenini yitiriyor. Dediğim gibi avrupalılar sistematik ve disiplinliler. İşi bilen ve çalışkan kişiler yükseliyor, siyasi görüşlerinden bağımsız olarak. Ben böyle tertip ve düzen önünde saygıyla eğilirim, gocunmam.

kazanın ilk saatlerinde forumda tartıştık bi kaç kişi ile, bizimkiler yalan söylüyor, hollandalılar ölü var diyorsa vardır demiştim. Gevur hayranı olmakla suçlandım. Ama sonuçta ölü vardı gerçektende. Yalancının mumu yatsıya kadar yandı.

Bu kazadan sonra tek yaptığımız inkarcılık oldu. Önce ölü olduğunu inkar ettik. Sonra elde hiç kanıt olmadan vortex iddiası ortaya atıldı. Hayır anlamıyorum, nedir bu kompleks. Pilotaj hatası da olabilir, bakım hatası da olabilir. Bu inkarcı zihniyeti anlamak zor. Her milletin uçağı düşüyor, milli gururumuz mu inciniyor güya, nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 5 Mart 2009; 11:40:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orjinalden alıntı: Bfs

yaşınız kaç bilmiyorum ama bu memlekette insan zamanla, işi bilmeyen torpille çeşitli mevkilere gelmiş kişilerin elinde kurumların oyuncak olduğunu gördükçe artık güvenini yitiriyor. Dediğim gibi avrupalılar sistematik ve disiplinliler. İşi bilen ve çalışkan kişiler yükseliyor, siyasi görüşlerinden bağımsız olarak. Ben böyle tertip ve düzen önünde saygıyla eğilirim, gocunmam.

kazanın ilk saatlerinde forumda tartıştık bi kaç kişi ile, bizimkiler yalan söylüyor, hollandalılar ölü var diyorsa vardır demiştim. Gevur hayranı olmakla suçlandım. Ama sonuçta ölü vardı gerçektende. Yalancının mumu yatsıya kadar yandı.

Bu kazadan sonra tek yaptığımız inkarcılık oldu. Önce ölü olduğunu inkar ettik. Sonra elde hiç kanıt olmadan vortex iddiası ortaya atıldı. Hayır anlamıyorum, nedir bu kompleks. Pilotaj hatası da olabilir, bakım hatası da olabilir. Bu inkarcı zihniyeti anlamak zor. Her milletin uçağı düşüyor, milli gururumuz mu inciniyor güya, nedir.

Uçağın düşüşünde bir problem olduğu açık.Yukarıda bir yazım var onu okursanız size o kısmının açıklaması yapmış olur.

Duygusal bir milet olduğumuz,sistematik olamadığımız her daim başımıza sıkıntılar açmaktadır.Ki ilk saatlerde duygusallıgımızın etkisiyle bir sevinç yaşadık.Keza halen yaşamalıyız çünkü bir uçak düştü ve minimum kayıpla atlatıldı.

Ön raporla tutup doğrudur demek garibime gidiyor gerçekten.Uçak sistemlerinden pek anlamam ama bileceğim şu ki hayati önem tasıyan göstergeler,elektroniklerin yedekleri vardır diye düşünüyorum.Koca uçakta ufacık bir parçadan sadece 1 tane mi olacak?Buna kimse inandıramaz beni.İrtifa zımbırtısının yedeği varmıştır mutlaka.Şunu demek istiyorum ki Hollandalılar inandırıcı olamadılar.Pilot içmişte arkada yatakta mı uyuyormuş.Bunu o adamdan beklemeyin.Asker kökenli bir adam o en basitinden.Sistemse sistem kuralsa kural.Neyse sonuçta kesin rapor elimize ulaşsın Hollandalılar harici karakutu incelensin,kule konusmaları,uçağın geçmişi vs ortaya çıksın sonra kesin yorumlarımızı yapalım..

Bir de beni üzen ne var biliyor musunuz..Bugünki Milliyet gazetesine bir karaktersiz yorum yapmış.Pilotlar bu ölenlerden sorumludur diye?Ne biçim insanlarız biz.Ölmüş adamın kesin veriler olmadan vebalini almak.Sanki adam silahı doğrultmuşta 6 kişiyi kasten öldürmüş gibi.Sabah sabah nasıl kan beynime fışkırmasın söyler misiniz.

Bekleyecegiz bir kaç ay..

İnşallah bir daha olmaz..

• quote:

Orjinalden alıntı: oldsalt

Bilenler bilir british airways herkesten çok önce uçaklarına monitörler koydu ve flight data larını her uçuştan sonra denetlemeye başladı . Dolayısı ile gerek teknik gerek pilotaj hatalarını uçak düşmeden farkedip önlem alıyorlar. Şu anda başka yapan havayolu var mı bilmiyorum.

emiratesde de var aynı sistem..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.