Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
50
Favori
99.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bahsettiğiniz şekilde tecrübesiz pilotu bedavaya veya az paraya çalıştırma gibi durumlar olursa kimse 300bin lira uçuş okuluna vermez herhalde sonuçta hızlı bir milletiz kimse 10 sene sonra kaptan olur parayı kırarım demez hızlı sonuç almayı seviyoruz. Aynı şekilde thy akademiye girebilecek kapasitesi olan insanlarda zaten kendi sektöründe 5-10 sene çabalayıp uğraşsa belki pilot kadar kazanamasa bile yine iyi kazanır düzenli bir hayatı olur.

Kendi adıma konuşmak gerekirse şuan okuduğum bölümden memnun olmadığım için tekrar üniversite sınavına giricem anadolu üniversitesi kazanmak için alacağım puanla orta halli tıp fakültesi yazabilirim veya iyi bir mühendislik fakültesi diş hekimliği vs vs. Pilot adayları boş beleş insanlar değil çok fazla ele ayağa düşmezler herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.gDk

Hocam bu soruyu açıklayabilidiğim kadarıyla ben cevaplayayım. Tcas sistemi ta ve ra olarak ikiye ayrılır. Atc hatalı şekilde gerekli ayırma kurallarınınyerine getirmediği Zaman ya da uçaklardaki sistem bu hız ve tırmanma oranıyla devam edildiği takdirde yakın Zaman'da conflict olacağını öngörür ve uyarı verir. Önce traffic alert devrete girer 'trafik trafik trafik' diye uyarır videoları YouTube da var. Bu ikazı duyunca pilot müteyakkiz olur ve atc yi uyarır. Eğer sorun geçmezse muhtemel conflict E 35 saniye kala ra yani resoulution alert devreye girer ve uçakların konumuna göre tırmanma ya da alçalma talimati verir ve uçaklar bu durumda bu direktife uymak zorundadır. Umarım açıklayabilmişimdir. Varsa merak ettikleriniz cevaplayabilirim.

Trafik uyarısı ilk olarak kaç saniye dakika her neyse uyarı veriri pilot atc ile temasa geçerek irtifa iniş çıkış pozisyonu alır mesela yada alert trafic dediğiniz olayda tcas komutu ne ise pilot o onumu şartsız uygular mesela bide karşı trafiğe de sanırım tam zıt uyarıyı veriyor dimi tcas alçal yüksel olayında pilot ani olarak lövye yada joistiğe asılıp manevra ile kurtarabilirmi ?

Ondan uçan pilot arkadaşlara sordum böyle bir olay başlarına geldimi diye sağolun siz cevapladınız robinson denen şahıs pilotum diyor hiç inanmıyorum da neyse bi anlatamadı gitti ?

Acaba budamı smilatörcü 😂😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nuriboyka

Bahsettiğiniz şekilde tecrübesiz pilotu bedavaya veya az paraya çalıştırma gibi durumlar olursa kimse 300bin lira uçuş okuluna vermez herhalde sonuçta hızlı bir milletiz kimse 10 sene sonra kaptan olur parayı kırarım demez hızlı sonuç almayı seviyoruz. Aynı şekilde thy akademiye girebilecek kapasitesi olan insanlarda zaten kendi sektöründe 5-10 sene çabalayıp uğraşsa belki pilot kadar kazanamasa bile yine iyi kazanır düzenli bir hayatı olur.

Kendi adıma konuşmak gerekirse şuan okuduğum bölümden memnun olmadığım için tekrar üniversite sınavına giricem anadolu üniversitesi kazanmak için alacağım puanla orta halli tıp fakültesi yazabilirim veya iyi bir mühendislik fakültesi diş hekimliği vs vs. Pilot adayları boş beleş insanlar değil çok fazla ele ayağa düşmezler herhalde.

Ben direk tanıdığım kişilerin deneyimleri, kendi tecrübelerim, piyasa hakkında herkesin internette bulabileceği gerçekler hariç bilgi paylaşmıyorum burada. Tabiki işin içinde olduğum için değişik firmalardan değişik konumlarda tanıdıklarım oldu zaman içerisinde, bilgiye dışarıdan birine göre daha kolay ulaşabiliyorum. Biraz interneti karıştırırsanız yakın zamanda 5 kişinin alınacağı pilot ilanına 250 kişinin başvurduğunu görürsünüz. Bu 250 kişinin hiç biri boş insan değildi sizin 2-4 sene sonra uğraşıp didinip ulaşmak istediğiniz noktadaki kişiler. İşler güllük gülistanlık değil. Gençlere boş umut vermek istemem.

Siz kendinize yeni bir kariyer hedefi belirlemişsiniz umarım gönlünüze göre olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Nisan 2017; 7:34:17 >

• Ziyaya sormuşlar ?

Ziya sen kaptan pilotum diyosun ama maşallah devamlı burdasın ayrıca hep böyle internetten kopya bilgileri veriyosun ?

Bizim robinson ziya derki : BEN 777 ER FİLODAYIM EE BİZDE AĞAM WİFİ VAR UÇAKDA BELEŞ ONDAN OTOMATİK PİLOT CO YA ALINCA İŞİ GÖRÜYOR BENDE TELDEN GİRİYORUM AHHH ZİYA FSX Cİ SENİ 😂😂😂😂😂

• travegostar kullanıcısına yanıt
    Trafik uyarı süre olarak muhtemel çarpışmaya 48 snye kala ya da mesafe olarak yaklaşma açılarına göre ise 1.3 mile kala TA uyarısı alır. 35 saniye ya da 1.1 mile öncesine gelindiğinde ise RA alır. Dediğiniz gibi pilot RA aldığı Zaman kesinlikle tcas dinlenmeli ve bu durumda ATC, pilot tarafından gelen 'clear of conflict' cümlesini duyana kadar olaya müdahil olmamalı. Geçmişte sırf bu karışıklık olduğu işin çalışma oluyor havada. Diğer bir konu da tırmanma alçalma olayı. Şu anki teknoloji sadece buna müsade ediyor ama gelecek yıllarda tcas'ın yanlamasına doğru da ayırma yapabileceği yönünde çalışmalar olduğu konuşuluyor.

Ne demek dostum bu?

Ben forum jargonuna çok aşina değilim o yüzden tam olarak anlayamadım ne demek istediğini,
    açıklar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinyaa

Ne demek dostum bu?

Ben forum jargonuna çok aşina değilim o yüzden tam olarak anlayamadım ne demek istediğini,
    açıklar mısın?

senle alakalı değil ki kaptanım sen üzerine alındın ama sanada bir soru sormuştum ?
  • quote:

Trafik uyarı süre olarak muhtemel çarpışmaya 48 snye kala ya da mesafe olarak yaklaşma açılarına göre ise 1.3 mile kala TA uyarısı alır. 35 saniye ya da 1.1 mile öncesine gelindiğinde ise RA alır. Dediğiniz gibi pilot RA aldığı Zaman kesinlikle tcas dinlenmeli ve bu durumda ATC, pilot tarafından gelen 'clear of conflict' cümlesini duyana kadar olaya müdahil olmamalı. Geçmişte sırf bu karışıklık olduğu işin çalışma oluyor havada. Diğer bir konu da tırmanma alçalma olayı. Şu anki teknoloji sadece buna müsade ediyor ama gelecek yıllarda tcas'ın yanlamasına doğru da ayırma yapabileceği yönünde çalışmalar olduğu konuşuluyor.

teşekkür ederim onca kaptanım diyenlerin içinden bir sen çıkıpda cevap verdiğin için kardeş pilotaj falanmı okuyorsun sen yoksa bilgi nerden tam olarak tcas olayını az çok şimdi anladım googla da böyle bilgi yok ders niteliğinde bilgi var hep merak etmiştim olayı bide ah pilotuz şöyleyiz böyleyiz diyenler tk dayız diyenlerden duysak güzel şöyle makale yönünde ama nerde neyse onlar otomatik pilota george takıp devam etsinler ...

• quote:

şimdi bende havacılıkla çok ilgiliyim bir merak ettiğim soru daha var bilgin varsa üstad cevaplarsan sevinirim
    kalkışta tail strike yaşayan bir pilot bunu nasıl anlar kokpitte alarm falan mı var bu olayda ?

Kabaca cevaplayama çalışayım,

TCAS: Traffic Alert and Collision Avoidance System' ın kısaltmasıdır. Uçuş ekiplerine sesli ve görsel olarak yakın trafiklerin ikazını veren, ayrıca çarpışma önleyici bir sistemdir desem genel olarak doğru olur diye düşünüyorum.

Nasıl çalışır?
    Uçaklardaki transponder'lardan (vericiler) alınan sinyallerle, uçaklar birbirlerinin pozisyonlarını ve hareketlerini değerlendirip,
    yakınlık yahut çarpışma olup olmicağını hesaplarlar.

Çok detaya girmeden soruna yanıt verelim,
    Trafik ikazı diğer uçak yaklaşık 40 saniye,
    resolution ikazı da diğer uçak yaklaşık 25 saniyelik mesafedeyken verilir.

Daha açıklayıcı olsun diye google dan bulduğum görseli ekledim (umarım yapabilmişimdir)
    Bu görseldeki ND (navigation display) hangi uçağa ait bilmiyorum ama çoğu uçakta aşağı yukarı aynıdır.
    Kırmızı kare RA trafiği,
    sarı yuvarlak TA trafiği,
    ici dolu beyaz baklava proximate trafiği (yani yakın ama tehlikeli değil, herhangi bir ikaz olmaz),
    içi boş beyaz baklava da diğer trafikleri gösterir.

Trafiklerin yanklarındaki oklar yukarı ise tırmandığını, aşağı ise alçaldığını gösterir,
    +10 gibi yazan değerler ilgili trafiğin sana göre olan irtifa farkını gösterir.
    Örneğin görselde içi boş baklavayla gösterilen trafik bizden 1000 feet yukardaymış.
    Ayrıca bizden yukarda olan trafiklerde bu değer sembolün üstünde,
    altımızda olanlarda da altında yazar.
    Ok işaretinin çıkması için de en az 500 FPM'lik bir varyoyla tırmanmak ya da alçalmak gerekir.
    Bu sebeple uçuşlarda 500 fpm'den düşük değer kullanılmaz.

Trafik ikazı alındığında uçak 'TRAFFIC,TRAFFIC' şeklinde sesli ikaz verir.
    Bu durumda biz uçağı görmeye çalışır, dışarı bakarız. Herhangi bir aksiyon yapılmaz.
    RA ikazı alındığında uçak farklı sesli ikazlar verir. Bunlar 'CLIMB', 'DESCEND' gibi yapılması gereken manevrayı söyleyen ikazlardır.
    Bu tip ikazlar kesinlikle uygulanır ve TCAS ikazları ATC'nin ikazlarının üstündedir.

Kabaca tarif etmeye çalıştım umarım merakını gidermişimdir dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinyaa

Kabaca cevaplayama çalışayım,

TCAS: Traffic Alert and Collision Avoidance System' ın kısaltmasıdır. Uçuş ekiplerine sesli ve görsel olarak yakın trafiklerin ikazını veren, ayrıca çarpışma önleyici bir sistemdir desem genel olarak doğru olur diye düşünüyorum.

Nasıl çalışır?
    Uçaklardaki transponder'lardan (vericiler) alınan sinyallerle, uçaklar birbirlerinin pozisyonlarını ve hareketlerini değerlendirip,
    yakınlık yahut çarpışma olup olmicağını hesaplarlar.

Çok detaya girmeden soruna yanıt verelim,
    Trafik ikazı diğer uçak yaklaşık 40 saniye,
    resolution ikazı da diğer uçak yaklaşık 25 saniyelik mesafedeyken verilir.

Daha açıklayıcı olsun diye google dan bulduğum görseli ekledim (umarım yapabilmişimdir)
    Bu görseldeki ND (navigation display) hangi uçağa ait bilmiyorum ama çoğu uçakta aşağı yukarı aynıdır.
    Kırmızı kare RA trafiği,
    sarı yuvarlak TA trafiği,
    ici dolu beyaz baklava proximate trafiği (yani yakın ama tehlikeli değil, herhangi bir ikaz olmaz),
    içi boş beyaz baklava da diğer trafikleri gösterir.

Trafiklerin yanklarındaki oklar yukarı ise tırmandığını, aşağı ise alçaldığını gösterir,
    +10 gibi yazan değerler ilgili trafiğin sana göre olan irtifa farkını gösterir.
    Örneğin görselde içi boş baklavayla gösterilen trafik bizden 1000 feet yukardaymış.
    Ayrıca bizden yukarda olan trafiklerde bu değer sembolün üstünde,
    altımızda olanlarda da altında yazar.
    Ok işaretinin çıkması için de en az 500 FPM'lik bir varyoyla tırmanmak ya da alçalmak gerekir.
    Bu sebeple uçuşlarda 500 fpm'den düşük değer kullanılmaz.

Trafik ikazı alındığında uçak 'TRAFFIC,TRAFFIC' şeklinde sesli ikaz verir.
    Bu durumda biz uçağı görmeye çalışır, dışarı bakarız. Herhangi bir aksiyon yapılmaz.
    RA ikazı alındığında uçak farklı sesli ikazlar verir. Bunlar 'CLIMB', 'DESCEND' gibi yapılması gereken manevrayı söyleyen ikazlardır.
    Bu tip ikazlar kesinlikle uygulanır ve TCAS ikazları ATC'nin ikazlarının üstündedir.

Kabaca tarif etmeye çalıştım umarım merakını gidermişimdir dostum.

Hocam eline koluna yüreğine sağlık havacılık bende bir hobi ve bu tarz şeylerş hep merak eder araştırırım tcas olayını bi bulamamıştım sayenizde çok iyi anladım gerçekden harika bir şey bide en merak ettiğim şey tail strike take off da bunu nasıl anlıyorsunuz arkada sensör uyarı falan mı veriyor yada tespiti nasıldır tail strike derecesine göremi tekrar landing yapıyorsunuz yoksa fcom göre ne olursa olsun iniş şart mıdır ?

• havacılık yönetimi bölümü okuyorum, seneye seçmeli dil olanaklarım var. ingilizcem fazlasıyla iyi durumda. seçeneklerim ispanyolca çince rusça almanca. havacılıkta ingilizceden sonra kullanılan en sık dil nedir sizce hangi dile yönelmeliyim. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultansari

havacılık yönetimi bölümü okuyorum, seneye seçmeli dil olanaklarım var. ingilizcem fazlasıyla iyi durumda. seçeneklerim ispanyolca çince rusça almanca. havacılıkta ingilizceden sonra kullanılan en sık dil nedir sizce hangi dile yönelmeliyim. teşekkürler

Havacılığın dili İngilizce'dir. 2. dil en azından kokpit personeli olarak çok da kıymetli diyemem, özellikle sadece Türkiye pasaportuna sahip olup yabancı ülkelerde çalışma imkanı sınırlıysa.

Bölümünüzle alakalıysa benim mantıken tercihlerim şu şekilde olurdu:

1- Almanca: Sonuçta 3 milyon civarı Türk'ün yaşadığı bir ülke, havacılık camiası olarak müşteri potansiyeli zamanla değişiklik gösterebilir ama asla bitmez. Dezavantajı, gurbetçi iş gücü potansiyeliyle ve diğer yazdıklarınıza nazaran nispeten kolay öğrenilen bir dil olduğu için açılan iş ilanlarında sert bir rekabet olabilir.

2- Rusça: İki ülke vatandaşları açısından da karşılıklı büyük rağbet var, turist potansiyeli hem giden hem gelen açısından çok büyük. Dezavantajı politik problemler sebebiyle bir sene tavan yapan turizm bir sene sonra dibi görebiliyor. Türki Cumhuriyetler asimile olmuşlar genelde, son senelerde birçok firmamız gidip iş yapıyor bu ülkelerde ama dil bir sorun oluşturuyor, Rusça bilmek bu konuda fayda sağlayabilir. Yine alfabesinin farklı olması sebebiyle size avantaj sağlayabilir derdim ama gördüğüm kadarıyla çalışmaya başlayan çabuk ilerletiyor, zor bir dil olmasa gerek.

3- Çince: Aslında politik açıdan sorunlar yaşamasak Çin'i ilk sıraya koyardım. Çünkü Çin'de havacılık hızlı bir biçimde gelişiyor ve Çin'le bağı kurabilecek yegane kişiler Türkiye'de yaşayan bir avuç Uygur Türk'ü, onlara da Çin'in bakış açısı iyi değil ve sürekli baskı altındalar. Okulunuzun ne kadar hakkını vererek eğitim verebileceğinden emin değilim. Yanlış bilmiyorsam 80 bin kadar harfleri var, temel iletişim için en azından 3 bin kadarını bilmek gerekiyor Yani öğrenebilirseniz az bulunan değerlidir bakış açısıyla havacılık ya da diğer kariyer olanaklarında sizi bir adım öne çıkarabilecek bir dil. Yine son senelerde yaptıkları ekonomik atılımla zenginleştiler, para harcamaya da başladılar; üreten toplum yanında tüketen toplum oldular. Turist potansiyelinin zaman içerisinde çok yükseleceğini düşünüyorum. Yine de tercih etmeden 2 kere düşünün sağlam çalışmazsanız ilerletmeniz güç, boşa vakit kaybı olur sizin için.

4- İspanyolca: Ben hobi olarak öğrenmek istiyorum ama vakit ayırıp üzerine düşemedim bir türlü. Havacılık kariyeri açısından herhangi bir artısını düşündüm bulamadım Güney Amerika başta olmak üzere dünyada yaygın olarak kullanılan dillerden, kulağa da hoş geliyor diyelim İspanyollar alınmasın

Eğitiminizde başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 17 Nisan 2017; 10:18:39 >

• Degerli dusuncelerinizden ve zamaninizdan oturu size cok tesekkur ederim. Bana ve bi kac arkadasima cok buyuk yardiminiz dokundu. Tekrar tesekkurler.

• sultansari kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçaklar neden bazı durumlarda tam piste paralel değil de hafif çapraz bir açıyla iniş yaparlar. Benim tahminim rüzgarla alakalı( peki bu durum sadece ağır uçaklarda mı oluyor ve bu açı pilotluğun bi becerisi mi? Merak etme sebebim simülasyonda b738le ilk yaklaşma yaparken böyle bir durumda uçağın başı otomatik bir şekilde açılanır mı yoksa ap dan çıkmak mı gerekir ?

Edit: bahsettiğim şey crosswindmiş. Farklı bir iniş öğrenmek gerekiyormuş (crab) mantığını videolarda görebildim direksyon kumandası verip bi hizallama yapılıyor gibi hesaplamasını ve Kumanda edişini tamamen öğrenip bunu denemek istiyorum. Ama hala anlamadığım kısım yaklaşma ve inşte pilot kontrolü hiç bırakmıyor mu tamamen visual bi uçuş mu oluyor. Sadece hobi olarak yapıyorum ve bunları öğrenmekten zevk alıyorum kaptanlarımız bilgilendirirse bizleri şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaturco -- 25 Nisan 2017; 23:17:20 >
  • Merhabalar. Ben 19 yaşindayim. LYS ye hazirlaniyorum. 60 bindeyim. Cok buyuk bir aksilik olmaz ise "Gaziantep Universtesi Uçak Muhendisligi" bolumunu tutturacagim. Amacim burda uçak muhendisligi okuyup THY akademiye basvurmak. Pilot olmayi cok istiyorum ancak puanim tutmaz. THY akademide şansimi arttirmak için neler yapabilirim ? 6-7 yaşimdan beridir gozluk takiyorum. Lazer ameliyati olacagim insallah bir sorun olur mu? Ve Hakkariliyim. Yanliş anlamayin ama dogululara genel olarak farkli bir bakiş acisi var. Bu benim icin sorun yaratir mi? Cevaplarsaniz sevinirm.

Saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaturco

Uçaklar neden bazı durumlarda tam piste paralel değil de hafif çapraz bir açıyla iniş yaparlar. Benim tahminim rüzgarla alakalı( peki bu durum sadece ağır uçaklarda mı oluyor ve bu açı pilotluğun bi becerisi mi? Merak etme sebebim simülasyonda b738le ilk yaklaşma yaparken böyle bir durumda uçağın başı otomatik bir şekilde açılanır mı yoksa ap dan çıkmak mı gerekir ?

Edit: bahsettiğim şey crosswindmiş. Farklı bir iniş öğrenmek gerekiyormuş (crab) mantığını videolarda görebildim direksyon kumandası verip bi hizallama yapılıyor gibi hesaplamasını ve Kumanda edişini tamamen öğrenip bunu denemek istiyorum. Ama hala anlamadığım kısım yaklaşma ve inşte pilot kontrolü hiç bırakmıyor mu tamamen visual bi uçuş mu oluyor. Sadece hobi olarak yapıyorum ve bunları öğrenmekten zevk alıyorum kaptanlarımız bilgilendirirse bizleri şimdiden teşekkürler

Evet, crosswind, yani yan rüzgarla alakalı bir durum. Açının pilotun becerisi ya da uçağın büyüklüğü/ağırlığıyla ilgisi yok(yine de tercih sebebiyle ilgili bazı faktörleri aşağıda açıklayacağım). Eğer gerekli düzeltme yapılmazsa rüzgar uçağı yaklaşma hattından uzaklaştıracaktır. Otopilot devredeyse bu düzeltmeyi yapar, otopilottan çıkılırsa da pilot manuel olarak aynı düzeltmeyi yapmak zorundadır. Visual ile ilgili bir durum da değil, görüş düşük olunca genelde güçlü rüzgarlar olmaz ama low visibility operasyonu bile olsa bir yan rüzgar varsa otopilot gerekli düzeltmeyi yapar.

İnişte 3 teknik var.

Sideslip'te bahsettiğin çapraz açı olmaz, rüzgar içine aileron ve ters yönde rudder ile burun yaklaşma hattına hizalanır. Eğitim sırasında küçük uçakta genelde bu şekilde iniyorduk. Bu inişte önce rüzgarın geldiği taraftaki teker piste değer, yani o taraftaki kanat daha aşağıdadır. Bu, hata marjı bol olan küçük eğitim uçaklarında sorun olmaz. Kanat ya da motorun yere değme ihtimali çok düşüktür, yine tek teker üzerine binen ağırlık risk oluşturacak kadar büyük değildir.

Büyük uçakta ise crab tekniği kullanıyoruz. Yaklaşma hattıyla hizalı yaklaşmak için rudder vermeyiz, burun rüzgara dönük bir şekilde yaparız yaklaşmayı. Eğer pist kuruysa bu şekilde iniş yapılabilir. Uçağın aerodinamik yapısı ve sürtünme ile otomatik olarak piste kendini hizalayacaktır. Islak zeminde ise son 10 feet'e kadar çapraz gelinir, tam touchdown'dan önce rudder ile burun piste hizalanır ve piste oturulur. Biz her durumda bu son tekniği uyguluyoruz diyebilirim. Büyük uçakta hata marjı azdır, bir kanat aşağıda gelinirse motoru hatta kanat ucunu yere çarpma ihtimali oluşur. Bu sebeple ve yine devasa bir yükü tek iniş takımı üzerine vermemek için inişte wings level olmamız ve ana iniş takımlarının ikisinin birden üzerine inmemiz önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 30 Nisan 2017; 8:44:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirates_23

Merhabalar. Ben 19 yaşindayim. LYS ye hazirlaniyorum. 60 bindeyim. Cok buyuk bir aksilik olmaz ise "Gaziantep Universtesi Uçak Muhendisligi" bolumunu tutturacagim. Amacim burda uçak muhendisligi okuyup THY akademiye basvurmak. Pilot olmayi cok istiyorum ancak puanim tutmaz. THY akademide şansimi arttirmak için neler yapabilirim ? 6-7 yaşimdan beridir gozluk takiyorum. Lazer ameliyati olacagim insallah bir sorun olur mu? Ve Hakkariliyim. Yanliş anlamayin ama dogululara genel olarak farkli bir bakiş acisi var. Bu benim icin sorun yaratir mi? Cevaplarsaniz sevinirm.

Saygilar.

Burayı baştan sona okursan sorularına cevapların önceki mesajlarda olduğunu görürsün.

Sadece sondaki soru daha önce sorulmamıştı. Ben şu ana kadar Türkiye'nin ve dünyanın en doğusundan en batısına insanlarla birlikte uçtum, kafan rahat olsun sen eğer gerekli kriterleri karşılıyorsan memleketinden dolayı kimse yoluna taş koymaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

quote:

Orijinalden alıntı: Emirates_23

Merhabalar. Ben 19 yaşindayim. LYS ye hazirlaniyorum. 60 bindeyim. Cok buyuk bir aksilik olmaz ise "Gaziantep Universtesi Uçak Muhendisligi" bolumunu tutturacagim. Amacim burda uçak muhendisligi okuyup THY akademiye basvurmak. Pilot olmayi cok istiyorum ancak puanim tutmaz. THY akademide şansimi arttirmak için neler yapabilirim ? 6-7 yaşimdan beridir gozluk takiyorum. Lazer ameliyati olacagim insallah bir sorun olur mu? Ve Hakkariliyim. Yanliş anlamayin ama dogululara genel olarak farkli bir bakiş acisi var. Bu benim icin sorun yaratir mi? Cevaplarsaniz sevinirm.

Saygilar.

Burayı baştan sona okursan sorularına cevapların önceki mesajlarda olduğunu görürsün.

Sadece sondaki soru daha önce sorulmamıştı. Ben şu ana kadar Türkiye'nin ve dünyanın en doğusundan en batısına insanlarla birlikte uçtum, kafan rahat olsun sen eğer gerekli kriterleri karşılıyorsan memleketinden dolayı kimse yoluna taş koymaz.

Güzel uçuyorsun aynen kopyala yapıştır

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.