Şimdi Ara

Pioneer Bdp LX55 Orijinal ve CFW Tecrübeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
6
Favori
16.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aktivasyon işlemini yapmak için öncelikle yazılımcının mailimize yolladığı dosyayı fat32 li usb diskin içine atıp cihazımıza takıyoruz.
    Daha sonra "Initial Settin" menüsünde 1.1.2.2 tuşlarını tıklıyoruz ve aşağıdaki ekran ile karşılaşıyoruz.
    Bu ekranda direk enter tuşuna tıkladığımızda cihaz otomatik olarak usb içerisindeki aktivasyon dosyasını buluyor ve aktivasyon tamamlanmış oluyor.
    10 sn bekledikten sonra cihazınızı kapatıp fişini çıkarıp takın ve cihazını tekrar başlatın
     Pioneer Bdp LX55 Orijinal ve CFW Tecrübeleri

Aktivasyon işleminin kontrol etmek istediğimizde "Inıtial Setup"-->"System Information" sekmesine geldiğimizde aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşır isek cihazımızın aktivasyonu tamamlanmış demektir.

Bir diğer özellik ise: Aktivasyon işleminden önce veya orijinal yazılımında olmayan bir menu geldi. Bu menü aşağıdaki resimdeki gibi "Network Search" sekmesidir.
    Tam olarak bu sekmenin ne işe yaradığını bilmiyorum ama koyduklarına göre bir görevi vardır diye düşünüyorum.

Iso dosyalarında menülü şekilde açıp sub.srt altyazılarını görüp çalıştırabilmektedir.
    MKV dosyalarında srt altyazısını görüp çalıştırmaktadır.
    Elimde bulunan daha önce açılmamış bölge 2 dvd leri region kodu değiştirerek sorunsuz şekilde açmıştır.
    Elimde bulunan BDMV-CERTIFICATE halindeki blurayleri menülü şekilde açmıştır. (bu dosyaları AVCHD klasörü içine atmak şartı ile)
    Daha önce BDMV-CERTIFICATE kalsor seklindeki bluraylerin içerisinden sadece m2ts dosyasını alıp ayrı çalıştırdığımda menülü açmadı direk filmi açtı. filmadı.srt altyazı aynı klasör içinde ise altyazıyı sorunsuz açtı.
    3DBLURAYISO.COM_AVATAR_3D.iso dosyasını menülü açtı. 3D olarak filmi oynatmadı çünkü mevcut tv dandik.
    3DBLURAYISO.COM_AVATAR_3D.iso dosyasını menülü açtı. 2D olarak filmi açtı ve içerisindeki orijina tr altyazılı oynattı.
    NOT:Elimdeki bütün iso blurayler (avatar3d hariç) BDMV-CERTIFICATE dosyalarından iso ya çevrilmiş şekildedir.

Bukadar uğraş ve para harcamalardan sonra kalbim ferah bir şekilde huzurlu ve mutluyum.
    Bütün denemeler usb hdd üzerinden denendiği için ağ üzerinden veya nas üzerinden blurayları nasıl oynatır, oynatırken kitlenirmi yada donma olurmu bilmiyorum.
    Ama çinli forum sitelerinde elemanların en çok üzerine düştükleri konu SACD.iso dosyaları ve NAS üzerinden filmleri oynatmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz70 -- 1 Nisan 2013; 21:28:22 >

• Bu habere sevindim.Açıkçası elimde şuan lx55 ve bdp-140 var.Bdp-140 a 5.08 iyüklemeye çalışıyorum.Bdp-140 tansonuç alamassam lx55 için sizin izlediğiniz yolu takip edip bende yazılım yükseltebilirim.Siz gayet açıkbir şekilde süreci anlattınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Bu habere sevindim.Açıkçası elimde şuan lx55 ve bdp-140 var.Bdp-140 a 5.08 iyüklemeye çalışıyorum.Bdp-140 tansonuç alamassam lx55 için sizin izlediğiniz yolu takip edip bende yazılım yükseltebilirim.Siz gayet açıkbir şekilde süreci anlattınız

İki cihazda elinizde var ise aynı filmleri iki cihazda denedinizmi? Gerçektende lx55 de bulunan işlemci ve yazılım sayesinde 140 a göre çok kaliteli bir görüntü sunuyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediz70

quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

Bu arada, lx55 için 5.09 sonrası, 22.03.2013 tarihli bir custom firmware daha çıktı. Bu güncelleme ile SACD.iso şeklindeki super audio cd image dosyaları da okunmaya başlanmış. Linkler Çinlilerin sitesinde mevcut.

http://uc.jd-blog.com/thread-4493532-1-1.html

Dun gece öncelikle
    BDP-LX55_SP-V05.09-20130206
    Sürümünü kurmuştum fakat aktivasyon ödemesi öncesi elemanla görüştüğümde bana
    The BDP-LX55_SP-Diamond respect shared version-SACD-ISO-20130322
    bunu kuramamı söyledi. Dediklerinin yaptıktan sonra ödeme işlemine geçtik.

Cihazınızı güle güle kullanınız.

-BDMV-CERTIFICATE halindeki bluray'leri menülü açması için AVCHD klasörü içine atmak gerekmese iyi olurdu,

-Orijinal yazılımlı cihaza cfw yüklemek içinhttp://www.bdsky.hk/cs/ adresindeki talimatı incelediğimde iki adet dosyanın yüklenmesi gerektiğinden bahsediyor,
    önce BDP-LX55_SP-V05.09-20130206 , sonra da BDP-LX55_SP-Diamond respect shared version-SACD-ISO-20130322 yüklenecek, Siz de öyle yapmışsınız buna göre yanlışlık yok işleminizde,

-Acaba activasyon dosyası mailinize gelmeden önce mac adresi vb. nasıl verdiniz,

-İlerdeki günlerde olabilcek güncellemeleri de ücretsiz yükleyebilecek misiniz, bunu sordunuz mu,

-Çinlilerle görüşmek içinwww.jd-bbs.com'a register yapmak istiyorum, ama bir sorun çıkıyor, QQ'yu okuyun gibi bir şey yazıyor, siz nasıl üye oldunuz
    Teşekkürler

• quote:

quote:

Bu habere sevindim.Açıkçası elimde şuan lx55 ve bdp-140 var.Bdp-140 a 5.08 iyüklemeye çalışıyorum.Bdp-140 tansonuç alamassam lx55 için sizin izlediğiniz yolu takip edip bende yazılım yükseltebilirim.Siz gayet açıkbir şekilde süreci anlattınız

İki cihazda elinizde var ise aynı filmleri iki cihazda denedinizmi? Gerçektende lx55 de bulunan işlemci ve yazılım sayesinde 140 a göre çok kaliteli bir görüntü sunuyormu?

Her iki cihazda yeni sayılır.Hatta bdp-140 iki günlük.Daha detaylı test imkanı bulamadım.Fakat görüntüde fark olacağını düşünüyorum.Detaylı testler sonunda izlenimlerimi paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxbb

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

Bu arada, lx55 için 5.09 sonrası, 22.03.2013 tarihli bir custom firmware daha çıktı. Bu güncelleme ile SACD.iso şeklindeki super audio cd image dosyaları da okunmaya başlanmış. Linkler Çinlilerin sitesinde mevcut.

http://uc.jd-blog.com/thread-4493532-1-1.html

Dun gece öncelikle
    BDP-LX55_SP-V05.09-20130206
    Sürümünü kurmuştum fakat aktivasyon ödemesi öncesi elemanla görüştüğümde bana
    The BDP-LX55_SP-Diamond respect shared version-SACD-ISO-20130322
    bunu kuramamı söyledi. Dediklerinin yaptıktan sonra ödeme işlemine geçtik.

Cihazınızı güle güle kullanınız.

-BDMV-CERTIFICATE halindeki bluray'leri menülü açması için AVCHD klasörü içine atmak gerekmese iyi olurdu,

-Orijinal yazılımlı cihaza cfw yüklemek içinhttp://www.bdsky.hk/cs/ adresindeki talimatı incelediğimde iki adet dosyanın yüklenmesi gerektiğinden bahsediyor,
    önce BDP-LX55_SP-V05.09-20130206 , sonra da BDP-LX55_SP-Diamond respect shared version-SACD-ISO-20130322 yüklenecek, Siz de öyle yapmışsınız buna göre yanlışlık yok işleminizde,

-Acaba activasyon dosyası mailinize gelmeden önce mac adresi vb. nasıl verdiniz,

-İlerdeki günlerde olabilcek güncellemeleri de ücretsiz yükleyebilecek misiniz, bunu sordunuz mu,

-Çinlilerle görüşmek içinwww.jd-bbs.com'a register yapmak istiyorum, ama bir sorun çıkıyor, QQ'yu okuyun gibi bir şey yazıyor, siz nasıl üye oldunuz
    Teşekkürler

1-Çinli elemanın kadrosunda 9 kişi var. Hangisine sordum ise kimisi sadece BDP-LX55_SP-Diamond respect shared version-SACD-ISO-20130322 yüklenmesinin yeterli oldugunu soyledı kimiside direk ilgisiz bir şekilde BDP-LX55_SP-V05.09-20130206 yazılımın yuklenmesı gerektıgını soyledı.
    Elemanlardaki ingilizce az olduğu için yabancıların sorularına pek cevap vermiyorlar. Belki tüm dünyaca konunun yayılmasını engellemek istedikleri içindir. :S
    Dikkat etti iseniz elemanlarhttp://www.bdsky.hk/cs/ sitesinde sadece yazılımların linklerini güncelliyorlar. Sitenin içeriğini ingilizce olarakta yayınlasalar daha kolay olacak ama sanırım milliyetçi duyguları kabarıyor.

2-Aktivasyon dosyası mailime gelmeden önce hem elemanın mail adresine (1213932027@qq.com) hemde agentanın parayı yatırma işlemi sırasında agentadaki elemana mac adresi ile versiyon numarasını yolladım.

3-Bir sonraki yazılım güncellemerinin ücretsiz olarak yüklenebileceğini söyledi ama başımdan geçen olaylardan sonra (fiyat indirimi yapıp daha sonra yalan söyleyen) bir sonraki sürümleri yüklemeyi deneyeceğimi sanmıyorum (şuanki özellikleri bana yeterli geldiği için).

4-QQ dedikleri olay uzak doğunun msn programı gibi bir şey oluyor. QQ chat hesabı aldığınızda otomatik olarak bu hesabınız ile forumda giriş yapabiliyorsunuz.http://www.imqq.com/

• Elinde lx55 olan arkadaşlar Game.of.Thrones.S03E01.REPACK.HDTV.XviD-AFG videosunu indirip altyazılı izlemeyi deneyebilirmisiniz.
    Bu örnekteki gibi hangi divx filmi denedim ise hic birinde altyazıyı gösteremedim. Deli oldum valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz70 -- 2 Nisan 2013; 20:04:23 >
  • Benim lx55 te orijinal yazılım var.divx filmlerde altyaziyi sorunsuz gösteriyor.siz yazılımdan önce altyaziyi denemismiydiniz .Bir de altyaziyi Unicode olarak mı Ayarlıyorsunuz ? O sekilde yapıyorsanız farklı formatları deneyenilirmisiniz ? Denediğim dvixlerin formatı Unicode degildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica film ile altyazı dosyasının adı aynı olmalı.Ayni olmassa altyazıyı göstermiyor.

• film ile altyazı adı aynı
    altyazı unicode sekilde kayıt edılıyor
    usb hdd den divx film altyazılı şekilde play yapıldıgında altyazı göstermiyor
    normal DNLA search ıle buldugu ethernete baglı HDD ıcındekı altyazıyı acamadı
    Fakat home meadı galery içerisinde "network search" alanından buldugu "network1" uzerınden fılme ulasıp acıtıgımda sorunsuz altyazıyı actı.
  • Divx filmler icin Altyazıyı Unicode değilde mesela utf-8 olarak kaydedip deneyenilirmisiniz ? Belki Ozaman görür.

• quote:

Divx filmler icin Altyazıyı Unicode değilde mesela utf-8 olarak kaydedip deneyenilirmisiniz ? Belki Ozaman görür.

Ethnernet üzerinden modeme baglı HDD içerisindeki divx filmde altyazıyı utf8 yaptıgımda altyazı acılmadı.
    Network search üzerinden "network1" agı üzerinden modem bağlı aynı HDD içindeki divx filmi utf8 e gore ayarlanmış altyazıyı açtı fakat bu seferde türkçe karakterler altyazıda çinçe görünüyor.
    Türkçe altyazılarda kesinlikle UNICODE olması gerekiyor.
    Not: Şuanki yazlımda altyazı font buyutme-altyazı senkron-altyazı yukseklık ayarı-altyazı renk ayarlama hepsi sorunsuz çalışmaktadır.
  • quote:

quote:

Divx filmler icin Altyazıyı Unicode değilde mesela utf-8 olarak kaydedip deneyenilirmisiniz ? Belki Ozaman görür.

Ethnernet üzerinden modeme baglı HDD içerisindeki divx filmde altyazıyı utf8 yaptıgımda altyazı acılmadı.
    Network search üzerinden "network1" agı üzerinden modem bağlı aynı HDD içindeki divx filmi utf8 e gore ayarlanmış altyazıyı açtı fakat bu seferde türkçe karakterler altyazıda çinçe görünüyor.
    Not: Şuanki yazlımda altyazı font buyutme-altyazı senkron-altyazı yukseklık ayarı-altyazı renk ayarlama hepsi sorunsuz çalışmaktadır.

utf-8 kodlanmış divx filmlerde şu yöntemi deneyebilirmisiniz ? film oynamaya başlayınca kumanda dan "FUNCTION" tuşuna basın."ABC" simgesini seçip cp1252 yi CP1254 yapın.Sonrasında tekrar FUNCTION tuşuna basın.

Normal yazılımlı cihazlarda divx filmlerde altyazı bu şekilde türkçe karakterleri destekliyordu.

Aşağıdaki linkte bu konuyu baya araştırmıştık Serdar Bey'le. Tabi bizim cihazlarda orjınal fw yüklü.

http://forum.donanimhaber.com/m_46112213/mpage_7/key_/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

utf-8 kodlanmış divx filmlerde şu yöntemi deneyebilirmisiniz ? film oynamaya başlayınca kumanda dan "FUNCTION" tuşuna basın."ABC" simgesini seçip cp1252 yi CP1254 yapın.Sonrasında tekrar FUNCTION tuşuna basın.

Normal yazılımlı cihazlarda divx filmlerde altyazı bu şekilde türkçe karakterleri destekliyordu.

Aşağıdaki linkte bu konuyu baya araştırmıştık Serdar Bey'le. Tabi bizim cihazlarda orjınal fw yüklü.

http://forum.donanimhaber.com/m_46112213/mpage_7/key_/tm.htm

Usta DLNA üzerinden gördüğü modeme bağlı olan HDD içerisindeki divx filmlerde aşağıdaki resimdeki gibi altyazıyı görmüyor ayrıca function menüsünde de resimdeki gibi sadece iki seçenek var. Bu seçenekten hangisini seçer isen herhangi bir değişiklik olmuyor.

Çinli yazılımı ile birlikte gelen "network Search" üzerinden gördüğü modeme bağlı HDD içerisinden aynı filmi oynattığımda; filmin altyazısını resimdeki gibi otomatik görüyor fakat "function" menüsünde gene aynı 2 seçenek oluyor ve bu seçenekler herhangi bir işe yaramıyor.

Sizdeki orjinal yazılımli lx55 de mkv filmleri hem ethernet hemde usb hdd üzerinden denediğinizde altyazıları açıyormu? Açar ise altyazılarda karakter sorununu anlattığınız şekilde mi çözüyorsunuz?

• Öncelikle benim bahsettigim yöntem sadece divx filmlerde işe yarıyor.Mkv filmlerde bu şekilde bir çözüm yok.
    Sorunuza gelirsek hem ağ üzerinden hemde harici disk ten divx filmlerde bu yöntemle altyaziyi düzeltebiliyorum.
    Mkv filmler de alt yazıyı filmin icine gömüyorum.Bu şekilde sorunsuz izliyorum.Şimdilik çözüm olarak bu seçenek var maalesef.

• Bir dönem sayın Astramastra ve ben pioneer e mkv filmlerde altyazi problemi icin çözüm bulabilirmisiniz diye sorduk.Malesef onlar bir çözüm uretemeyecekleri cevabını verdiler.

• quote:

Bir dönem sayın Astramastra ve ben pioneer e mkv filmlerde altyazi problemi icin çözüm bulabilirmisiniz diye sorduk.Malesef onlar bir çözüm uretemeyecekleri cevabını verdiler.

usta sanırsam çinli bu yazılım ile size bir çözüm bulmuş:)
    mkv filmlerden hem usb hdd hemde network üzerinden sorunsuz şekilde altyazıları açıyor, gömme işlevine gerek kalmıyor.
    Ama divx filmlerde ise dediğim gibi ag üzerinden çalıştırarak bir çözüm sunmuş. Belkide başka bir yöntem vardır ben hala bulamıyorumdur.
    Sen çinli yazılımını yüklemeyi düşünüyormusun, ne karar verdin?
    Eğer istanbulda isen misafirim olarak çinli yazılımını deneyebilirsiniz.
  • Usta usb HDD den divx filmlerin altyazı göstermeme problemini çözdüm.
    USB HDD içerisinde "BUDA" veya "SWF" adında klasör açıyoruz. Daha sonra altyazı ve filmi (Altyazı ve filmin adı aynı olalcak) bu klasörlerden herhangi birnin içerisine atıp cihazda çalıştırıyoru. Altyazı sorunsuz bir şekilde divx film ile oynatılıyor :)
    Bu arada bir not eklmedik isterim :) Bu yazıları yazarken USB hdd içerisinde herhangi bir klasör içerisinde olmayan aynı film daha önce altyazılı açılmazken şimdi açıldı

• İstanbul avrupa yakasındayım.Zaman ve Fırsat bulabilirsek cihazı tabiki test etmek isterim.Bugünlerde baya yoğunun kendimi eve zor atıyorum.
    Şuan elimde bdp-140 ta var.Ona 5,08 yazılımını yükledim.Fakat daha test edemedim zaman bulup.140 tan istediğim sonucu alamassam bende yazılımı yüklemeyi düşünüyorum.

Sizin adınıza sevindim.Şuan cihazda eksik herhangi bir yön kalmadı galiba.Açıkçası buda güzel bir haber.Benim gibi yazılımı yüklemek isteyenlerin aklındaki soru işaretleri ortadan kalkıyor.
  • hayırlı olsun elimde retine akrenalı bir çin tableti ile uğraştığımdan buraları boşladım bu arada benim cihaz da hala gelmedi ama görüyorum ki sizin alet sorunsuz memnun kalacağımız bir alışveriş olacak gibi duruyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.