Şimdi Ara

PİONEER-PİLİPPO TESİSAT HAKKINDA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar renault hatchback aracımda aşağı yukarı 1 yıldır tesisat var zamanla ekledim bişeyler yaptım.özetle sayacak olursak,

Pioneer-Deh 2250 UBG teyp,Pilippo PO-970 1500W Amfi,Pioneer 460 Watt ve Pioneer 440Watt (6983 Serisi,Orijinal İstanbul Toplama Değil 2'side) oval hoparlör,teacline te-620 16 cm component,kicker es 30cm subwoofer.bunların hepsi tek amfiye bağlı.soracağım soru şu ;

1- bu amfinin çok çabuk ısınmasına neden oluyor bunu kesebilirmiyiz?(sanırım hayır)
    2-componentlardan acayip böyle tırtıklı gibi bi ses geliyor normal bi component sesi böylemidir
    3-şu haliyle 2. bir amfi istermi?
    yada önerip eksik gördüğünüz söyleyeceğiniz bişey olabilirmi bu tesisata..

şimdiden teşekkürler

• 1.si amfi ısınma yapıyorsa, ki orta düzeyin biraz altındaki amfilerde yaşanıyor bu,müziği kesme gibi sıkıntılar yaşıyorsanız bunun birçok sıkıntısı olabilir..
    amfide bir sıkıntı olabilir,bağladıgınız kompenatla amfinin 2 veya 4ohm daki değerleri uyuşmayabilir,bağlantıların herhangi bir yerinde şase olabilir vs..
    amfi ses kesmesi ve ya hoparlörlerin bobinini yakması gibi bir sıkıntı yoksa fazla dert etmenize gerek yok düşüncesindeyim..

2.si kompenatlardan bass mid seslerinden başka hırıltı gürültü gelmemesi lazım.bununda şu sebebleri olabilir;
    kompenatları taktıgınız yere iyi izolasyon yapmadığınızdan olabilir.Veya (bu söyleyeceğim beraberinde amfinizede zarar verebilir) kompenatlarınızda sıkıntı
    olabilir ve yanmış olabilir oraya gelen elektirik o kompenattan bozuk ses ve hırıltı yapmasına ve ayrıca amfinizede zarar vermesine neden olur bi kontrol
    edin derim.

3.sü kullandığın ürünler orta halli ahım şahım ürünler değil(prof sistemleri kastediyorum)2.bi amfi işi sana göre bence gereksiz.
    bass'ın tek bobin ve max 200-300rms değerindedir ki elindeki amfin yeterli çaldırır onu.
    cift amfi işini düşünüyorsan başta şunlar aklında olmalı işe girişmeden önce..
    mono-sterio amfi kullanacaksın ve bunlara mutlaka bi kapazitör almalısın ayrıca akünde yeterli olmalı diri olmalı.
    ve alıcağın mono amfi şuan elindeki bass'ı biraz yüklenmede yakacağından yeni bir bass alma ihtiyacı duyucaksın..
    yok fazla yüklenmem deme insanoğlu herzaman fazlasını ister.dinleyeceğin tesisata kulağın alıştıkca biraz daha yükleneceksin bass ve kolonlara...

yani açıkcası bu işler paraya bakar ne kadar ekmek o kadar köfte .. :)

• hayır hayır kesinlikle müzikte kesme vs yok.componentler 2ohm ve amfiye bağlı sesi yükseltince daha bi güzel gelmeye başlıyor componentlerden ses yada ben öyle duyuyorum.şunuda sorayım jbl 13cm yerine stokta 16 cm bu teacline var daha iyi ses alırız diye yaptık bunu diğer jbl 4ohm idi.yanlışmı yaptık cm'ye takılıp?2. bas işine yokum zaten.orta halli dediğine üzüldüm :D tamam araç dışında olduğun vakit damarlarına vurmuyor bas ama icerde gayet tatlı bas ve ses alıyorum memnunum ama değişik fikirler yada öneriler almak istedim dediğim gibi yada eksik varmı bilmem gereken bişey diye.teşekkürler üstadım değerli yorumların icin
  • dediğim gibi tesisatın normal kompenat konusuna gelince benim tercihim capı 13 dahi olsa jbl olurdu. bilindik marka sonuçta üzmez sizi.teacline yi bilmiyorum ama şu sahibinden.com da 250liraya komple set satan adamların sattığı markalardan biri gibi geldi bana :)
    ayrıca orta halli derken prof tesisatlara göre oranla yazmıştım:) bu işin hastası yok bütçeye göre değişir bu tercih :) adam 80bin tl lik arabasına 20binlik tesisat diziyor sırf kablosu 2 3 bin tl ayrıca haftada bır arka camı değiştiriyor vs vs.. :))
    müzik kalitesinden ve bassından memnunsan sıkıntı yok. herkezin müzik kulagı farklıdır sonuçta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem1005

merhabalar arkadaşlar renault hatchback aracımda aşağı yukarı 1 yıldır tesisat var zamanla ekledim bişeyler yaptım.özetle sayacak olursak,

Pioneer-Deh 2250 UBG teyp,Pilippo PO-970 1500W Amfi,Pioneer 460 Watt ve Pioneer 440Watt (6983 Serisi,Orijinal İstanbul Toplama Değil 2'side) oval hoparlör,teacline te-620 16 cm component,kicker es 30cm subwoofer.bunların hepsi tek amfiye bağlı.soracağım soru şu ;

1- bu amfinin çok çabuk ısınmasına neden oluyor bunu kesebilirmiyiz?(sanırım hayır)
    2-componentlardan acayip böyle tırtıklı gibi bi ses geliyor normal bi component sesi böylemidir
    3-şu haliyle 2. bir amfi istermi?
    yada önerip eksik gördüğünüz söyleyeceğiniz bişey olabilirmi bu tesisata..

şimdiden teşekkürler

amfiniz risk altında, heran gidebilir. 2 seçenek var, ya pilipoyu mid amfisi olarak kullanıp, sub için ufak mono amfisi alıcaksınız, yada pilipo yu satıp 5-6 kanala amfi alıcaksınız. companentlerinizden gelen ses de tahminimce fazla bas sinlyallerinden kaynaklanıyor. midlerinizin frekans ayarlarına da dikkat edin derim.

• teşekkürler bilgilendirme icin arkadaşlar saolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.