Uzun zamandır forumu takip ediyorum ve geçtiğimiz ay bir ev sinema sistemi kurmaya karar vererek bir arkadaşıma danıştım. Onun da yardımarıyla AVR olarak Pioneer VSX 520-K ve hoparlör olarak da Wharfedale Crystal serisini seçtim. Televizyon olarak Sony KDL-40L4000 kullanıyorum. AVR Monster HDMI kablolarla PS3e, HTPC olarak kullandığım bir Vaio laptopa ve Digiturke bağlı. Öncelikle belirtmeliyim ki AVR ı Teknosa dan almıştım ve cihaz ne bilgisayardan, ne PS3den ne de digiturk den gelen sinyali düzgün alamadığı için servise gönderdim. Geri geldiğinde Pionner servisinin yazılımı güncellediğini ve DPS mainboard unu onarıldığını söylediler. Eve gelip kurulumu yaptığımda herhangi bir sıkıntı yaşamadan her üç aletten de ses alabildim. Ertesi gün denediğimde ise ilk açılışta ses gelmedi ancak AVR ı kapatıp açınca ses gelmeye başladı. Bir sonraki gün ise ses gelmeme olayı uzadı. AVR ı sayısız kere kapatıp açtıktan ve bağlı olan aletlere de aynı şeyi yaptıktan sonra PS3 bağlıyken AVR'ı prizden çektim ve birkaç saniye sonra taktım. Anında ses gelmeye başladı. Daha sonra kapattım ve akşam tekrar çalıştırınca yine ses olmadığını farkettim. Bugün ise yine ilk açtığımda ses gelmedi, PS3 açıkken ve ben signal selectiondan HDMI Opitlcal Analog arasında gidip gelirken birden ses geldi. Yani alet kafasına göre çalışıyor gibi.
Bu konularda çok yeni olduğum için nasıl bir sorun olabileceği konusunda bile fikirsizim. İnternetten araştırdığımda acaba bu aletlerin hepsinin belli bir sırayla mı açılması gerektiğini düşündüm. Mesela ilk olarak AVR sonra TV sonra ses ve görüntü alacağım cihaz. Şu anda AVR HTPC ye bağlı ve sorunsuz çalışıyor. Kapatmaya korkuyorum çünkü kapatıp tekrar açınca ses gelmeme oranının yüksek olduğunu düşünüyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,
İyi eğlenceler herkese
dztd1eD
kullanıcısına yanıt
Merhaba hocam öncelikle üzücü bi durum reset atmayı denediniz mi ? isterseniz yardımcı olabilirim elimden geldiğince
Selamlar,
Daha denemedim ancak şu anda tüm bileşenleri kapattım :) Az sonra tekrar ilk önce AVR dan başlamak kaydıyla açacağım. Bakalım ne sonuç çıkacak.
Günaydın,
Şu anda sistemi açtım ve yine ses gelmiyor. Fişi çekmeyi denedim, sinyaller arası geçiş yaptım. Farklı inputlardaki cihazları açtım ancak sorun devam ediyor. Tüm cihazları kapatıp TV > AVR > Input alacağım cihaz sıralamasıyla açtım bir fark yok. AVR > TV > Input alacagım cihaz sıralamasında da bir şey olmuyor. En son AVR a reset atmayı deneyeceğim sanırım. Bilemiyorum ne olacak...
Şu anda nasıl bir işse, hiç bir şey yapmazken ses kendi kendine geldi. Bu neden oluyor olabilir acaba?
dztd1eD
kullanıcısına yanıt
merhaba açıkçası ben sizin cihazı çözemedim ama sorunlu bir cihaz gibi peki kablolarınızda sorun yok değil mi ? reset işi kolay avr yi kapat sonra band düğmesine basılı tuttarken açma tuşunada bas 2 saniye bekle ekranda reset yazısı belirecek auto direct te bas ve onay için stereo alc tuşuna bas tamamdır
Bende çözemedim :) galiba cihaz bozuk. Şu anda bilgisayarın optical girişinden ses bağlantısı yaptım AVR a o da işe yaramadı. Sanırım alet bozuk. Şimdi yine teknosa ile uğraşmak zorundayım. Bakalım ne olacak. HDMI Thru yaptığım zaman TV den ses geliyor, AMP yaptığım zaman ise ses yok.