Şimdi Ara

Pipo hakkında her şey (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
23.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu üzerine yazdıım bir makaleyi aylaşayım gençler

kosemvaryaziyorumlan.blogspot.com
    Blog bulunamadı
    http://kosemvaryaziyorumlan.blogspot.com/2012/09/pipo.html
  • Bayram parası ile (100 tl) almayı planlıyorum nasipse.
  • .Yasin. kullanıcısına yanıt
    Aldım oh.
  • arkadaşlar merhaba senede 3-4 gece her gece 1 paket sigara içen biriyim yani anlayacağınız bağımlı olup paketle gezecek düzeyde içmek istemem zevkim için içerim bağımlılığından korktugum için ondan bile gocunuyorum aklıma puro geldi başlamak için malzemeler ne kadardır tütünü kaç içimde biter ne kadar fiyata gelir yani
    ve en önemlisi içme sıklığınız ne sigara gibi insanı kendine bağlayan bir meret mi içmiş arkadaşlardan yorum bekliyorum
  • Pipo ile puroyu karıştırıyorsunuz gibi.. Tütün sarfı, başlangıç maliyeti gibi konular pipo içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugras

Pipo ile puroyu karıştırıyorsunuz gibi.. Tütün sarfı, başlangıç maliyeti gibi konular pipo içindir.

konu zaten pipo konusu
  • arkadaşlar pipo almaya karar verdim ama bazı sorularım var.

- 9mm filtreli bir pipo alacağım. filtre olarak aktif karbon düşünüyorum. filtre kaç kullanımdan sonra değiştirilmeli ? yada kullanmazsam ne değişir ?

-50 gr tütün yaklaşık kaç kullanımlık gidiyor ?

-piponun içine bal koyma olayını anlayamadım. neden bal koyuyorlar ?,

-şu PİPO ile şu PİPO arasında ne tür kullanım farkları var ?

Teşekkürler :)
  • Merhabalar pipoyu aliexpress gibi sitelerden alsak bir sorun olur mu?
    Sağlık gibi çünkü burda en az 40 lira fakat aliexpress de 4.99$
  • Konuyu hortluyorum. Ara ara Kuba purosu siparis eder, icerim. Bagimlisi degilim ama arada zevkine guzel gidiyor meret. Haftada 1-2 defa da nargileye giderim. Fakat hem daha ekonomik hem ulasimi daha kolay hem degisiklik yapmak istedigimden hemde cok ilgimi cekmesinden oturu pipoya merak saldim. Almayi dusunuyorum fakat pek bilgim yok. Baslangic icin internetten siparis edebilecegim pipo, aromali tutun, temizleyici vs. tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim. Kisa zamanda internetten detayli bilgi edinir daha iyi bi sey alirim ama suan giris seviyesi bir seye ihtiyacim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arbak A kullanıcısına yanıt
    http://www.pipomarket.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chum lee

http://www.pipomarket.com/

Şahin pipodan almıştım hocam teşekkürler
  • Selamlar arkadaşlar ben de yaklaşık 2 senedir pipo içiyorum .Kullanan arkadaşlar zaten biliyordur ama bilmeyen merak edenler için şöyle söyleyebilirim gerçekten zahmeti bol bir meşgaledir. Birincisi pipo tütünü temin etmek türkiyede ciddi anlamda zor tobacco shoplarda satılan captain black gibi tütünler ciddi anlamda çöpten ibarettir ve ilk kullanan kişiyi direkt pipodan soğutabilir. O nedenle pipo içmeye gönül veren arkadaşlar yurtdışından getirtmek zorunda kalıcaklardır. Pipo tütünü satan mağazalara bakıldığında farkedeceksiniz ki yüzlerce çeşit marka ve binlerce çeşit tütün var. İlk başlangıçta aromalı tütüne rağbet fazla olur ama zamanla naturel tütünler dediğimiz tütünler daha cazip gelmeye başlar. Tütün işi tamamen zevk ve tat meselesidir.

Fakat pipo tercihi çok fazla kişisellik kabul etmez. Pipolar briar denen gül kökünden yapılır en fazla. Bununla beraber zeytin ağacı armut ağaçı, mısır koçanı, lüle taşı ki eskişehir lüle taşının dünyadaki merkezlerinden birisidir yapılabilir. Gül kökünün özelliği ateşe oldukça dayanıklı olması ve gözenekli yapısı olmasıdır. Bu gözenekler sayesinde tütünün oluşturduğu nemi emiliyor. Pipo seçerken en dikkat edilmesi gereken nokta kesinlikle ama kesinlikle şahin pipo, dapper tarzı ürünler alınmamasıdır. Çok ciddi anlamda söylüyorum size bu keyfi zindan eder. Yapacağınız en mantıklı şey pipomarketten ya da ebay tanındık markaları seçmenizdir. Savinelli bunun için başlangıç için uygun bir pipodur. Tekrar etmekte fayda var pipo ucuz bir şey değil malesef. pipo aldığınızda yanında mutlaka tamper dediğimiz tütün sıkıştırmaya yarayan aletten edinmelisiniz, için sonrası temizlik için temizleme çubukları almalısınız, içine takmak için filtre almalısınız( gerçi ben filtresiz içmeyi daha çok seviyorum), yakmak için bir adet pipo çakmağı edinmek ciddi anlamda konfor sağlayacaktır çünkü normal çakmak alevinin açısı sebebiyle alt katmanlara inildiğinde zorlanma yaratıyor ve daha fenası piponun dış yüzeyini karartıyor, pipo dönem dönem alkolle temizlenmesi gerekmektedir yoksa pipo hava alamaz derecede nemle dolar ve ciddi anlamda sulanma yapar içim kalitesi düşer.

Pipo içimine gelindiğinde asla ama asla sigara gibi olacağını düşünmeyin. Çünkü pipo sık sık sönebilir ve bu tamamiyle normal bir durumdur. Bunda önemli bir belirleyici tütünün nem miktarı, sizin için temponuz, doldurma sıkılığı ve haznenin ısısı gibi bir çok nedenle tütün sık sık söner. Siz de sık sık yakarsınız. Bu işin raconu böyledir. Yeni başlayanları da ciddi anlamda yoran bir ayrıntıdır bu ama baştan demiştim pipo içmek zahmetlidir. Ama bir o kadar da keyifli ve sofistikedir.

Benim kullandıklarım içinde bir sıralama yapacak olursam birinci sıraya lane:1q tütününü koyabilirim, ardından bob's chocolate flake, orlik, sunday's fantasy, amerikan lokumu, samuel gawith full virginia flake ... diye gitmektedir. Netten alacak arkadaşlara benim nacizane tavsiyelerim bunlar tabi zaman içinde herkes kendi sevdiği tarzı bulacaktır.
  • dedemin piposunu buldum ama ağızlık kısmı eskimiş nerden alabilirim ?
  • Arkadaşlar konuya bende katkıda bulunmak adına birşeyler yazayım ; Pipo ne yazık ki ucuz ve aksesuarları rahatça bulunabilen bir keyif ürünü değildir.Bunun yanısıra internetten araştırdığınız zaman mutlaka göreceksiniz pipoların fiyatları 20 TL den 1500-2000 TL ye kadar çıkabilir.

Marka kötülemesi yapmak hoşuma gitmiyor ama pipsan marka pipolardan uzak durmanızı öneriyorum.İçimi oldukça sert pipolar olup ayrıca pipoya merak saran arkadaşları anında pipodan soğutması ile ünlüdür.

Pipsan marka pipo yerine fiyatları 100-200 TL arası değişen italyan pipolarını tercih etmeniz iyi olur.Capitello markası başlangıç için idealdir.Daha sonra daha kaliteli olan Savinelli,Vauen,Peterson....vb. markalar ile devam edebilirsiniz.

Son değineceğim konu ise pipoların sayıları ile ilgili ; Asla tek pipo ile haftayı çıkarmamalısınız.En az 3-4 piponuzun olması lazım ki rotasyonlu kullanıp pipolarınızı dinlendirebilesiniz.

Sıfır pipo aldığınız zaman içine önce bir parmak bal sürün ve piponuzun 3/1 ini tütün ile doldurun.Amaç piponuzda tabaka oluşturmak ve piponuzu içime alıştırmak.(Ayrıca bal, içerken hoş bir hava veriyor) Daha sonraki içimlerinizde 3/2 ve sonra tamamını tütün ile doldurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abruptum1907 -- 17 Mart 2015; 22:50:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: patlicanlidolma

dedemin piposunu buldum ama ağızlık kısmı eskimiş nerden alabilirim ?

Şahin pipo var Istanbul-Eminönü'nde ayrıca pipo ağızlık yazarsan netten de satış yapan yerler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abruptum1907 -- 17 Mart 2015; 22:45:59 >
  • Pipo dumanı neden ciğerlere çekilmez? Çekilirse ne olur. Aslında merak ettiğim şey tütünü kağıt olmadan içmenin bir yolu yok mu çünkü bildiğim kadarıyla ciğerleri en çok kağıdı harap ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: illüminati

Pipo dumanı neden ciğerlere çekilmez? Çekilirse ne olur. Aslında merak ettiğim şey tütünü kağıt olmadan içmenin bir yolu yok mu çünkü bildiğim kadarıyla ciğerleri en çok kağıdı harap ediyor.

Partikülü fazladır, filtre de tadı değiştirdiğinden ve dumanı azalttığından pek tercih edilmez. Sigara dumanı gibi çekerken tütünün ağırlığını gırtlakta hissedersiniz yine ama viğerleri tıkar, nefesi daraltır.
    Bir de tütünü içinize çektiğinizde aromasını tadamazsınız. Sigara için de geçerli bu. Farklı sigaraları dumanı içinize çekmeden içmeyi deneyin, aralarındaki aroma farkını çok daha iyi anlarsınız.

Nikotin lazımsa bunu pipo ile elde etmek mümkün değil. İlk yaktıktan sonra 8-10 nefes çekersiniz içinize belki ama sonrasında duman ağırlaşır, içinize çekmek istemezsiniz. Tatmin etmeyince arkasına bir de sigara yakmak isteyebilirsiniz. =)
    Ama sigara dumanı pipodan sonra çok kötü tatlı gelir.
  • Maalesef burada verilen bilgilerin tamamına yakını yanlış. :(

Pipo konusunda Türkçe en doğru bilgilere ve en geniş içeriğe aşağıdaki sitelerden ulaşabilirsiniz.

www.piposayfasi.com
    www.turkiyepipokulubu.com
  • Var mı pipo önerisi, sayfayla birlikte atın satın alayım.
  • Bende yeni başlayacağım.
    Yaptığım araştırmalarda kullanımını öğrenmek bakımından başlangıç olarak Şahin sarı yıldız serisinden ve süper 3 yıldız serisinden almayı planlamaktayım.
    Sizler ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.