20 yıllık sigara tiryakisiyim, sigara içmeyi azaltmak, mümkün olursa da bırakmak istiyorum ancak tütün mamülleri tüketmeyi malesef oldukça seviyorum. Bu yüzden keyfine varmak için pipo içmeye karar verdim ve yaklaşık 20 gün önce 2 adet şahin marka pipo satın aldım. Bu pipolar ne çok ucuz ne çok pahalı, kırmızı yıldızlı pipolar. Şahindeki görevliler ilk 10 içimde yarım dolum yapmamı, sonra tam olarak doldururarak içmemi söyledi, tavsiyelerine uydum. 6 adet tütünüm var ve bu tütünleri iki pipomdada tüketiyorum ve her 1 pipomu 1 gün kullanıp diğer gün dinlendiriyorum. Yani birer gün arayla kullanıyorum pipoları. Ramazan nedeniyle de iftardan sonra genelde 1 günde 1 pipoyla 2 içim yapıyorum. Benim sorum, pipo içmeye başladığım ilk günden beri sürekli acı tat alıyor oluşum. Pipo ile ilgili bilgi veren sitelerde bahsedilen her tütünün kendine has aroması, tadı vs... tatları kesinlikle alamıyorum. Her tütünün tadı acımtırak ve aynı geliyor pipolardan. Özellikle dün baya acı bir tat aldım pipodan. Her içimden sonra pipo soğuyunca temizliğini yapıyorum. İçerken fazlamı ısıtıyorum pipoyu onu bilemedim. Elle tutulmayacak derecede olmuyor ama sanki olması gerekenden daha fazla ısınıyor tam bilemiyorum. Piponun bakımını, dolumunu (en alt tabakaya gevşek, onun üzerine biraz baskılı, en üst tabakaya da daha baskılı şekilde tütünü koymak surretiyle) ve içimini becerebildiğimi düşünüyorum. Pipoyu sıklıkla ikinci, bazen üçüncü ateşlememden sonra yaklaşık 20 dakika söndürmeden içebiliyorum ama dediğim gibi 6 çeşit tütünüm olmasına rağmen her birinin aynı tatta olması ve ağzımda acımsı bi tat bırakması beni düşündürüyor. Bir yerlerde yanlış yaptığım kesin. Bir pipo ile günde en fazla kaç kez içim yapmam normal ve neden her bir tütünden aynı tadı alıyorum ve acımsı bir tat alıyorum. Bu konularda bilgi ve tecrübeleriniz ışığında beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum. Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme