Şimdi Ara

Piranha Aristo II Tab 7.0 Mini İnceleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
6
Favori
48.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 3_ok

Nisan ayı gibi almayı düşünüyorum. Tabletin sorunu var mı beyler ?

5 gündür kullanıyorum dialer one programıyla telefon olarak da kullanıyorum

+ları
    1 1,6 dual core 1 gb ram = 299tl =ucuz
    2 telefon tablet bir arada
    3 bülütüt'ü var ( espri yaptım :l )

-ler
    1- 8mp kamera fos.. tırt bir sensör ya da 8mp değil .
    2 ekranı simli gibi alışınca rahtsız etmiyor
    3. olarak dialer one'un üstüne 6 program daha denedim rehberi görmüyor (telefon özelliği yok dendiği için bunu eksiden saymasak da olur )

sonuç: 299tlye alınası bir cihaz.. bu arada telefon gibi kullanmak boyutları itibariyle komik duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: G Man

quote:

+ları

-ler
    3. olarak dialer one'un üstüne 6 program daha denedim rehberi görmüyor (telefon özelliği yok dendiği için bunu eksiden saymasak da olur )

sonuç: 299tlye alınası bir cihaz.. bu arada telefon gibi kullanmak boyutları itibariyle komik duruyor

Hocam amacım telefon gibi kullanmak değil zaten. Telefonun yeri başka tabletin başka :)

1. Amacım GPS olarak kullanmak.
    2. Amacım Sim kart girişi sayesinde her yerde Wi-Fi sorunu olmadan internete bağlanmak.
    3. Amacım da android oyunları, E-Book, Skype falan takılmak.

Şimdi bu dediklerimi karşılayabilecek nitelikte mi ? Bir sorunu var mı ?

• navigasyon ozelliği nasıl kullanan arkadaşlar izlenimlerini soleyebilrmi bide navigasyon programı yuklumu oluyo bizmi yukluyoruz.güncelleştirmeleri nasıl?
  • NAVFREE: ÜCRETSİZ GPS yükledim ücretsiz ve idare eder .ancak cihaz gps uydularına biraz zor bağlanıyor , hatta bazen 2-3 dk. buluyor .

Merak ettiğim bu cihaza android 4.4 kitkat yüklenebiliyormu acaba ? .
  • ben de bugun bu cihazdan sipariş verdim. amacım araç tutacağı ile birlikte arabamda kullanmak. oto teybi alacağıma bunu kullanayım dedim.
    navigasyon bluetooth mp3 vs uygulamalar ile araç içi multimedia sistemi kurmak. 299 tl ye uygun geldi. umarım beklentilerimi karşılar. açıkçası navigasyonu olsa tibvibu su olsa bence fazlasıyla yeterlidir :D
    tablet için hangi gps programını kullanıyorsunuz? yandex navigasyon iyidir gerçi fakat igo ya da tomtom kurmayı da deneyeceğim. umarım başarılı olurum
    yorumları buradan yazarım. ama bu özellikler bu fiyata gayet iyi beklentim çok değil cihazdan :)
  • Bu tabletten ben de almayı düşünüyorum, tek takıldığım nokta markası. Onun dışında özelliklerine göre fiyatı çok uygun. Ben de arabama navigasyon almayı düşünüyordum aynı şekilde benim de böyle bir çözüm aklıma geldi. Yerini tutar mı onu bilemeyeceğim ama. Telefonumda IGO navigasyon programı yüklü, alınca tablete de aynısından kuracam. Daha önce Sygic kullandım. Igo yu Sygic e göre daha kullanışlı buldum. IGO dan sonra başka bir programı deneme ihtiyacı duymadım açıkçası. Bana sorarsanız Igo yu tavsiye ederim. Deneyin, beğenmezseniz benzer bir çok program var. İnternette kolayca bulabilirsiniz. Umarım aldıktan sonra pişman olmam. Ürün elime geçsin, inceledikten sonra artı ve eksileriyle tekrar değerlendiririm...
  • Cihaz dün elime geçti. Kutusu ağzına kadar dolu çıktı (araç şarj, normal şarj, araç tutacağı vs) navigasyon programı, film programları, winamp, igo primo, tivibu kurdum. 2 gb internet paketli hattımı da bu cihaza taktım. aracımda vantuzları çok uygun yere oturttum ve harika bir araç içi multimedia sistemine sahip oldum. fakat araçtan çıkartmam diyordum bunu günlük hayatta da kullanabilirim. çok kaliteli bir ekranı olduğunu söyleyemem ama navigasyonlu dandik teyplere 900 tl vereceğime androidli sistemimi 300tl ye kurmuş oldum. bluetooth ile de aracın müziksetine kablosuz bağladım ve kaliteli ses elde ettim. kısacası verdiğim parayı sonuna kadar haketti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G Man

quote:

+ları

-ler

Piranha Aristo II Tab 7.0 Mini İnceleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ürün dün elime geçti, ilk işim cihazı güncellemek oldu. Güncelleyince kişiler mesajlaşma gibi bazı uygulamalar eklendi. Sim kartımı takıp deneme fırsatım olmadı çünkü başka noktalara takıldım. İşlemcisi ve dahili depolama birimi düşük gibi geldi bana. 8gb hafızadan bahsediyor ama tablette toplam 5.71gb dahili hafıza görünüyor. Ayrıca 1.6gh A9 cortex işlemciye sahip olduğunu söylüyorlar güya. CPU-z kurup baktığımda 1.21gh A9 çift çekirdek görünüyor. Herkeste durum böyle mi yoksa benim cihaz mı problemli çözemedim. Ya da bilmediğim başka bir durum mu söz konusu bilemedim. Bu tableti alan arkadaşlar acil cevap yazarlarsa çok sevinirim.
  • baris_ozd B kullanıcısına yanıt
    oda bisey mi, bende piranha businnes tab var arka yuzeyinde ozellik bilgileri yazili, batarya icin 3000 mAh yaziyor, tablet parkeyi öpüp carpanlarina ayrilinca aci gercekle yuzyuze geldim, bataryanin uzerinde kafam kadar 2600 mAh yaziyordu.. hayir ben de diorum niye zirt pirt bitio bu pil!!
  • İşlemci farklılığını Piranha yetkilileriyle görüştüm. Durumu inkar etmiyorlar ama çözüm de üretmiyorlar. Bana yazdıkları cevap aynen şu şekilde: 'Mt8377 işlemci tabletler için tasarlanmış mt6577 ile aynı özelliklere sahip ancak daha yeni bir işlemcidir. Karar size kalmış iade veya eski versiyon bir cihazla değişim için satın aldığınız yerle görüşebilirsiniz'
    Doğru mu yanlış mı anlayamadım ama sahtekarlıklarını laf oyunlarıyla geçiştirmeye çalışıyorlar gibime geldi. Vaktim olmadığı için de uğraşamıyorum yoksa ben yapacağımı bilirdim ya neyse. İşlemci yetmediği için bir çok oyun ve uygulamada takılma yaşanıyor, ram de fazlasıyla yetersizliğini hissettiriyor tabi ki. Tabletten çok fazla bir şey beklemeyin. Ben arabada navigasyon olarak kullanacağım için çok fazla takılmadım ama kandırılmak da hoşuma gitmedi açıkçası. Doğrusu pilden de şüpheliyim. Bu adamlardan herşey beklenir. 2600 mAh de koyarlar 1600 de.
    Sonuç olarak internet, müzik, video, navigasyon, basit oyunlar ve uygulamalar için yeterli düzeyde bir tablet. Nasıl kullanacağınıza da bağlı olmak kaydıyla bence işinizi fazlasıyla görür. Aldığıma pişman değilim ama yine de tavsiye etmem bu ürünü.

• benim tablette Android 4.1.2 yüklü , acaba bu cihaza daha üst bir android sürümü yükleyebilen var mı ? .
  • 3g onemliyse alnin 3g kullanmiyorsaniz 300 tl cope gitti demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran çözünürlüğü benim dikkatimi çekti cpu-z ile baktım benim ekrnım hangisi navigasyon programı yatay olarak hata veriyor ama dikeyde sorun yok sorun bunlardan kaynaklanıyor sanırım
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/637207/e391b4be-b31a-4ff3-9133-71068de95545.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/637207/006d512a-c33f-46c7-ba8b-ddf95fe51a68.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: horex

ekran çözünürlüğü benim dikkatimi çekti cpu-z ile baktım benim ekrnım hangisi navigasyon programı yatay olarak hata veriyor ama dikeyde sorun yok sorun bunlardan kaynaklanıyor sanırım
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/637207/e391b4be-b31a-4ff3-9133-71068de95545.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/637207/006d512a-c33f-46c7-ba8b-ddf95fe51a68.jpg

igo kullanırsan sorun yaşamazsın

• Tabletimde Sim kart Takılı Hizmet yok mesajı vardı.Halbuki ilk aldığımda sim kartı takmış sorunsuz internet mesajlaşma telefon görüşmesi yapmıştım.Sonra kartı çıkarıp 3-4 ay sonra tekrar denediğimde bu mesajı almıştım.
    Numara tuşladığımda Operatör hizmeti alınamıyor mesajını görünce internette araştırdım ve IMEI sorunu olabileceğini düşünüp mcks.gov.tr den IMEI yi kontrol ettim ve kayıt dışı çıktı.MCKS sayfasında sıkça sorlan sorularda ne yapılacağıda yazıyor Faturalı Kayıt dışı cihaz.Kliksa ve Piranha ile görüştüm.Kliksa piranhayla görüştük servise gönderin dedi.
    Piranha yetkilisi de servise İstanbula kargolayın dedi.Neyse kargolayıp gönderdim.Arıza takibi ve Kargo takibi ne durumda bilgileri sorgulamaları çok güzel internetten hepsini takip edebiliyorsunuz başarılı.Sonuç olarak anakart değişti yazmışlar,5-6 günde gitti geldi.

Yeni IMEI yi kontrol ettim kayıtlı.Sim kartı taktım sorunsuz.

Hizmet Alınamıyor mesajı görenlerwww.mcks.gov.tr den IMEI sorgulaması yapsınlar !!!! başka sitelerden yapmayın !!!! muhtemel IMEI kayıt dışı çıkacaktır.Servis garantiden halladiyor aslında Ayıplı Mal durumuna girdiğinden değişim iade tüm haklarınızı kullanabilirsiniz.

Yanlız Kargo ücreti alınmaması gerekirken gönderimde ve teslim alımında Kargo ücretini bana ödettiler derhal şikayet ettim şu an ilgili birime aktarılmış cevap bekleniyor.

2.sorunu ise cihaz gelince Sim kartı takıp Akıllı telf. olarak kullanmaya başladım boyutları dışında çok iyi çantada aşımak gerekiyor :) Neyse Cihaz 3.Gün birden gitti hiçbir şekilde açılmıyor.+ tuş ve Power bile açmıyor.Belliki pil sorunu.Daha önce Şarj kablolarının inceliğinden şarj olmayan tablet sorunlarını okumuştum.

Daha kısa olan USB şarj kablosuyla denedim tık yok.Tam resetleyecektim ki (Tüm güncellemeler,programlar boşa gidecekti) Yine internet araştırması sonucu bir arkadaşın ŞARJA TAK SABAHA KADAR BEKLE mesajını deneyim dedim. 2 saat takılı kaldı ne pil göstergesi ne düğmeden açma hiç tık yoktu.Adaptörde soğuktu.Yinede denemek için sabaha kadar şarjda bıraktım VE SABAH MUTLU SON.Hiçbirşey olmamış gibi herşey normal olarak devam.Şu an sorunsuz çalışıyor.

Tabletim gitti açılmıyor şarj olmuyor hiçbir işlem yapmıyor hatasının pilden kaynaklı çözümü buymuş :) .Sabaha kadar şarjda bırakın.

Bu arada tablet servisten geldikten sonra ekran parlaklığı arttı.

Hafıza sorunu olanlar için hiçbir root programı yüklemedim.Peki sorun nasıl çözüldü ?

Arkadaşlar Ayarlar -> Depolama kısmında ön tanımlı kayıt yeri SD kartı seçiyoruz ondan sonra uygulamalardaki Programı taşı tuşuna tıkladık mı taşınıyor bu işlemi Programı indirmeden yaparsanız daha iyi.Fakat cihazı her yeniden başlattığınızda bu ayarı SD kart olarak değiştirmeniz gerekiyor yoksa kendisi her açılışta Dahili depolamayı seçiyor.

Navigasyon sorunsuz,Normal Sim karttan konuşma,mesajlaşma,internet sorunsuz(Piranha teknik destekteki Güncelleme Mutlaka yapılmalı) Fotoğraf çekimi güneşli havalarda yeterli,Panaromik çekimi güzel.Wireless ise mükemmel çok uzaktan bile çekiyor.Ses çıkışı kaliteli ve yüksek.Kulaklığı mikrofonlu ve mikrofonsuz olarak simge olarak da gösteriyor ve algılıyor.Nokianın kablolu kulaklıklı mikrofonunu sorunsuz kullanıyorum.Ön kamerasıda güzel.

Arka kamerasıyla Televizyondan çok güzel kayıt yaptım pclerde sorunsuz açılıyor ve kalite ayarlanabiliyor video kayıt başarılı yanlız video kaydında mikrofon yetersiz kalıyor sesi tv den açın.

Kutu dolu geliyor ancak şu kapaklı kılıfıda olsaymış süper olurmuş.Kasa daha kalite yapılabilirdi.Oto focus daha net olabilirdi.Ancak bu fiyata 3G li sim kartlı Akıllı telefon olarak kullanabilecek alternatif yok.
    Bence tam bir fiyat/performans canavarı.Araçta ,kampta heryerde kullanılır GPS var 3G var bence kullanışlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Tabletimde Sim kart Takılı Hizmet yok mesajı vardı.Halbuki ilk aldığımda sim kartı takmış sorunsuz internet mesajlaşma telefon görüşmesi yapmıştım.Sonra kartı çıkarıp 3-4 ay sonra tekrar denediğimde bu mesajı almıştım.
    Numara tuşladığımda Operatör hizmeti alınamıyor mesajını görünce internette araştırdım ve IMEI sorunu olabileceğini düşünüp mcks.gov.tr den IMEI yi kontrol ettim ve kayıt dışı çıktı.MCKS sayfasında sıkça sorlan sorularda ne yapılacağıda yazıyor Faturalı Kayıt dışı cihaz.Kliksa ve Piranha ile görüştüm.Kliksa piranhayla görüştük servise gönderin dedi.
    Piranha yetkilisi de servise İstanbula kargolayın dedi.Neyse kargolayıp gönderdim.Arıza takibi ve Kargo takibi ne durumda bilgileri sorgulamaları çok güzel internetten hepsini takip edebiliyorsunuz başarılı.Sonuç olarak anakart değişti yazmışlar,5-6 günde gitti geldi.

Yeni IMEI yi kontrol ettim kayıtlı.Sim kartı taktım sorunsuz.

Hizmet Alınamıyor mesajı görenlerwww.mcks.gov.tr den IMEI sorgulaması yapsınlar !!!! başka sitelerden yapmayın !!!! muhtemel IMEI kayıt dışı çıkacaktır.Servis garantiden halladiyor aslında Ayıplı Mal durumuna girdiğinden değişim iade tüm haklarınızı kullanabilirsiniz.

Yanlız Kargo ücreti alınmaması gerekirken gönderimde ve teslim alımında Kargo ücretini bana ödettiler derhal şikayet ettim şu an ilgili birime aktarılmış cevap bekleniyor.

2.sorunu ise cihaz gelince Sim kartı takıp Akıllı telf. olarak kullanmaya başladım boyutları dışında çok iyi çantada aşımak gerekiyor :) Neyse Cihaz 3.Gün birden gitti hiçbir şekilde açılmıyor.+ tuş ve Power bile açmıyor.Belliki pil sorunu.Daha önce Şarj kablolarının inceliğinden şarj olmayan tablet sorunlarını okumuştum.

Daha kısa olan USB şarj kablosuyla denedim tık yok.Tam resetleyecektim ki (Tüm güncellemeler,programlar boşa gidecekti) Yine internet araştırması sonucu bir arkadaşın ŞARJA TAK SABAHA KADAR BEKLE mesajını deneyim dedim. 2 saat takılı kaldı ne pil göstergesi ne düğmeden açma hiç tık yoktu.Adaptörde soğuktu.Yinede denemek için sabaha kadar şarjda bıraktım VE SABAH MUTLU SON.Hiçbirşey olmamış gibi herşey normal olarak devam.Şu an sorunsuz çalışıyor.

Tabletim gitti açılmıyor şarj olmuyor hiçbir işlem yapmıyor hatasının pilden kaynaklı çözümü buymuş :) .Sabaha kadar şarjda bırakın.

Bu arada tablet servisten geldikten sonra ekran parlaklığı arttı.

Hafıza sorunu olanlar için hiçbir root programı yüklemedim.Peki sorun nasıl çözüldü ?

Arkadaşlar Ayarlar -> Depolama kısmında ön tanımlı kayıt yeri SD kartı seçiyoruz ondan sonra uygulamalardaki Programı taşı tuşuna tıkladık mı taşınıyor bu işlemi Programı indirmeden yaparsanız daha iyi.Fakat cihazı her yeniden başlattığınızda bu ayarı SD kart olarak değiştirmeniz gerekiyor yoksa kendisi her açılışta Dahili depolamayı seçiyor.

Navigasyon sorunsuz,Normal Sim karttan konuşma,mesajlaşma,internet sorunsuz(Piranha teknik destekteki Güncelleme Mutlaka yapılmalı) Fotoğraf çekimi güneşli havalarda yeterli,Panaromik çekimi güzel.Wireless ise mükemmel çok uzaktan bile çekiyor.Ses çıkışı kaliteli ve yüksek.Kulaklığı mikrofonlu ve mikrofonsuz olarak simge olarak da gösteriyor ve algılıyor.Nokianın kablolu kulaklıklı mikrofonunu sorunsuz kullanıyorum.Ön kamerasıda güzel.

Arka kamerasıyla Televizyondan çok güzel kayıt yaptım pclerde sorunsuz açılıyor ve kalite ayarlanabiliyor video kayıt başarılı yanlız video kaydında mikrofon yetersiz kalıyor sesi tv den açın.

Kutu dolu geliyor ancak şu kapaklı kılıfıda olsaymış süper olurmuş.Kasa daha kalite yapılabilirdi.Oto focus daha net olabilirdi.Ancak bu fiyata 3G li sim kartlı Akıllı telefon olarak kullanabilecek alternatif yok.
    Bence tam bir fiyat/performans canavarı.Araçta ,kampta heryerde kullanılır GPS var 3G var bence kullanışlı.

Ben de bu cihazdan almayı düşünüyorum. Hangi navigasyon programını yüklemeliyim. Link verebilirimisiniz. Bir de çevirimdışı olarak gps çalışıyor mu. Teşekkürler

• arkadaşlar merhaba... bende az önce siparişini verdim bu tabletin fakat aklımda bir kaç soru var...bu cihazda word kullanabiliyormuyuz yazılı falan hazırlarken lazım olacak.ikincisi wordden yazıcıya çıktı göndereceğim bu cihazla yazıcıdan çıktı alabilrmiyiz.... teşekkürler şimdiden...
  • GPS var onun için Çevrim dışı çalışıyor.Zaten en önemli özelliklerinden biri bu diğeri de Dahili Sim kart ve 3G bağlantısı.

Text editörü var ancak çıktı almadım denemedim.Wireless yazıcılarda denemek gerek ben denemedim.
  • Cihazdan aldım. gps test bölümü var. Çalışmıyor gibi. Güncelleştirmeden sonramı çalışıyor. Türkiye haritası yüklemek gerekiyor mu. kılavuzda öye bir ifade var. Teşekkürler cevabınz için...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.