Şimdi Ara

Piranha Diablo FM tranmitter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu akşam motosikletimde kullanmak için bir adet piranha diablo marka navigasyın cihazı aldım. Cihaz yazılım olarak çok başarılı. gece bursa sokaklarında test etme imkanı buldum. Gayet hızlı

ANCAK,

Kaska ses için monte edilen FM transmitter parçası çok canımı sıktı..

Transmitteri Hızlı Başlangıç ta gösterildiği gibi monte ettim. Kaskla gidone monte ettiğim navigasyon cihazı arasında yarım metre mesafe olmasına rağmen sürekli cızırtı sesi gelmekte. Kusursuz bir ses için resmen aparatı navigasyonun üzerine koymanız gerekiyor.

Frekans yazıldığı üzere 86.0 mhz e ayarlı. İnternette biraz araştırdım ama sağlam bilgi bulamadım. İlgili arkadaşların yardımını bekliyorum.
    Teşekkürler.

• Arkadaşlar yokmu yardımcı olan?
  • bu durumdan yeni aldigim diablo da ben de muzdaribim, cozum /yorum yok sanirim.... iade etmeyi deniicem
  • Piranha Diablo cihazlarda FM transmitter, büyük şehirlerde son derece verimsiz çalışıyor, ancak şehir dışına çıktığınızda verim alma imkanı oluyor.

4:3 ekranlı ve bluetoothlu modeli çıkana kadar diablo ile idare edeceğiz, ben sesi hiç kullanmıyorum, motosiklette gerek de duymuyorum sesli yönlendirmeye , görüntü yetiyor.

Tabii piranha Diablo ya ödenen rakamın (şu anda 180-190TL civarı ) 10 katını vermeye gönül razı olursa , çok güzel sistemlerde mevcut.
  • Piranha Diablo'nun motora bağlama aparatı üzerinde 5 tırnak var,gps in üzerine denk geldiği + , - ve anten kablolarının bağlandığı.Oradaki anten tırnağına (en sağdaki) yaklaşık 1 mt lik ince dışıda plastik kaplı bir kablo lehimleyin ve bu kabloyu da gidona paralel döşeyin.Transmitter kalitesi biraz olsun artıyor.Ben öyle kullanıyorum.
    Birde bu transmitter kalitesini yakınlardaki yuksek gerilim ve manyetik alanlar da doğrudan etkiliyor.Yanımdan geçen metro direk kulaklık iletişimini cızırtıya çeviriyor.O yüzden şehir dışı veya tenha yollarda daha iyi sonuç alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancobek -- 6 Ocak 2011; 18:08:11 >
  • 2010 dan beri cevap yazılmamış ama bu cihazı alan herkese yardımcı olacağını düşünüyorum...Daha önce Navking kullandım ve bluetootth lu olduğu için problem yaşamadım yeni makinayla aldığım bu cihazın alıcısı resmen bozuk...Üzerine koymadan çekmiyor..Bu akşam bu cihaza sinirlenip aldım elime...Arkadaşlar verici yani navigasyon cihazının sinyali gayet iyi...Eğer telefonunuzda radyo varsa ayarlayın tüm sesler net ve sorunsuz dinlenmekte........Cihaza odaklandıktan sonra önce kulaklığı söktüm...4 vida ve işlem tamam..Benim elektronik bilgim yoktur ve gayet basitti...İçinde açıkta 2 kablo var açıkta...Ben onuda söktüm ancak gerek olmadığını sonra farkettim...Beyaz olan kablo antenmiş başında siyah küçük plastik parça var bunu çıkarıp uzattım ucunu açtım kulaklık kablosunun çıktığı yerden ikinci delik açıp çıkarttım ve kulaklığa bant ile sabitledim...Elim değdiğinde 1-2 metreye kadar çekmeye başladı ama elim değmeyince 30 cm ve yeterli olmadı....Bu sefer cesaret alıp cihazıda söktüm...4 adet büyük yıldız 2 adet minik yıldız...Minikyıldızlar için uzun zamandır duran sanırım harddiskten çıkan minik tornavidayı kullanın tam uyuyor...Açarken film var gerdirmeyin sakın çok basit duruyor...Ardından gps anteni olduğunu düşündüğüm kızaklı parçayı tablayı yine vidaları ile söküp antene giden sarı kabloya çakmakla ilkel bir metodla açarak ek yaptım ve vida çıkışından dışarı çıkardım...Elim değdiğinde 3 metreye kadar sorunsuzdu yine..Sonra bu kısımlardaki açık kısımları bantlayıp dikkatlice taktım...Şu an 50 cm civarında çekim alanı var...Bazen 60 cm ama kalite düşük kask yaklaşınca çekip kesiliyor...Sonuç...Ben söktüm antenleri dışarı çıkardım bi boka yaramadı bence...Sadece vakit geçti merağımı giderdim acaba yapsam olurmuydu şüphem kalmadı.Şimdi siz boşverin sökün kulaklığı acil durumda istediğiniz her frekanstan hatta boş frekanstan telefonun radyosundan kulaklıkla yada arabanızın radyosundan dinleyin.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.