Şimdi Ara

‖‖ Piranha IQ Plus - ANA KONU ‖‖ (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.364
Cevap
25
Favori
148.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haydi bakalim hayirlu olsun guncellememiz... :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin_dag

Merhaba Arkadaşlar,

öncelikle aradaki birkaç günde elimden geldiğince sessiz sedasız ne olup biteceğini takip etmeye çalıştım.

Daha önce bahsettiğim üzere; Konu şu an Bimer takibinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kapsamına aktarıldı, konuyla ilgili bilgilendirme maillerini aldım.

Buradan muhakkak bir sonuç çıkacak en azından kısa-orta vadede "şu sensör var, bu kamera var" denilip sonrasında "gps üzerinden çalışıyor vs." denilen konularla ilgili yanıltıcı reklamlardan 69 Bin TL ceza yenilecek. Kendi payıma bununla yetinmeyeceğim, bu kararın çıkışına mütakip ellerinizdeki ürünleri bir yıl boyunca dilediğiniz şekil/zamanda iade edebilmeniz için mahkemeden emsal karar çıkartacağım. (ha ben iade de etmeyecğeim zaten yasal iade sürem 26'sında yeni doldu istesem telefonu açmama rağmen s etiketini yapıştırır kimsenin ruhu duymadan iade ederdim oda ayrı mesele)

Diğer taraftan cevap olarak yazılmış, kısmi olarak bazı fiziksel özelliklerin olmadığını kabul eden yazı sonrası "helal-yaşansın -detaylı açıklamalar tamam da" gibi yazılar yazan arkadaşları hayretle takip ediyorum. Hadi kısaca bu arkadaşlarımızı tatmin eden detaylı açıklamalara göz atalım;

1-) Firmanın reklamlarında belirttiği Barometre, Kalp Atış vb. Sensörü var;
    Bizim iddiamız, barometreve bazı diğer sensörler fiziksel olarak yok;
    Tatmin eden yanıt; Barometre konusunu soran çok oluyor barometrenin yapısını incelerseniz iki çeşit barometre kullanılmakta 1. Civa ile çalışan 2. Havalı 3. Elektronik gps yada mobil veri üzerinden çalışan barometrelerdir. Gps yada data ağı üzerinden çalışabilen uygulamalar çoğunlukta bu nedenle ektra bir sensör kullanılmamıştır. (verilen yanıt heyecanla yazılmış olacak ki, iki çeşit barometre var denilip olmayan 3. tip barometre özelliğinin telefonumuzda olduğu belirtilmiş.)

2-)Firmanın reklamlarında belittiği 13Mp Aotufocuslu SONY Exmor R sensörlü kamera;
    Bizim iddiamız görsellerle kanıtlanmış şekilde; 8Mp Mcnex firmasından alınma içerisinde Sony ile alakası olup olmadığının net yanıtını beklediğimiz, az ışıkta berbat çeken kamera;
    Tatmin eden yanıt;kamera için üretici firmadan net anlaşılır görseller istedim bu bilgiler bana iletildiğinde sizinle paylaşacağım. Şunuda belirtmeliyim kamera sony dir yazmadık özelliklere sensörün sony olduğunu belirttik. Fotografcı arkadaşlar bu konuyu daha iyi bilirler kamera üç ana paröadan oluşur ve üç ayrı markanın parçaları birleştirilebilir. Bu tip bir durumda kameraya sony, canon v.s olarak markalandıramayız. DH da bir arkadaş kamera için çin malı demiş ya iyi emek sarf etmişsin içini açmışsın v.s bide iphone 6 kamerası söküp yan yana koy çin malı de aradaki farklarıda göster. Dış yapısına bakarak kameranın değerini belirlemek soğru değil çünkü şu an hemen hemen tüm marka kameralarla dış yapı olarak aynı.(kendisi samimi bir letişim kurmaya çalışmış sağolsun; Iphone 6 kamerası sökmemi ve kameraların içini de söküp aralarındaki farkları göstermemi istemiş [yapabileceğim birşey olsa cidden yapardım].Gümrük ve Ticaret Bakalığı kanalıyla sizler bunları kanıtlamakla yükümlüsüzün/olacaksınız).

Bu arada güncelleme hazırmış; Yüklü olan android'in stabilite sorunları, kameranın "akşam-az ışık-kapalı mekan" çekimlerini en azından gündüz çekim performansına getirebilecek Gallery.apk, driver ve kernel güncellemeleri yerine; Türkçeleştirmede biraz daha iyileşme, 3G yazısının kaldırılması, android 4.4.2'lerde standart yaşandığını! belirttikleri youtube çalışmama sorunu ve rehberde bilmemne sorununu halletmişler.

Ha üstünkörü de olsa emek sarfedilmişmi, sarfedilmiş bunada şükür diyenler olabilir; Ben kendi payıma tatmin olmadım ve müşteri tarafında affedebilmem için en azından çıkıp; "Biz şu şu şu konularda yanıltıcı reklam kullandık, şöyle böyle yaptık, ama sonuçta kullananların kabul edeceği üzere abartmakla birilkte güzel bir ürün sattık, bu konularda sizden özür diliyoruz. Abartılarımızın telefisi içinde en kısa zamanda yazılım konusundaki iyileştirmelerimizi ve değiştirebileceğimiz kameraları değiştirme işlemini başlatıyoruz." demelerini bekliyorum.

Ha derler demezler tabi bu firmanın bileceği iş, ben kendi payıma bu yanıt ve çözümler geciktikçe, süreci yükselterek ilerletmeye ve maalesef işin yasal tarafında firmayı cezai yaptırımlara muhatap ettirmeye çalışmaya devam edeceğim.

Şahıslarla bir problemim yok, Remiroğlu denilen şahsı tanımam etmem, aslen bu kadar üzerine gidilmesine rağmen üslubunu bozmamaya çalışıp yanıt verme çabasını da takdirle karşılıyorum, ancak kendisininde arada söylediği üzere kendisi çalışan bir şahıs ve bizim muhatabımız firma.

*Elimde lcd paneli ve ön camı parçalanmış samsung note 2 var, bizim teleonumuzun kamerası yakın çekimlerde görüntüyü bulanık çektiği için, p.tesi günü iphone 4g telefonu olan arkadaşımın telefonu ile Note 2 kamerasının resimlerini çekip paylaşacağım, dış görüntüde ve kameranın oturduğu alanda bile kalitenin buram buram ne demek olduğu anlaşılacaktır.

Saygılarımla
    Şahin Dağ

Beyler reklam derken tv reklami falan cikti da bnm mi hbrm yok

• Merhaba Arkadaşlar,

bazı arkadaşlarımız güncellemeden sonra kimsenin sesinin çıkmadığından söz etmişler; Güncellemeden sonra ses çıkartılacak bir durum yok açıkçası "ki öncesinde kısaca kendi adıma değinmiştim". Her ne kadar sistemle ilgili veya kamera/gallery ile ilgili iyileştirmeler olmasada en azından TR dil düzeltimi beklentisi olan insanların işine yarayacağından takdir etmek gerekir. Ale nihaye telefonu bizler de kullanıyoruz, yapılacak her iyi iş hepimize faydalı olacaktır. (youtube güncel versiyonu kullanabilmeyi! veya üstteki 3G yazısının kalkmasını da güncellemeden sayabiliriz sanıyorum)

"devransd" isimli kardeşimim bir sorusu olmuş; Telefonun internet üzerindeki tüm tanıtımlarına ve kendi kutusu üzerinde yazan özelliklere reklam ve beyan diyebiliriz sanıyorum, aksi bir belirtiminiz varsa duymaktan memnun olurum?

*mesaj eksileme, küfür etme, hakaret vb. durumların benimle kesinlikle alakası yoktur, dolayısıyla ben bunlardan alınmıyorum diyebilirim. Benim maksadım, öyle yada böyle telefonun özelliklerinin belirtildiği noktaya getirilmesini sağlatmaya çalışmak, bu kah yazılım ile olur kah herkese ait donanım değişikliği ile olur, sonuçta telefon güzel.

Saygılarımla
    Şahin Dağ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin_dag -- 31 Mart 2015; 11:13:23 >

• Guncelleme gelmedi bana hala nerden nasil kurdunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cimbomlu45

Guncelleme gelmedi bana hala nerden nasil kurdunuz?

System uptade menüsünden kontrol edebilirsiniz.
  • 2 adet cihazı sağolsun hızlıal üzerinden iade ettim , 2 telefonda da beyaz ekranda belli olan bir solukluk vardı,ekran dışında Türkçeleştirmede ve saat güncellemesını otomatik yapamaması gibi ... birkaç durum gözlemledim , genel hatlarıyla iyi ancak hep gözönünde olan ekran olduğundan dolayı soğudum ...
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

bazı arkadaşlarımız güncellemeden sonra kimsenin sesinin çıkmadığından söz etmişler; Güncellemeden sonra ses çıkartılacak bir durum yok açıkçası "ki öncesinde kısaca kendi adıma değinmiştim". Her ne kadar sistemle ilgili veya kamera/gallery ile ilgili iyileştirmeler olmasada en azından TR dil düzeltimi beklentisi olan insanların işine yarayacağından takdir etmek gerekir. Ale nihaye telefonu bizler de kullanıyoruz, yapılacak her iyi iş hepimize faydalı olacaktır. (youtube güncel versiyonu kullanabilmeyi! veya üstteki 3G yazısının kalkmasını da güncellemeden sayabiliriz sanıyorum)

"devransd" isimli kardeşimim bir sorusu olmuş; Telefonun internet üzerindeki tüm tanıtımlarına ve kendi kutusu üzerinde yazan özelliklere reklam ve beyan diyebiliriz sanıyorum, aksi bir belirtiminiz varsa duymaktan memnun olurum?

*mesaj eksileme, küfür etme, hakaret vb. durumların benimle kesinlikle alakası yoktur, dolayısıyla ben bunlardan alınmıyorum diyebilirim. Benim maksadım, öyle yada böyle telefonun özelliklerinin belirtildiği noktaya getirilmesini sağlatmaya çalışmak, bu kah yazılım ile olur kah herkese ait donanım değişikliği ile olur, sonuçta telefon güzel.

Saygılarımla
    Şahin Dağ

Sagol kardesim :)

• Cihaz yurt dışında hangi isimle satılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ekmek arası ekmek

Cihaz yurt dışında hangi isimle satılıyor

Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: antitelpass

www.devicespecifications.com/tr/model/d0602d98

Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bazı donanım özellikleri dışında, uzaktan yakından alakası yok. Cihazın yurtdışındaki modeli xolo q2100 adında satılıyor, fakat donanımı bizdekinden daha düşük bir cihaz. Bu da linki; http://www.xolo.in/Q2100 inceleme videosu ;https://www.youtube.com/watch?v=edMn1NnMvuA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 1 Nisan 2015; 8:18:58 >

• Merhaba Arkadaşlar,

dün itibariyle AliExpress üzerinden aşağıdaki sorgulamada gelen ürünlerden toplamda 18tl gibi bir bütçeye 2 adet farklı silikon kılıf sipariş ettim. Geldiğinde (15-20 gün) boyut olarak uyacağını bekliyorum, yalnızca parmak izi ve infrared kısımlarından biraz kesmek gerekebilir. (ön cam koruyucularda boyut olarak tutuyor en azından kağıt üzerinde.)

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20150331004757&SearchText=oppo+find7+case

• quote:

Merhaba Arkadaşlar,

dün itibariyle AliExpress üzerinden aşağıdaki sorgulamada gelen ürünlerden toplamda 18tl gibi bir bütçeye 2 adet farklı silikon kılıf sipariş ettim. Geldiğinde (15-20 gün) boyut olarak uyacağını bekliyorum, yalnızca parmak izi ve infrared kısımlarından biraz kesmek gerekebilir. (ön cam koruyucularda boyut olarak tutuyor en azından kağıt üzerinde.)

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20150331004757&SearchText=oppo+find7+case

Yan tuşları da uymuyor oppo find 7'nin.

• quote:

Bazı özellikleri benziyor ama aynı cihaz değil. Kasasından donanıma bir çok farklılık var.

quote:

Orijinalden alıntı: hookman
    Bazı donanım özellikleri dışında, uzaktan yakından alakası yok. Cihazın yurtdışındaki modeli xolo q2100 adında satılıyor, fakat donanımı bizdekinden daha düşük bir cihaz. Bu da linki; http://www.xolo.in/Q2100 inceleme videosu ;https://www.youtube.com/watch?v=edMn1NnMvuA

Bunun da kasası dışında neredeyse hiçbir benzerliği yok hocam. Arkadaşın paylaştığı daha çok benziyordu :D Hani o da benzemiyor ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinsic -- 1 Nisan 2015; 12:53:33 >

• bıraz bekledık ama bugun bımeksden aradılar urun degısımı mı ıstersınız para ıadesı mı dedıler
    ıcımden allah korusun dedım bır daha pıranha ya elımı surmem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mdatalay

bıraz bekledık ama bugun bımeksden aradılar urun degısımı mı ıstersınız para ıadesı mı dedıler
    ıcımden allah korusun dedım bır daha pıranha ya elımı surmem :)

hadi inşallah :) git elini IPhone filan sür :)
  • Piranha destek cevaplarsan sevinirim telefonu yeni aldım telefon parmak izimi kaydediyor ama tus kilidini acacagim zaman tanimiyor ne yaptiysam olmadi kafayi yicem.ayrica ekranda bulaniklik var youtube yada tivibu cepte video izlerken goruntu bulanik cikiyor benim telefonmu bozuk hepsi aynimi cevap verirsen sevinirim

• victor u2 yu mu yoksa bu telefonu mu önerirsiniz??

• toxa99-kalu T kullanıcısına yanıt
    21 şubat 2015 tarihinde aldım 25 şubat 2015 te dokunmatiği bozuldu servis yazılımsal deyip 20 gün sonra yazılım yükleyip geri gönderdi 18 mart 2015 te daha elime almadan dokumatiği yine bozuldu bimeks yine piranha servise yolladı 3 mart 2015 te piranha servisi aradım telefonun durumu nedir diye daha önce yenisi vereceğiz demişlerdi şimdi ise parça bekliyorlarmış bimekse paramı istiyorum dedim servis rapor yazsın diyor yoksa olmazmış piranha servis bizim öyle bir yetkimiz yok diyor pazartesi günü tüketici mahkemesine dilekçemi vereceğim inşallah kurtulmuş olurum bu piranhadan isterlerse en güzel telefonu yapsınlar şu an elime geçecek her türlü piranha telefonunu parçalamak istiyorum...... saygılar sevgiler
  • o zaman ben victor'a döneyim bu telefonu öneren kimse yok devamlı olumsuz yorum..

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.