Yeni bir tane Piranha Max cep telefonu aldım. telefon çift sim kartlı. tek işletim sistemine sahip ama bence gayet kullanışlı.
telefonu usb den pc ye bağladığım zaman pc telefonu görüyor ama tanımıyor. paket içerisinde herahangi bi cd falan çıkmadı.
bir de piranha nını piranha.web.tr den başka uluslararası bir sitesi yok mudur?
ayrıca bu telefonun manual tuş kilidi nasıl kilitlenir?
bugün aynı telefondan bende aldım ama pc ye bağladığımda sadee şarj oluyor .Aslında telefon bu fiyata uygun gibi acacaba buna uygun driver ve pc suite program ı varmıdır??
Müşteri hizmetleri ile görüştüm.
piranha.web.tr deki onix ya da twix telefonları sayfasında ürün yüklemeleri diye bir kısım var ordan gerekli programları indirip yüklememi söylediler. söyledikleri programları (driver ve suit) kurunca yine başarısız oldum, tekrar görüşünce sp3 yüklü olup olmadığını sordular, sp3 yüklü ise bağlantının gerçekleşemeyeceğini söylediler. ben de sp3 yüklü olduğu için bağlantıyı kuramadım. başka bir pc den de deneme şansı bulamadım henüz. deneyip başarılı olan varsa yazarsa sevinirim.
ayrıca telefonda manual tuş kilidi yok, bunu servis de teyit etti, otomatik tuş kilidini 5 sn. olarak ayarlamamı söylediler. bir telefonda nasıl manual tuş kilit olmaz anlamak mümkün değil, bence en büyük eksisi bu.
bir de gönderdikleri card reader i denedim aynı şekilde, telefonun içinde gelen sd card ı taktım, pc yine sd card ı gördü ama tanımadı, özellikleri tıklıyorum bilgisayarıma girip, kullanılan alan 0 mb, boş alan 0 mb diyor.
henüz bluetooth u denemiş değilim, en kısa zamanda onu da deniycem.
kısaca aleti henüz bilgisayara taıtamadım sadece usb den şarj olabilio, başka türlü bi alışveriş yapmayı beceremedim.
herşeye rağmen ben sadece çift sim card için aldım telefonu ve bu konuda hiç bir sorun yok. 100 lira ya satıldığını düşünürsek vereceğiniz paraya değiyor. benim fotoğraf çekmekle müzik dinlemekle işim olmaz çift hat sağlıklı bi şekilde çalışsın diosanız tavsiye ederim.
aynı sorun ben de var. benim beklentim de sadece çift hat çalışsın yeter de.
sp3 lü makinayı kitliyor resmen. aleti çıkarana kadar makina donuyor. aynı makinada bi de ubuntu kuruluydu. onda açtım denedim onu kitlemedi ama yine görmedi telefonu, ama şarj oluyor usb den.
bluetooth u henüz denemedim. vistada bi denicem bide sp2 li bi makinada denicem yakında...
bende aldım bimeksten bugğn bu telefondan. Dediğiniz sorun bendede oluştu. Benim makinede vista yüklü ama yinede tanımadı. Bende micro sd yi çıkarıp taktım laptoba o şekilde gördü. Biraz müzik attım. Bence telefon bu fiyata çok güzel. daha alalı birgün olmasına rağmen sevdim bu telefonu.
arkadaşlar adamlara mesaj attım cevap olarak bu telefonun pc suite'i yok gibi bir cevap aldım. yani bu telefonu pc'den şarj edebilirsiniz ama usb'den bağlantı kuramazsınız dediler. saçma ama bu fiyata da ne bekliyorduk. gerçi telefon beklentilerimin üstünde ama bu da olsa iyi olurdu.
tuş kilidi olayına bende acayip sinir oldum. aradım taradım bulamadım. manuel tuş kilitleme olamayacağı aklıma gelmezdi doğrusu. ama oluyormuş ne diyim artık bunuda gördük. flaş gibi görmemesi de eksi puan. onun içinde bi tane bluetooth verici sipariş ettim 2 küsür dolara dealextreme den kargo masrafsız bakalım gelecekmi ama genede telefon güzel. 2 hafta oluyor alalı ve çift hat hiç sorun çıkarmadı henüz. şarzıda fena değil. nokiaların bazı bataryaları piranhalara uygunmuş. daha güçlü bir batarya alınabilir belki. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
tuş kilidi olayına bende acayip sinir oldum. aradım taradım bulamadım. manuel tuş kilitleme olamayacağı aklıma gelmezdi doğrusu. ama oluyormuş ne diyim artık bunuda gördük. flaş gibi görmemesi de eksi puan. onun içinde bi tane bluetooth verici sipariş ettim 2 küsür dolara dealextreme den kargo masrafsız bakalım gelecekmi ama genede telefon güzel. 2 hafta oluyor alalı ve çift hat hiç sorun çıkarmadı henüz. şarzıda fena değil. nokiaların bazı bataryaları piranhalara uygunmuş. daha güçlü bir batarya alınabilir belki. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
nokia bl5c bataryalarla uyumlu. ayrıca ince uçlu nokia şarj aletleri de telefona takılabiliyor. kullanma klavuzunda kulaklık girişi olarak gösterilen o ince giriş nokia şarj aleti girişi :D ben denedim nokia şarj aleti ile şarj oluyor.... :)) telefonu komple nokia uyumlu yapmışlar. çok ilginç.
quote:
Orijinalden alıntı: trebian
quote:
Orijinalden alıntı: yawan
nokia bl5c bataryalarla uyumlu. ayrıca ince uçlu nokia şarj aletleri de telefona takılabiliyor. kullanma klavuzunda kulaklık girişi olarak gösterilen o ince giriş nokia şarj aleti girişi :D ben denedim nokia şarj aleti ile şarj oluyor.... :)) telefonu komple nokia uyumlu yapmışlar. çok ilginç.
eski bir nokia bataryası buldum (bl5), denedim şarz çalışıyor ve çalışıyor sorunsuz. hatta orjinal bataryadan da daha uzun gidiyor. 3 günde 2 çubuk gitti bir çubuk kaldı. orjinali bukadar dayanmıyordu. ama şöyle bir sıkıntı var. bu batarya çok azda olsa şişman orjinalinden. arka kapağı kapattım zorlayarak ama dişlerden birisi tutmuyor. nokia batarya takan arkadaşlarda böyle bir durum oldumu. sadece benim bulduğum bataryamı (eski olduğu için) şişman. tam kapatamadım arka kapağı.
Bende bu telefonu Bimeks'ten aldım. gayet memnunum çok güzel özellikleri var. Özellikle radyosu çok harika. Dilerseniz radyo yayınını arkasındaki dahili hoparlörden çıkış verebiliyorsunuz sesi çok net ve üstelik radyo özelliği arka planda çalışsın diye ayarladınızmı diğer menülerde gezinip başka işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Bağlantı sorununa gelince 2 sefer taktım pc görmedi ama bunu sorun edip hiç üzülmedim hemen Bluetooth alıcı verici adaptörümü taktım pc me canavar gibi oldu aktarım çok hızlı. samsung D600 telefonumu bu şekilde bağladığımda veri aktarımı daha yavaştı. Pirhana max telefonum çok daha hızlı bluetoooth veri aktarımında. Hem kablo derdi felanda yok. Bence inat etmeyin kablo ile bağlamaya arakadaşlar. Yalnız video oynatıcısı hangi formatlarda video oynatıyor hala çözemedim. Kullanıcı arkadaşlara sesleniyorum desteklediği formatı bulursanız bana burdan haber verin kolay gelsin.
evet aynen nokia batarya uyuyor ama kendi bataryasından kalın. ama kendi bataryası 750 mah, nokia 1040 mah. daha uzun ömürlü bi batarya, bundan dolayı da daha kalın.
quote:
quote:
quote:
eski bir nokia bataryası buldum (bl5), denedim şarz çalışıyor ve çalışıyor sorunsuz. hatta orjinal bataryadan da daha uzun gidiyor. 3 günde 2 çubuk gitti bir çubuk kaldı. orjinali bukadar dayanmıyordu. ama şöyle bir sıkıntı var. bu batarya çok azda olsa şişman orjinalinden. arka kapağı kapattım zorlayarak ama dişlerden birisi tutmuyor. nokia batarya takan arkadaşlarda böyle bir durum oldumu. sadece benim bulduğum bataryamı (eski olduğu için) şişman. tam kapatamadım arka kapağı.
Desteklediği video formatı hakkında bilginiz varmı arkadaşlar? Telefonun bir özelliği hakkında bilgilendirmek isterim; Arakadaşlar kamera normalde kapalı ortamlarda sorunsuz kendi kalitesinde çekim yapıyor fakat dışarıya gün ışığına çıktığınızda ekran görünmeyecek derecede bembeyaz parlıyor aşırı derecede ışığı algılıyor. çekmeye kalksanız aynı gördüğü gibi kayıt ediyor. tesadüfen tuş kombinasyonlarını denerken "#" tuşuna bastım ve bir kaç saniye içerisinde farklı bir ışık algılama moduna geçti. Yani fotoğrafçılıkta kullandığımız "exposure" ayarını dengeledi. ve olması gerektiği gibi foto çekmeyi başardım. Aklınızda bulunsun dış mekanda "#" ye basmayı unutmayın .
arkadaşlar nokia nın ince telefonları için bl4c diye bi bataryası var. bu bl5c nin ince modeli oluyor. bu batarya bu telefonun bataryası ile aynı boyutlarda ve tam uyuyor bugun bl5c yerini bi arkadaşın nokiasındaki bl4c yi denedim tam oldu. yedek batarya almak isteyenlere duyurulur . :)
quote:
evet aynen nokia batarya uyuyor ama kendi bataryasından kalın. ama kendi bataryası 750 mah, nokia 1040 mah. daha uzun ömürlü bi batarya, bundan dolayı da daha kalın.
quote:
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar nokia nın ince telefonları için bl4c diye bi bataryası var. bu bl5c nin ince modeli oluyor. bu batarya bu telefonun bataryası ile aynı boyutlarda ve tam uyuyor bugun bl5c yerini bi arkadaşın nokiasındaki bl4c yi denedim tam oldu. yedek batarya almak isteyenlere duyurulur . :)
quote:
bendeki daha kalın olmasına rağmen 1040lık değildi telefonla gelen piranha batarya gidi 750 mahdı. ama genede 1 gün falan fazla gidiyor. sanırım piranhanınki hakkatten dandik bl4c de güzel haber, temin etmek lazım birtane
bende 2 ay önce aldım fakat sarz yeri bozuldu şu an bataryayı başka telefonda sarz edip öyle kullanıyorum.Nokia nın ince sarz aletiyle 2 dakika falan sarz oluyor sonra sarz aleti yanlış bağlandı diyor benim gibi başka sorunu olan var mı acaba
2009 eylülde almışım telefonu. Hala kullanıyorum. Şarjı da neredeyse 1 hafta gidiyor. Bana gelen telefon baya sağlammış şansıma nazar değmesin
benim telefona nazar değdi ben de geçen sene eylülde aldım ama bugün bi sorun çıktı ilk defa.
telefona kulaklık takılı olmamasına rağmen kulaklık takılıymış gibi görüyor ve bunun için telefondan ses alamıyorum bi türlü. kulaklığı taktım denedim ses kulaklığa gidiyor. bi şey oldu ve bi şekilde telefon kulaklık devamlı takılıymış gibi davranıyor. ne yapmak lazım şimdi? kulaklık takılı olarak gördüğünden başka bir kullanıcı profiline de geçemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: pesen
benim telefona nazar değdi ben de geçen sene eylülde aldım ama bugün bi sorun çıktı ilk defa.
telefona kulaklık takılı olmamasına rağmen kulaklık takılıymış gibi görüyor ve bunun için telefondan ses alamıyorum bi türlü. kulaklığı taktım denedim ses kulaklığa gidiyor. bi şey oldu ve bi şekilde telefon kulaklık devamlı takılıymış gibi davranıyor. ne yapmak lazım şimdi? kulaklık takılı olarak gördüğünden başka bir kullanıcı profiline de geçemiyorum.
Enteresan bir problem. Garanti süresi bitmemiştir daha bence garantiye yollayın gitsin. Bu arada bataryayı çıkarıp taktıktan sonra da aynı sorun devam etti mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme