arkadaşlar webcam konusunda incelemeler yaptım ve sizlere de yardımcı olabilmek için bu topiki açtım.
ben Piranha marka PC666 model siyah webcam aldım. son derece kaliteli ve akıcı görüntü veriyo. ışık gücü 6 Lux [ 2 Lux / adet ] ve kablo üzerindeki kumandadan ayarlayabiliyosunuz. ek özellikleri de gayet güzel. 30 YTL'ye aldım. VGA'da 15 fps akış hızı var. bi'çok kamera için 15 yazarlar ama bunda gerçekten tatmin edici. 800*600 [SVGA] çözünürlükte olan kameralar da var piyasada ama o çözünürlükteki akış hızını yazmıyolar, çok düşük olucaı için. mikrofonu da var.
*1.3 Megapiksel ışıklı mikrofonlu webcam *1280 x 960 Piksel maksimum çözünürlük *Snap-Shot resim çekme tuşu *Dahili mikrofon *Beyaz renkli Led aydınlatma ışıkları (Toplam güç: 6 Lux) *Işık seviyesini kablo üzerindeki kontrolden “manuel” olarak ayarlayabilme *Işık seviyesini ayarlayabilme özelliği sayesinde, “sensörlü aydınlatmalarda” meydana gelen “ortamdaki şık değişimine bağlı kontrolsüz yanıp-sönme” veya “istemediğiniz zaman ışığı kapatamama” gibi aydınlatma sorunları olmayacaktır. *MSN Messenger ve Yahoo Messenger gibi başlıca yazılımlarla uyumludur. *6 Katman yüksek kaliteli CMOS optik lens *Video kayıt ve konferans *30 fps (CIF), 15 fps (VGA) görüntü akış hızları *Otomatik beyazlık kontrolü / Arka plan ışığı dengeleme *Tripod ile kullanabilme *Yapışkanlı taban *USB arayüz *Kablo uzunluğu 2 metredir. *8 cm yükseklik *2 yıl garanti
Birlikte gelen ek yazılım özellikleri
*Programlanabilir ve harekete duyarlı olarak resim veya video çekimi (Motion Dedector - Alarm) *Alarm anında çekilen resmi veya videoyu e-mail ile gönderme *Alarm anında siren çalma *LAN kullanım desteği *Video mail gönderebilme *Video konferans *Video çekimi *Greeting card maker *Özel resim efektleri *Ve daha kullanırken keşfedeceğiniz onlarca özellik ... diye geçiyo...