Pirelli modem kullaniyorum her ne kadar dns ayarlarini bilgisayardan da modemin icinden de open dns olacak sekilde ayarlasam da hala bazi sitelerde cok ciddi gecikme yasiyorum. p2p de hic bir yavaslik yok. 50 mbit kullaniyorum. mesela biraz once oracle in sitesinden java se developement kit i indirdim. download un baslamasi 8 dk surdu, download basladiktan sonra 3mb/s la indirdim. ya da yine biraz once android software developement kit indirdim, ayni sorunu yasadim, daha boyle bir kac ornek daha var. sourceforge.net de bunlara baska bir ornek, su anda daha fazla gelmiyo aklima youtube da html5 trial ina girince videolar cok hizli bir sekilde yuklenmeye basliyor, html5 trial indan cikinca youtube da da uzun beklemeler yasiyorum, videonun yuklenmesinde degil yuklenmeye baslamasinda. sorunun dns te oldugunu dusunuyorum.
yaptigim seyi anlatayim modemin ayarlarina girip baglantilar menusunden PPPoE-2 kismina giriyorum. ayarlardan yeni bir dns atayip kaydediyorum o sayfadaki diger ayarlarimsa soyle: schedule: always network: wan connection type: PPPoE MTU: Automatic 1492 Underlying connection: WAN ETH Internet Protocol: Obtain an IP Address Automatically Override subnet mask isaretli degil DNS server: Use the Following DNS Server Addresses altta da open adresleri
ayarlarin open dns e ayarli oldugundan eminim cunku olmayan bir site yazdigim zaman open dns in suggestions sayfasi cikiyor
dns de sorun yoksa bu yasadigim sorunun baska sebepleri ne olabilir. yaklasik 2 haftadir bu sorunla cebellesiyorum, yardim edebilecek arkadaslarin cevaplarini bekliyorum