Şimdi Ara

PİTBULL'CULAR ACİL YÜKLENİRMİSİNİZ BİLGİ ALMAM GEREK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
22.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allahın rahmeti üzerine selam olsun.Öncelikle 3 gün sonra pitbull alacağım 17 yaşıma gireceğim ve evcil tüm kuşları besledim (pitbull kuş değil diyeceksiniz ) ama şunu bilin çocukken hep köpek peşinde koşardım 5 tane köpek besledim çocukken başedebilirim sadece bi kaç endişem var pitbullara ait konuşmalara baktım yok öldürücü sahibini yiyen adam öldüren ulan nasıl bakarsan öyledir küçükken elime rot geçmişti millet korkuyodu çocukluk aklıyla nasıl baktımsa gelenle geçenle oyun oynuyodu ve maç yapıyodu sayı saydırıyordum 2.sınıfa gidiyordum yeme diyince yemiyordu öyle beslemiştim ama aradan 9 sene geçti ve eminim bakacağım köpek çok asil ve iyi huylu olacaktır şunu belirteyim öncelikle pitbull olarak renginde kararsızım bahçede besleyeceğim ve 2-4 aylık arası alacağım bahçede ortam iyi saat 3.30 da evde oluyorum saat 4 den 4.30 kadar ilgilenirim gezdiririm ben yokken ailedekiler bakar hayvancağızı perişan etmek istemiyorum saldırganda istemiyorum çok severim pitbulları fakat şundan korkuyorum çok ilgilenirim hafta sonları felan ama şimdi köpek korkak olursa ben napacam dövüş amaçlı değil ama biri bana vurduğunda tut onu dediğimde tutsun istiyorum sadece bu sizce bakabilirmiyim ortam iyimi günlük 30 dakika iyimi bakım olarak ne yapıyım ben onun değil onun benim itaatlerime uyması için neler yaparım derlerya seni ele geçirmesin diye evet köpek besledim 8 yasındayken rotu bile kendi irademe aldım fakat pitbullun alfası kuvvetli yani neler önerirsiniz renk olarak aşağıdakinden istiyorum hangi türü bilmiyorum evet arkadaşlar lütfen yardım ben kavgacı değilim fakat burası ankara çok köpek dövüştürüyorlar ve sataşıyorlar fiyat olarak en fazla ne kadar veriyim yuvayı tuğladan yapıcam çok iyi sağlam yuva yaparım ve hangi ayda dışarıya koyum yani sonuçta 2 veya 4 aylık bi yavrucuktan bahsiyoruz lütfen kesmeden cevap verin hepsine gerçekten alıcam 25 kilo mamasını adı yazılı su kabı yemek kabını kollardan geçmeli tasmasınıda aldım kararlıyım ölene kadar bakıcam ona
     PİTBULL'CULAR ACİL YÜKLENİRMİSİNİZ BİLGİ ALMAM GEREK ? PİTBULL'CULAR ACİL YÜKLENİRMİSİNİZ BİLGİ ALMAM GEREK ?

• pitbullar kırma köpekler zaten tür falan yok her renkte olabilir. köpeğimi sosyal yetiştireceğim diyorsun ama adama saldırtmaktan bahsediyorsun. sen tut dediğinde tutar ama bırak dediğinde bırakmaz emin ol. çok gözü kara köpeklerdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyalleştirmek derken bundan kastın nedir dostum sadece bana alışık olsun gelene geçene havlasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzaydakiadam

sosyalleştirmek derken bundan kastın nedir dostum sadece bana alışık olsun gelene geçene havlasın

Hayvanı ya sosyal iyi huylu yetiştirirsin yada aşırı korumacı saldırgan ortası pek bulunmuyor sanırım birde çok tehlikeli bir tür yetiştirme tarzı çok önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tut diyecen tutacak tamam birak diyecen birakcakmi hem bu cins cok saldırgandir sahibine bile

• Ah keko kardesim oncelikle hava atmak icin kopek alinmaz cok zor irktir her adama bakamaz.
    Sana olacaklari yazayim.

Hevesin kacacak bakamayacak sokaga salcaksin.
    saldirgan egittigin gibi biri sikayet etcek cat 300 tl

yada birinin kolunu bacagini kapacak sana 2000 tl ve kopek uyutulacak.

Bunlari goz onunde bulundur sonucta can sahipleniyorsun baska bisi degil.
    Daha kolay irklara yonel diyecegimde sen kopek felan alma bence senin gibi kafadakiler hicbir hayvan almasin zaten.

• Bak dostum öncelikli olarak şunu anlamalısınki hava olarak almıyorum sevdiğim ve ayrı bir ilgi duyduğum için alıyorum hee şunuda anla ben hiçbir hayvanımı bu sebeple almadım ve ölene kadar ben baktım yaa amacım sosyalleştirmek fakat sadece beni sevsin saldırgan olmasın kendini korusun yeter ya o gün bi pitbull gördüm adam gezdiriyor köpek herkese kendini sevdiriyor adamıon teki töt dedi köpek nasıl korktu bunu istemiyorum anlatamadım galiba biri töt diyince havlasın korusun kendini öyle hava alıp sıkılma sokağa atma yok lütfen sil bunu aklından
  • Kendini sevdirmeyen hayvanin saldirgan olacagini biliyorsun dimi.

• evet biliyorum ama öyle istemiyorum ya herkese sevdirmesine ne gerek var oraya yüklenme yani ben bu köpeği sosyalleştirsem biri töt dese korkacakmı ? Abi ben bu köpeğe kararlıyım pc mi sattım bu köpek için
  • Ya ne saçma yorumlar atıyorsunuz siz, soruya yönelik hiç bir mesaj göremedim
    Al kardeşim diğer köpeklerden çok daha ve zeki olduğunu düşünüyorum 8 aylık bir pitbullum var ve çok mutluyuz tek yaşıyorum hergün çıkarız gezmeye hiç kimseyi ısırmadı benide yemedi he ama anımı anlatıyım
    gece bakkala gidiyordum serbest bıraktım baya uzaklaştı ama takip ede ede geliyordu birileri kesti önümü, para mara davaları. Son Shadow geldi bir hırlamasıyla kaçmaları ve uzun soluklu bir kovalamaca başladı en son ayağımı öpmeye çalışıyorlardı. Kimi çıkıp kızcak şimdi yok vahşi işte felan diye, bırakında bir köpek sahibi için hakedeni ısırsın bişey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzaydakiadam

evet biliyorum ama öyle istemiyorum ya herkese sevdirmesine ne gerek var oraya yüklenme yani ben bu köpeği sosyalleştirsem biri töt dese korkacakmı ? Abi ben bu köpeğe kararlıyım pc mi sattım bu köpek için

saçmalama her sosyal köpek korkak olmaz o hayvanın karakteri öyledir.o zaman senin mantığına göre tüm polis köpekleri korkak
  • mania1903 kardes adamsın adaaam abi çok iyi konulara değinmişsin aynen soruya yönelik yorum alamıyorum tam bundan şikayetçi olacaktım sen geldin şimdi abi sorumu sana yöneltmek ve senle muhattap olmak istiyorum şimdi kardeşim ben bu köpeği sosyal olarak yetiştirirsem korkmaz tırsmaz dimi ya 2 gün önce gördüklerim aklıma takıldı bi tane bebe gezdiriyordu bebeyi sıkıştırdılar köpeği vardı köpeğine höst dediler kaçtı pitbull kaçtı yani güldüm sadece ya bendede böyle olursa diye abi şimdi bende böyle olmaması için ne yapmam gerek korkmayacak sadece beni sevsin herkese kendini sevdirmesin bana biri bişey diyince bi hırlasın yeter ama öyle saldırganda olmasın sadece bana biri bişi deyince çünkü kardeşim gerçekten burası ankara 2 adım at para ver 2 adım at sigaran varmı yani hergün önümü kesiyorlar gerçekten bıktım artık birde ben bu köpeği günlük en fazla 30 dakika gezdirebilirim yetermi bu süre köpek perişan olsun istemiyorum ? sonra ben fazla mama alamam zamanında bilgisayarıma 2.500 tl vermiştim şimdi 400 tl ye zor sattım sırf bu köpek için mama fazla alamam çok pahalı ev yemekleri yetermi ona yani 15 kg lik bir pro pan mama ne kadar süre götürür bide burası var herkes bu mamayı önerdi köpeği almadan veterinere sordum o kadar aşığım bahçede besleyeceğim bir oda büyüklüğü bir alanı telle çevireceğim birde müthiş bir kulübe yapacağım bu kadar ona yetermi yaşadığı yerin tam üstünde ağaç var oraya bir uzanan lastik geçirdim boyunu artırabiliyorum boğa burnu diye oyun varmış onu oynayıp köpeği kaslı yapmak için bu ortamlar uygunmu 1.si korkak olmasın kendini sevdirmesin 2.si günlük 30 dakika gezme 3.sü ev yemekleri (ama param oldukça alırım abi elimden gelene yaparım ) 4.sü anlattığım bahçe ortamı 5.si kaç aylıkken alıp hangi eğitimi nasıl vereyim önceden çok köpek ve anlatsan inanmazsın 2.sınıfa giderken rot besledim kimse ses çıkartamazdı onun yanında öyle bir eğitimi nasıl verebilirim unuttum nasıl yaptığımı tek hatırladığım bu ve o muhteşem köpeğin adının coni olmasıydı evet 5.maddeye devam böyle bir eğitimi ve tuvalet eğitimini nasıl verebilirim yani ben saat 4 de gezdireceğim tuvaletini tutsun yuvasını pislemesin ve son madde 6.cısı kulak kesimini kaç aylıkken yapıyım abi tüm bilgileri istiyorum endişem var korkak olacak ev yemekleri yemeyecek diye en büyük korkum köpeğin telef olması abi hiç dayanamam gerçekten kendim ölüyüm ama ona bişey olmasın canımı bile verebilirim

• uzaydakiadam U kullanıcısına yanıt
    Çok uzun yazmışsın kaçırdığım sorular için affeyle, Kulak kesimi 3 le 9 aylık arası tavsiye ediliyor ben kestirmedim ve kestirmiycem çünkü kıyamadım köpeğime ama kesmeni tavsiye ederim pitbulllar alışık değil pek
    30 Dakika fazla bile boşver kuralları hayvan severleri ben 2-3 günde bir gezdiriyorum bilmişler eziyet ediyorsun diyor, ulan sokakta kalıncada gene laf yiyorum sizemi sorucam nasıl hayvan sevilir diye, ona çocuğun gibi bak değer ver gerisini boşver ev yemeklerini yavruyken alıştırmalısın benimkine 1 ekmek ver 3 gün yer, mama ve ev yemeği karışık gidiyoruz param olmayınca makarna yer, ama yavruyken vermessen ve mide mamaya alışırsa ev yemeği bozar karnını zor yer tavsiyem ikisinide ara ara ver ama sakın baharatlı yağlı yedirme
    yuvaya bişey yapmana gerek yok kıçına tıpa takılmışcasına korur ver temiz tutar asla yapmaz yattığı yere, he benimki küçükken kaçırıyordu ki 3 aylık olana kadar emin ol tüm eve sıçıp üstüne işiycek çünkü tutma şansı yok benim ki gazeteye alışmıştı canım benim duygulandım gene oraya koşana kadar sızdırır şerit yapardı of neyse :D ama herkoltuktanda pisliği çıktı kaç ay oldu hala bulamadıklarım var emin ol
    40 günlükten aşşağı alma, sütten kesilme zamanıdır, yukarısının önemi yok 5 yaşında bile olsa alışır bi şekilde
    kimse laf etmesin istiyorsan küçükken hep sen bak biri çağırınca giderse kız, senden başkası gezdirmesin yavruyken, eve girdiğinde kapısını birtek sen aç, bir şekilde hayatı senden ibaret sansın yemeğimi evimi o veriyor desin, 4 aydan sonra parklarda sal sosyalleştir köpeklerle yoksa büyüyünce katil köpek olur geleni geçeni parçalar benimkini tasmasız dolaştırıyorum tasmalı yürütemezsin benimkini, sen tasmaya alıştır, işine çok yariycak 2 aylıktan sonra gerekirse tak tasmayı benimkini bırak gelsin tabiki iyi aama bazı yerlerde güçlük çekersin
    ev ortamında tavsiye ederim oda sende rahat olursun yoksa çalarlar aslan dahi olsa
    ve saldırgan değildir sen onu dövmedikçe...
    benimkine 15 kg olayına gelince belli olmaz ama 1 ay kadar gidebilir aşırı mama verme obez olur

• anladım dostum saolasın fakat bahçede çalarlarmı bahçenin etrafı çevrili ve yarın yuvayı yapmaya karar kıldım yani sınavlar başladı fazla ilgilenemem akşamları istediği kadar gezdiriririm sosyal olursa korkmaz dimi bak aşılarını felan yapıcam 2 aylık bir yavru alıcam ama 2 aylık yavruda kapıda bakılmazki ee evdekilerde evde besletmez ?????
  • Arkadasım öncelikle o gösterdiğin pitbull rednose pitbulllar 3 ayrılır bunlardan biride rednosedir pitbulllar safkan değil diyen arkadasa sesleniyorum her renkte olabilir diyosun yok öyle bişey kimden duyduysan yanlış söylemiş

• kardesim evet biliyorum rednose sen besliyormusun bana american terrier yada amstaff önerdiler
    Kardeşim Daha Önce Rednose Terrier Pitbull'um Vardı Kuzey Amerika'dan Eniştem Getirmişti 2 Aylıkken ordan biliyorum eğer imkanın varsa yurt dışından getirt Türkiyede Çok Az Var Birde Rednoselerin Mavi Gözlü Olanları da var Amstaff Da Pitbullarin Bi Cinsi Diye Biliyorum Gerçi olmasa Bile herkes ona Pitbull Der İkiside Çok İyi Köpek Ama Eğer Büyük ALırsan Başa Çıkman Zor Olabilir Benim Sana Tavsiyem Presa Canario Pitbullara Çok Benzer Sahibine Ve sahibinin Ailesine Sadık Eğerki Birisi Sana Ters Bi Yaklaşımda Bulununca önceden Süzer Ve Harekete Geçer . Bu köpekte Çok İyidir Ama Gönlünden Ne Geçiyosa odur .
  • kardesim Presa Canario dediğine baktım da pitbull da sezmiyomu benim içime pitbull düşüyor :D yani oda seziyo normal olarak birde 2 veya 3 aylık alıcam ilk aldığımda direk bahçeye bağlayımmı yoksa büyümesinimi tavsiye edersin mania diye kardes vardı cevap yazmadı
    Kardeşim Köpekler Soğuğu Sever Dışarıda Bahçeye 3 m Bi Zincir Al Tuğla Veya Tahtadan Yuva Yap Etrafını Komple Straforla Yapıştır tasmayı Köpeğe Göğüs Kol Boyundan Bağla Yalnız Yuvayı Yere SAbitle Sonrada 3 m Zinciri Tasmaya Bağla Diğer Ucunuda Yuvaya Bağla Geceleri Öyle Kalsın + Altına Minder Veya Senin Eski Kazağın olursa iyi olur giydiğin tabi kokundan seni tanır ilk geldiğinde İçeriye Almana Gerek Yok yani
  • kardeşim emin olabilirsinki dediğin yuvadan daha iyisini yaptım fakat demek istediğim şimdi bir atp bir köpek alıcam kahverengi ama köpek 2 veya 3 aylık olucak sence bu 2 aylık köpeği bahçeye koymak doğrumu evde bi kartonun içinde biraz büyyene kadar dursun biraz büyünce atıyorum 6 aylık oluncamı bağla dersin yoksa direk 2 aylıkken bahçeyemi koy dersin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.