Şimdi Ara

Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri> (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
32
Favori
192.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bütün neti aradım hiç Donanim Haber e bakmak aklıma gelmemişti meğersem burda da varmış piyano çalan daha doğrusu ustaları deyim:)

Şimdi benim sorunum şu uzun zamandır gitar çalıyorum ayrıca Ud felan da çalarım çok kısa sürede öğrendim Ud u asıl alanım gitardır.Akustik , klasik , elektro fena da değilimdir oktav gitaristiyimdir.Ama uzun yıllardır piyano çalmak istiyordum sonunda başlayacak cesareti buldum kendimde ancak ne alacağıma karar veremedim.

Şimdi istediklerim şunlar öncelikle dijital piyano alacağım çünkü akustik piyanoya paramın yetmesi imkansız.Ayrıca 88 tuş olcak ve weightened olcak tuşlar yani piyano tuşuyla birebir boyutlarda.Bütçem ise 12 taksit 900 ytl felan yardımcı olursanız sevinirim.
  • gitar çalan arkadaşlar piyanoyu çok rahat çalar. aynı dizilim orda da vardır üstte de görüldüğü gibi. mesela la minör akoru (namı diğer am :) ) piyanoda la do mi ye basarak çalıyosunuz. gitarda da aynı sesler la minördür.
  • Merhaba. Piano çalabilmeyi çok istiyorum. Tabi piano alma gibi bir şansım yok. Piyasadaki orgların sesini gördükce deniyorum. Çoğu gayet rahatsız edici. Yeni başlayan birisi için org çalmaktan soğutmayacak bir org tavsiye edebilir misiniz? Artı özelliklere ihtiyacım yok. Sadece pianoya yakın ses çıkarması benim için yeterli. Hatta sadece onu yapsa kabulum. Hatta isteğim bu.
  • Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar.
    kızım 15 aydır piyano çalıyor. evde orkg vardı. simdi piyano almamaız gerekiyor artık . Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. aslında Yamaha clp 320 ve casio ap220 , casio ap 420 arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir. casio lar fiyat olark bana daha uygun. szice ne yapmalıyım ?

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=405066&productid=musiconer101

http://www.hepsiburada.com/Liste/casio-ap-420-dijital-piyano-tabure-hediyeli/ProductDetails.aspx?productId=musiconer102&categoryId=405066

http://www.hepsiburada.com/Liste/yamaha-ydp-141-dijital-piyano-/ProductDetails.aspx?productId=musicyamaha0017&categoryId=405066

• boogie woogie nası atcaz ihtiyar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_scientist

Merhaba. Piano çalabilmeyi çok istiyorum. Tabi piano alma gibi bir şansım yok. Piyasadaki orgların sesini gördükce deniyorum. Çoğu gayet rahatsız edici. Yeni başlayan birisi için org çalmaktan soğutmayacak bir org tavsiye edebilir misiniz? Artı özelliklere ihtiyacım yok. Sadece pianoya yakın ses çıkarması benim için yeterli. Hatta sadece onu yapsa kabulum. Hatta isteğim bu.

bence
    midi klavye+ses kartı+güzel bir 5+1
    reason,cubase,fl studio tarzı programlarda istediğin sesi alırsın bence
  • bu programla piyanonun p'sini bile çalamazsın ancak tek oktav org çalarsır bikere en basitinden tuş hassasiyeti yok klavyede nasıl beceriyorsun çalmayı piyano çalmak arkadan bi fon müziği verip önden 2-3 tuşa basıp ton tutturma değildir. piyano gerektiğinde aynı anda 10tuşa basmak demektir klavyede aynı anda 4tuşa birden basabilirmisin? klavye ile ancak cep telefonuna midi melodi yapılır.

http://www.youtube.com/watch?v=2xFPLWNyu9k
    işte piyano çalmak budur. çal bunu klavyeyle ozaman görüşelim.klasik müziklere hiç girmiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahitdikici -- 9 Ocak 2011; 13:41:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetera
    Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar.
    kızım 15 aydır piyano çalıyor. evde orkg vardı. simdi piyano almamaız gerekiyor artık . Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. aslında Yamaha clp 320 ve casio ap220 , casio ap 420 arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir. casio lar fiyat olark bana daha uygun. szice ne yapmalıyım ?

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=405066&productid=musiconer101

http://www.hepsiburada.com/Liste/casio-ap-420-dijital-piyano-tabure-hediyeli/ProductDetails.aspx?productId=musiconer102&categoryId=405066

http://www.hepsiburada.com/Liste/yamaha-ydp-141-dijital-piyano-/ProductDetails.aspx?productId=musicyamaha0017&categoryId=405066

Yamaha Clp-370'e sahibim alacağım zaman clp-320'yi de denemiştim , ses olarak ikisi de gercekten piyano sesi verebliyor fakat aralarındaki en önemli farklardan biri , 320'nin tuşları plastik - 370'in tuşları fildişi kaplama ahşap. Gerçek piyano zevki için mutlaka ahşap olmalıdır tuşlar(bence), ama bütçe artmaz derseniz Yamahaya güvenin :D

• ya çok cahilce bi soru olacak belki ama klavye ile pianonun farkı ne ki?
    yani klavyelerde de piano simülaötürü oluyor, ses ve tuş hassasiyeti bakımından aynı oluyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavy metal boy

ya çok cahilce bi soru olacak belki ama klavye ile pianonun farkı ne ki?
    yani klavyelerde de piano simülaötürü oluyor, ses ve tuş hassasiyeti bakımından aynı oluyorlar

Piyanonun sesiyle klavyenin sesi arasında çooook fark var cidden
  • Arkadaşlar bişey sorucam bu programa ben kendi istediğim şarkıyı nasıl atıcam yani midi dosyasını atmak gerekiyor ben atıyorum dumanın bir şarkısı koyucam ve nette midi si yok nasıl yapıcam midiye çevirme programlarına baktım fakat güzel birşeyler bulamadım yani çeviremedim adım adım anlatabilicek birisi varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavy metal boy

ya çok cahilce bi soru olacak belki ama klavye ile pianonun farkı ne ki?

Tuş hassasiyeti bakımından klavyeyle pianoyu bir tutuyorsan elindeki klavye gerçekten en iyilerinden olmalı. Çünkü klavyede böyle bir hassasiyet olmasına pek imkan yok. Tuşlara sert veya yumuşak basmanıza göre alacağınız ses hayli bir değişiklik gösterir ancak klavyede (yani en azından benimkinde) tüm sesler hemen hemen aynı yükseklikte çıkabiliyor ya da ancak bir seviye daha alçaltabiliyorsunuz ondan sonra ise sesi tamamıyla kaybediyorsunuz. 10-11 senedir piyano çalıyorum. Daha doğrusunu söylemek gerekise ilgileniyorum.. Çünkü her zaman aktif bir şekilde çalamadım. Çok fazla hoca değiştirdim , küçük yaşta başladığım için çalmaya bu benim için ilk zamanlar sadece bir oyun gibiydi . Ciddi işler yapabileceğimin , istediğim takdirde hayatımı bundan kazanabileceğimin farkında değildim. İşin ehli hocalarla da çalıştım fakat onların tutumu bu konuda biraz ciddi olduğundan (konservatuar hocalarından bahsediyorum) beni biraz korkuttular. En ufak hatada kızıyorlardı, asla gülmüyorlardı . Onlarla yapamazdım. Belki bir amacım olsaydı , kücükken annem veya babam beni bu yöne itselerdi belki bir şeyler farklı olurdu. Ama ben devamlı sıradan piyasa şarkılar ögreten hocalarla çalıştım . Doğru dürüst temel vermiyorlardı. Nota bilgim birkaç sene geçmiş olmasına rağmen pek iyi değildi. Ama piyanonun başına oturduğum zaman herkes çok daha uzun süredir çaldığımı düşünüyordu çünkü istediğim herhangi bir parçayı kulaktan bir süre boyunca çalışarak çıkartabiliyordum. Uzun zaman bu sekilde devam ettim.2 sene önce yeniden konservatuardan bir hocayla çalışmaya başladım. Çünkü artık laylaylom yapmaktan sıkılmıştım ve doğru dürüst bir şeyler ögrenmek istiyordum.. Ve öğrendim de, yine sıkılsam da bu sefer bir amacım olduğu için devam ettim derslere. 2 senede ne yapılabilirse yaptım. Geçen sene de üniversiteye hazırlandığım için ara vermek zorunda kaldım pianoya. Ve tekrar bu denli ciddi bir eğitim almayı düşünmüyorum açıkçası. Evet yaklaşık 11 senedir pianonun başına oturup kalkıyorum devamlı. Ama hiç bırakmadan sürekli pianosuyla meşgul olan birine göre sadece 3-4 senelik eğitimim var desem yeridir. Belki de daha az... Yine de istediğim zaman notaları önüme koyup hiç bilmediğim bir parçayı çalabiliyorum. Tabi anında gerçekleşmiyor bu. Öncesinde biraz pratik yapmam ve notaları sindirmem gerekiyor.Ayrıca İstediğim beğendiğim herhangi bir parçayı müziği piano tuşlarına dökebiliyorum. Sanırım pes etmememin tek sebebi de çok iyi bir kulağımın olması sanırım. Adam akıllı kendimi bu işe verseydim bu kadar sürede kim bilir neler yapardım ama yapmadım... Pişman mısın diye sorarsanız hayır değilim . Çünkü ne oluursa olsun yine de istediğim şeyleri yapabiliyorum pianoda ve bu hobi olarak yetiyor bana..bunun yanında 6 senedir de davul çalıyorum ve ileride müzikle daha ciddi şekilde ilgileneceksem , davulla ilgilenmeye karar verdim... Pianoyu bırakmayı da düşünmüyorum ama tabi ki

• Bulunsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muahaha pc klavyesiyle piano hiiç güleceğim yoktu
  • Benim için imkansız.
  • Bişi sorucam bilen arkadaşlara.

Şimdi ben 17 yaşındayım sanırım biraz geç oldu piyano için ancak gidipte bi mozart çalmak için değil tabi ki kursa başlamayı düşünüyorum.

Amacım piyanonun tuşlarını öğrenmek.Nota bilgim derslerde gördüğüm nota okuyabilme bilgisi.Kalıp olarak parça öğrenmek vs sizce zor mu olur ?

NOT:Bu arada konu baya hortlamış konuyu takip eden arkadaşlar vardır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonToucHim -- 2 Kasım 2012; 1:20:46 >
  • bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: naqıo

bulunsun

bencede
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonToucHim

Bişi sorucam bilen arkadaşlara.

Şimdi ben 17 yaşındayım sanırım biraz geç oldu piyano için ancak gidipte bi mozart çalmak için değil tabi ki kursa başlamayı düşünüyorum.

Amacım piyanonun tuşlarını öğrenmek.Nota bilgim derslerde gördüğüm nota okuyabilme bilgisi.Kalıp olarak parça öğrenmek vs sizce zor mu olur ?

NOT:Bu arada konu baya hortlamış konuyu takip eden arkadaşlar vardır umarım.

çok zorlancağını sanmıyorum,zaten kendinde demişsin genel olarak bilgi ağırlıklı eğitim istiyorsun.basit parçalarda da zorlanmazsın zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.