Şimdi Ara

Piyano, Dans ve Özlem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ludovico Einaudi'nin kasetini taktı tozlanmış kaset çalarına. Emin bile değil çalışıp ya da çalışmayacağına ama pek önemsemiyordu. Sadece onun piyano sesiyle ışık almayan odasında dans etmek istiyordu. Gözleri kapalı süzülmek istiyordu bu tozlu mekanda. Yüzünde acı veren anıların neden olduğu gülümseme ile onu düşünmek istiyordu. Sevdiğini yüzünü hatırlamak istiyordu. Onun gülmesini hatta kahkasını canlandırmak istiyordu gözlerinde. Sonra da ağlayacaktı. Ama dansını bozmayacaktı. Dans edip, onu düşünüp ağlayacaktı usulca. 45'lik ne zaman biter o zaman duracaktı. Dans etti dakikalarca. Bir kaç kez kurumuş ama gözyaşlarıyla ıslanmış dudaklarıyla fısıldadı bu köhne havaya onun ismini. Özlüyordu onu. Ama acı çekiyordu daha baskın bir şekilde. Bir kez daha ellemek istiyordu yüzünü. Kokusunu koklamak istiyordu son bir kez daha. Dans etmeye devam ediyordu. Ritim hızlandıkça daha da ağlıyordu. Sonunda dayamadı. Yera attı kendini. Çığlık atmaya başladı. "Özledim, özledim seni " diye ağlayarak çığlık atıyordu. Çığlıkları kasetten çalan besteyi susturmuştu. Tüm gün dans etmek yerine ağladı ve haykırdı kaderine.

• Ludovico Einaudi eserlerini dinlerken, huzura ermiş bir insanı görürsünüz, gözlerine baktığınızda.

Bir insanın parmaklarının ve bir ensturmanın tuşlarının yarattığı ahenkli müziğin kulaklarda ki etkisini hissettiğinizde başka bir dünyaya dalar ve kendi yarattığınız hayal dünyanızda olmasını istediğiniz 'şey' lerin özlemi ile yaşar, müzik bittiğinde ise gerçekleşmemiş özlemlerin hayal kırıklıkları ile güne devam edersiniz. Afallamış beyninizde kalan son şey ise, piyano'nun yerini yavaş yavaş bastıran keman sesidir. Bitişi her zaman ki gibi haykırarak, çığlıklarını hafızamıza kazıyarak yapar.

Her şey olması gerektiği gibi ...

Ayrıca; Trois couleurs: Bleu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sT.curSe -- 1 Kasım 2009; 10:34:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.