Şimdi Ara

Piyanoya başlayacağım tavsiye verebilir misiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

piyano ya başlamak istiyorum bu yüzden org almayı düşünüyorum sizce evde öğrenebilir miyim eğer içinizden biri evde öğrendiyse hangi hocalardan veya platformlardan öğrendiniz evde öğrenmem mümkün mü lütfen piyano çalmayı bilmeyen varsa yorum yapmazsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler

• vysfff V kullanıcısına yanıt
    Yaşınıza, yeteneğinize ve nota bilginize bağlı. Deneyin, olmadı udemyden youtube dan vs ders izlersiniz. Bakrınız olmuyor, hoca ile çalışırsınız.

Hocalar büyük ölçüde size bilgi ve deneyim aktarır. Pratik daima gene size düşer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

sağolun cevap için peki önerdiğiniz hoca var mı udemy den yt den vs.

Hiç bakmadım hpcalara, önerebileceğim kadar bilgili değilim ancak öncelikle temel nota bilgisi öğrenmeniz gerek. Hala var mı bilmiyorum ancak eskiden ilköğretimde müzik dersleri olurdu. Onların kitapları gayet yeterlidir.

Böyle garip bir videoya denk geldim.
    Bkz.
    Serhat Korkutuşyoutube
    Kolay Nota Öğrenme 1 - Recep'in Tırı
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Ft0v8i8KEzo

Bkz.2
    KhanAcademyTurkceyoutube
    Ders 1: Nota Değerleri, Süre, Zaman İşareti (Müzikte Temel Bilgiler)
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=9ZtDqDjxxSc

Elinizde varsa blok flütlede temel nota eğitimi için pratik yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Ağustos 2024; 20:54:10 >

Temel nota & splfej sonrası org metoduyla ilgili video ders deneyebilirsiniz.

Başlangıç için basit bir klavye(uygyn fiyatlı jwin gibi) yeterli olacaktır. Nota, solfej, akorlar vs oturduktan sonra standart bir klavyeye geçip geçmeyeceğinize ve devam edip etmeyeceğinize karar verebilirsiniz.

Bkz.https://www.hepsiburada.com/midex-ps-1500wh-balangi-in61-tulu-org-notalik-adaptr-renim-metodu-100-ses-100-ritim-p-HBCV000041LQ9Q?ftid=8ot0lmr7cxcp4m56&magaza=Yonka+M%C3%BCzik+Market+A.%C5%9E&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Ağustos 2024; 21:2:25 >

• Hocam merhaba, pandemi başladığında ben de bir boşluğa düşmüştüm ve herkes en az 1 müzik aleti çalabiliyor olmalı diyerekten müzik aleti almaya karar vermiştim. Müzik zevklerimden ve hoşuma gittiğinden dolayı org almaya karar vermiştim. Forumda konusunu da açmıştım (https://forum.donanimhaber.com/baslangic-icin-org-tavsiyesi--147478688)
    Araştırdığımda Casio Ct-x700 modelinin giriş/ortalama seviye için iyi olduğuna karar verdim ve aldım. Sonra eğitim alabileceğim bir platform, yer aramaya başladım. Bunun için gençlik merkezine, halk eğitim merkezine gittim ama bir sonuç alamadım. Sonra internette araştırmalar yaptım sonuç olarak youtubede bir eğitmen buldum. Adı Caner Başbuğa. Gerçekten sıfırdan profesyonele eğitim videoları var ve sanki birebir eğitim veriyormuş gibi oluyor. Öğrenmek istiyorsan ve günlük en az 1 saat ayırabilirsen bu işi çözersin. Ben bu konuda sıfırken kısa sürede matrix - Clubbed to Deathi çalabilir hale gelmiştim. Tabi şu anda el alışkanlığım gitti, vaktim olmadığı için uzak kaldım. İki el aynı anda farklı notalara farklı ritimde çalma olayı işin en zor kısmı ancak aşılabiliyor. Zamanla yapabilir hale geliyorsun sadece sabırla çalışmak gerekiyor. Eğer ilgin varsa al derim. Çok güzel bir hobi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada başlangıç için en basit kalvyeler yeterlidir. 2. El ucuz birşey alsanızda olur. Başlayıpta bırakanlar çok o sebeple fazlasıyla 2. El klavye var piyasada. Dekor vs amaçlı kullanmayacaksanız ünlü markalara gidip bir dünya para vermeyin.

Orta seviyeden sonra devam etmeye karar verirseniz zaten meşhur markaların giriş seviyeleri teknik olarak yetersiz gelecek. O seviyeden sonra devam kararı verirseniz, ilgi alanınıza zevkinize göre klavye seçersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye verir misiniz lütfen?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bobsantino kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim cevapınız için önerdiğiniz orgu iceleyeceğim umarım alıp öğrenirim açtığınız konuya da göz atacağım geç cevapım için kusura bakmayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.