Şimdi Ara

Piyasada bulamıyorum !! Corsair 128GB Force GS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merheba arkadaşlar herkeze iyi forumlar dilerim

Kendime oyun bilgisayarı toplama aşamasındayım ancak yolda bazı pürüzleri takılıyorum

şuanki sistemimde kullandığım SSD Corsair 128GB Force GS (560MB Okuma / 535MB Yazma) modeli ssd den yeni sistem toplarken bir tane daha alıp raid0 yapmak istedim.Ancak bu ssd yi piyasada bulamıyorum. Bunun nedeni nedir ? alalı üzün bir zaman olmadı neden piyasadan çekildi ? raid0 yapabilmem için birebir aynı sdd ler olması gerekiyor diye biliyorum. Vatanda şuanda piyasada olan modellerin okuma yazma hızıda benim ssd ye oranla düşük

Corsair 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma)

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-535mb-yazma.html

Corsair 120GB LSB Serisi SATA 3.0 (540MB Okuma / 450MB Yazma)

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-120gb-lsb-serisi-sata-30-540mb-okuma-450mb-yazma-ssd.html

Saygılarımla Dinçer

• Benim bildiğim gs baya eski bir model.Sanalpazar tarzı yerlerde hala satanlar var böyle ürünleri.
  • hmm o halde bu ssd yi kardeşimin bilgisayara takabilir kendime yeni model ssd alabilirim.

raid konusunda kararlıyım raid yapmak istiyorum harici kullandığım 4tb seagate hddm mevcut yedeklemeleri ona yapıyorum.

şimdi ozaman yeni sorum şu

almaya karar kıldığım anakart

ASUS MAXIMUS VIII HERO Intel Z170

şimdi bu anakartta

m.2 pci express ssd kullanabilirmiyim ?

en hızlı ssd hızını nasıl yakalayabilirim ??

m.2 portuna bir adet ssd alıp kullanarakmı ?

mSATA portu üzerinden 2 adet ssd alıp raid0 yaparakmı ? (mSATA portundan raid yapılıyormu bilmiyorum)

yoksa iki sata3 ssd alıp raid0 yaparakmı ?

yardımcı olabilirsem ssd tercihimi yapıcam

Teşekkürler
  • EĞER ASUS MAXIMUS VIII HERO destekliyecekse tercihimi bundan yana kullanıcam

bir tane alıcam raid vs işlerle uğraşmadan en temiz şekliyle

http://www.sanalmarketim.com/samsung-mzv5p256bw-950-pro-serisi-256gb-pcie-nvme-m2-dahili-2-ssd-2200mb900mb/p_62878/
  • M2 pci exp destekliyor fakat raid0 hakkında bilgim yok daha önce hddyle bile yapmadım.O ssdye o kadar para verilmez bence.850 evo alın günlük kullanım içinse.850 pro da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 12 Aralık 2015; 13:56:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaYKoTurk

EĞER ASUS MAXIMUS VIII HERO destekliyecekse tercihimi bundan yana kullanıcam

bir tane alıcam raid vs işlerle uğraşmadan en temiz şekliyle

http://www.sanalmarketim.com/samsung-mzv5p256bw-950-pro-serisi-256gb-pcie-nvme-m2-dahili-2-ssd-2200mb900mb/p_62878/

merhaba
    bende aynı anakart, işlemci ssd yi almayı düşünüyorum acaba bu parçalardan memnunmusun
    anakart işlemciyi nekadar oc yapabiliyor bende h110i gt ile soğutucam

• çakır_16 Ç kullanıcısına yanıt
    selam

öncelikle topladığım ürünlerden çok memnunum anakart kalitesi olsun arayüzleri olsun kendini belli ediyor unutmaman gereken şey gelir gelmez ilk işin bios unu güncellemek olsun zira epey bi güncelleme çıkardılar :)

950 pro zaten ap ayrı bir teknoloji ayrı bir heyecan :) 500 gb liğinden şaşma derim 3 ayrı pprogramda denedim 2500mb\sn okuma 1500mb\sn yazma şaşmıyor

işlemcimide h110i gtx ile soğutuyorum şuan o\c yapma ihtiyacı duymadığım için o\c yapmadım. stok halinde buz gibi bir işlemci :)

saygılarımla Dinçer

• SaYKoTurk S kullanıcısına yanıt
    Sistem guzel h.olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabın için teşekkürler sistem gerçekten çok özenli ve en üst seviye olmuş
    ssd olarak 256gb lık olanı düşünüyordum 950 pro ile önceden kullandığın ssd arasındaki fark hissedilir derecede iyimi
    evet bios güncellemesine bende önem veriyorum
    soğutucuyu kendi fanları ilemi kullanıyorsun bendeki h110i gt ni biraz fazla sesli gibi
    birde sistemin açılış süresi nedir
    merhaba

önceki ssdm corsair 128 gb 530mb 550mb\sn olan modelindendi ama anakartım sata3 destekli değildi ondan 950 pro ya geçince aşırı bi fark oldu hele program kurulumlarının hızı gerçekten insanı keyiflendiriyor :) ( program kurulum hızları setup a göre değişkenlik gösterebiliyor)

aldığım soğutucu h110i gtx gerçekten elinize aldınızmı radyatör, hortumlar vs kaliteyi bariz hissettiriyor ve kesinlikle bir ses problemim yok
  • bende h110i gt nin görüntü ve kalitesinden çok memnunum ancak fanların hızlı çalışması gerektiğinde biraz fazla ses çıkarıyorlar
    elimdeki kasa cm k380 model sıvı soğutmaya uygun değil zaten ama biraz kesip biçmeyle h110i gt yi monte edebildim
    ama yarın elime cm cosmos2 geçecek bakalım onda soğutma ve ses nasıl olacak
    yeni alacağım skylake sistemmide onun içine kuracağım
    Hayırlısı inş. Beklediğin gibi çıkar şimdiden hayırlı uğurlu olsun

Saygılarımla Dinçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine güzel yanlız kasayı oraya tıkma. Masanın alt kısmını sök at 4 adet metal ayak montajla. Klavye-fareyi masaüstüne koy.
    http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masasi-tablalari-ve-ayaklari/10217971/adils-calisma-masasi-ayagi.aspx

M.2 performansları çok iyi ama biraz pahalı. Tabi Raid derdinden kurtulmak için çok iyi ve güvenli seçenek.

Bu arada konunun başlığını ''Raid 0 yerine M.2 performansı'' diye değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 6 Şubat 2016; 20:16:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.