Şimdi Ara

Piyon - Michael Sikkofield (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
7.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rotarian

quote:

Orijinalden alıntı: AtticusFinch

quote:

Bir de bu kendilerini sorgulayan birey sanmaları yok mu

Komplo teorisi üretenler sorgulayan birey değil midir yani Komplo teorisi dediğimiz şey var olduğu düşünülen gerçeğe inanmayıp o gerçek üzerinde destekli yada desteksiz ortaya atılan yeni fikirler değil midir Bu temelde komplo teorisi bir sorgulama işlevinin ürünü değil midir Siz sorgulama düşünme işinin sadece bilim yada felsefe alanında mı somutluk kazandığını düşünüyorsunuz Ciddi misiniz yoksa komik olmaya mı çalışıyorsunuz

Kim komplo teorisi üretiyor? Sikkofield'ın yabancı sitelerden arakladığı yazıları okuyup illuminati-israil illuminati israil diye sayıklamak teori üretmek değildir kardeşim. Neyse bu konuya son mesajım kim ne istiyorsa okusun.

Ortaya attığı yazıların komplo teorisi olarak değer görmesi tamamen orijinal olması ile olacak bir şey değil ki İçeriklerini tam olarak bilmesem de yazdıklarının boyutunu düşününce tamamen başkalarından alıntı yapmış olduğunu düşünmüyorum Elbet kendi alıntıları da vardır Ayrıca komplo teorisi nitelemesini sen yaptığın için bende bunun üzerinden gittim

• Allahım tartıştığımız adama bak, gitgide yerin dibine sokuyor kendini.
    Yabancı sitelerden üretilen komplo teorileri, Türkçeye çevrilince komplo teorisi olma niteliğini mi kaybediyor yani?
    Ayrıca adam kendisi İkiz Kulelerin beton ve yapıştırıcılarını inceleyip deney yaptım, bu malzemeler uçak çarpmasıyla böyle kolay yıkılmaz demiyor ya., tabii ki de bir yerden alıntı yapacak bu bilgileri.
  • Konuyla alakası yok ama sizin konunuz sayesinde tanıştım elemanla, girdim baktım bloğuna saatlerce çıkamadım :) Gerçekten okuyucuyu kaçırmayacak bir üslubu var. Konu yelpazesi geniş okuması zevkli. Ha tutup da tez yazarken bakacağım bir yer değil tabi ki ama adam okutmayı ve eğlendirmeyi beceriyor. Şahsen ben yazılarını takip etmeyi düşünüyorum.
  • Daha okuduğunu anlamayan adamlara laf anlatmaya çalışıyorum ben de. O kadar komplike bir cümle de değildi be kardeşim.
  • quote:

Daha okuduğunu anlamayan adamlara laf anlatmaya çalışıyorum ben de. O kadar komplike bir cümle de değildi be kardeşim.

Son mesajın güzelmiş forumdaş. Hadi artık git.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıların yabancı dillerden çevirme olduğunu söyleyen arkadaşlar
    Ben o adamı okumaya Atatürk neden öldürüldü başlıklı yazısıyla başladım. Bu yazıyı nerden aldığını gösterirseniz sevinirim.
    Ayrıca tabikide incelemelerin bi çoğunu kendi yapmıyordur. Ama onları derlemek belli bi üslupla anlatmak bu işin ilgi çeken kısmı zaten.
    Adamın bloguna girdiğimde 4 saat çıkamamıştım
  • Rotarian kullanıcısına yanıt
    Mürit ile okur arasındaki farkı ayıramayacak kadar düşük zekalı olanlar da var. Ya da kendi inanmadığı şeylere inananları düşük zekalı sananlar da. Kaç tane bilimsel makale okudun diye sorarlar adama. Bilimsel makalelerde de bir tez savunulur ve kesinlikle biri gelip bu şeyi çürütebilir. Bir şeyle ilgili yıllarını verip bir tez atarsın ortaya yayınlandıktan sonra biri gelir aksini ispatlar. Ben Dünya'da meydana gelen jeolojik olaylarla ilgili Dünya'nın oluşumundan itibaren bilimsel olarak kanıtlarıyla sana anlatabilirim ama onlar da hikaye gelebilir. Üstelik kesin kanıtlar olarak öne sürdüğüm şeyleri tam olarak bilmediğin için inanmaya da bilirsin. Bu o bilgilerin yanlış olduğundan değil senin düşünce yapına bunu oturtamamandan kaynaklanır.
    Kısacası verdiğiniz örnekten bile ne kadar sığ bir bakış açısına sahip olduğunuz ortada. Her türlü görüşe saygılıyım ama mürit ve düşük zeka yakıştırması çok şey bildiğini sanmanın vermiş olduğu egodan gelmekte sanırım. Bilimsel makaleleri bile kesin bir doğruluk içinde görmeniz de sanırım bilimadamlarının müridi olmanızdan ileri geliyordur.

• Michaelin blogunu uzun süredir takip eden biriyim. Ne onu körü körüne savunan biri ne de önyargılı yaklaşan biriyim. Yazılarını okurken haksız bulduğum yerleri de oluyor haklı bulup bişeyler kaptığım yerlerde. Burda konu blog değil kitap. Kitap üzerinden yorum yapmak gerekirse bir insanın bir kitabı alıp okuması için içeriğini beğenmesi ve okurken ona zevk vermesi gerekir. Doğrusu da budur zaten. Yazılmış her kitap gerçekleri mi anlatılır ? Michael in beni çeken yönü sadece bir şeyi savunmaması her konuyu eleştirmesi gerektiğinde kendi inandığı şeyle bile dalga geçmesi. Yani olaylara çok yönlü bakıp eleştirebilmesi. Bazılarıda sürekli para konusunu ön plana sürüp duruyor. Bu adam dindar bir tarikat liderimi kapı kapı ücretsiz kitap dağıtsın bize katılın sloganıyla ? Birşeye emek verirsin emeğinin de karşılığını alırsın. Alırsın okursun okumassın o senin bilceğin iş ama birşeye yorum yapmak için de okuyup içeriğini görmen lazım ki he bu kötüdür diyesin. Şunuda belirtiyim bu adam ateist olduğunu söylese o ilgimi çekmiyor diyen arkadaşların ilgi odağı olurdu.

• Uzun süredir yazılarını takip ederim kitabıda almayı düşünüyorum üslubu ve olaylara bakışı çok iyi bence. Beğenmeyen arkadaşlar çok şey kaçırıyor ama tabi zevk meselesi.
  • asparuh kullanıcısına yanıt
    katılıyorum okumadan değerlendirme yapmamak lazım. Lakin bloğunu büyük bir zevkle okuduğum için kitabınıda bi oturuşta okurum diye düşünüyorum.
  • Kargo ücreti ödemek istemiyorum diyorsanız kitapyurdu.com'dan kargo ödeyen ürünlerden 1 tanesini sepete attığınızda kargoda ücretsiz oluyor, tabi alacağınız ürünün fiyatı + kitabın fiyatı oluyor.
  • Mükemmel bir kitap 2 günde bitirdim.Alın !!
  • İlk kez okuduğum bir yazardı beğenmedim.Nedense pek ilgi çekici bulmadım,üslubu güzel akıcı ama yazı pek tatmin edici gelmedi
  • Kendinizi niye sıkıntıya sokuyorsunuz onu anlamadım? Komplo teorilerine isteyen gerçek gözüyle bakar, isteyen uydurma. Kimse kimseye zorla kabul ettirecek diye bir şey de yok. Kitaba gelecek olursak ki, buraya konu kitap için açılmış, alt tarafı bir roman. Roman da olaylar ille gerçek olacak diye bir şey yok.

Romanlar zaten kurgudur ve ben bu kitabı aldım okudum ilk kitabı olmasına rağmen kurguyu güzel hazırlamış.Acemi olmasına rağmen iyi iş çıkarmış. Bana göre bu tür eserler (roman) içeriğiyle değil, edebi yönüyle, kurgu tekniğiyle eleştirilmelidir. Adı üstünde roman :)
  • Umarım bu kitaba para verip alacak yoktur aramızda
  • Sİkkofieldi kötüleyen adamın nickinin de ROTARIAN olması çok epic olmuş anlayan anlamıştır demek istediğimi :)
  • Kim bu arkadaş? Türk değil mi? İsmi neden yabancı? Sözlük yazarı falan mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 tl para verdim gayet memnunum.Kitabı okuyanlar anlar, tam da bu arkadaş için yazılmış diyebileceğimiz bir kaç bölüm var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.