Şimdi Ara

Plakalarım çalındı yapılan işlemler; (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
19.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -Hokkabaz-

Ek 1 belgesiyle vergi dairesine gidip plaka değişikliği yaptırmanız da gerekiyor. Geçen mtv öderken halen çalınan plakaya vergi borcu çıktığını öğrendim. Nakil vasıtaları dairesine giderek eski plakaya düşüm yaptırdım. yeni plakayı işlettim.

Ne zaman yaptirdiniz? Boyle bir seyden bahsetmediler ek1 belgelerinin ikisini de aldilar zaten tekrar mi yazdirmak gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ek 1 belgesiyle vergi dairesine gidip plaka değişikliği yaptırmanız da gerekiyor. Geçen mtv öderken halen çalınan plakaya vergi borcu çıktığını öğrendim. Nakil vasıtaları dairesine giderek eski plakaya düşüm yaptırdım. yeni plakayı işlettim.

Ne zaman yaptirdiniz? Boyle bir seyden bahsetmediler ek1 belgelerinin ikisini de aldilar zaten tekrar mi yazdirmak gerekiyor?

Calinan plakaya calinti kaydinin yaninda trafikten men de ediliyor bir daha kullanilamiyor vergi cikmasi sacma degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

Calinan plakaya calinti kaydinin yaninda trafikten men de ediliyor bir daha kullanilamiyor vergi cikmasi sacma degil mi?

Benim aracım plakası geçen sene mart ayında çalınmıştı. Aracım 2015 model. Trafik şubedekiler git plakanı çıkar tmm dediller. O zamandan sonra bir kaç kez edevlet'ten vergi borcuma baktım. Her seferinde eski plakaya mtv çıkıyordu. Düzeltirler diye önemsemedim. Fakat geçen ödemeye gittim. Yeni plakada mtv gözükmüyor. Hala eski plaka gözüküyor. Durumu anlattım. O zaman yaptırdığım işlemlere ilişkin evraklarım yanımdaydı onları gösterdim. Aracın ilk tescil tarihinden başlatarak düzeltme işlemi yaptılar. Yani yeni aldığım plakayla aracın ilk günkü plakasıymış gibi işlem gördü. Eski plakadaki mtv'leri ödemediğim için sorun teşkil etmedi. Yeni plaka üzerinden mtv ödedim. Eğer 2016/1.taksidini ödemiş olsaydım. EK 1 formu çıkartmam gerekecekti. Çünkü eski plakaya yaptığım ödeme yeni plakaya geçerli olmayacaktı. En baştan hepsini ödeteceklerdi. GİB üzerinden bence kontrol edin. Orada üzerinize kayıtlı araçlar gözüküyor.

• Hocam siz anladigim kadariyla calinan plakanizin aynisini cikarttiniz. 2016 nisan ayinda degismis cunku farkli plaka verme olayı. Dediginiz gibi gibden kontrol ettim eski plaka gozukmuyor yeni plaka gozukuyor. Tescil tarihini sordugu bolume dunun tarihini girdim. Edevlette de uzerime kayitli araclarda yeni plaka gozukuyor eskisi yok. Bu durumda gitmeme gerek yok sanirim vergi dairesine.

• CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam aynı plaka değil. Çalıntı plakalarda aynı plakayı vermiyorlar. Farklı plaka verdiler. GİB'de gözüküyorsa sorun yok o zaman gitmenize gerek yok. Bende sorun olmuştu.
  • -Hokkabaz- kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
    harf grubu özel olsun diye verdiğimiz plaka parası yanacak, çaldırırsak plakaları.

nasıl yapıştıralım plakaları, ne kullanalım yapıştırıcı olarak, bilenler yazabilir mi.
  • kildiran K kullanıcısına yanıt
    Biraz konuyu hortlatmış olacağım ama başına aynı olay gelen biri olarak plakaları yapıştırmayı tercih ettim. Yapıştırıcı olarak soudal fix all kullandım. Bir daha plakayı tampondan ayırmanız mümkün değil bu şekilde. Belirttiğim markayı bulamazsanız eşdeğer markaları var tytan gibi onları alıp kullanın yapıştırmak en temiz iş..

• "Tekrar karakola gittim sisteme calinti olarak girildi. "

Yahu bu adamlar bu işi ilk defamı yapıyor.NEden insanları tekrar tekrar uğraştırıyorlar.

En nefret ettiğim bu tipler işte.Ztn başına bela olmş bide bunların iş bilmemezliğiyle uğraş dur.
  • Bu ulkede plakani bile en baba dayson silikon ile yapistirman gerekiyor

• İşten güçten izin almak lazım, yapılan masrafın yanında birde. Ertlenemeyecek işleriniz varsa büyük sıkıntı. Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Bu ulkede plakani bile en baba dayson silikon ile yapistirman gerekiyor
    sökemeyince arabayı çalarsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenking

Biraz konuyu hortlatmış olacağım ama başına aynı olay gelen biri olarak plakaları yapıştırmayı tercih ettim. Yapıştırıcı olarak soudal fix all kullandım. Bir daha plakayı tampondan ayırmanız mümkün değil bu şekilde. Belirttiğim markayı bulamazsanız eşdeğer markaları var tytan gibi onları alıp kullanın yapıştırmak en temiz iş..
    İyi de tamponu boyatmanız gerekse nasıl çıkaracaksınız? plaka zarar görecek bu sefer.
  • Boyatma işinde bu yapıştırıcıları söken çeşitli sıvılar var eğer olmazsa 34 lira verip plakaları yenilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    O is biraz zor

Adamin cilingir ve arac pc sinden cok iyi anlamasi lazim

Oylr olmasaydi hirsizlar once eve girip anahtari calmazdi

• Konu sahibinin plakası komple değişmiş ve standart plakaymış. Özel plaka çalınsa aynı plakayı tekrar çıkartamicaz o zaman. Harfler aynı sayılar farklı olsa desek özel plaka çıkartmak için tekrardan mı bir dünya para vericez?

Özel plakam yok ama direkt bu geldi aklıma :)
  • bi hort da benden gelsin..
    bizim de dün 2 plaka çalındı. şuan hgs kayıtlarına baktım ki, fsm köprü geçişi yapmış benim plakayla. şikayet üzerine inceleme yapılacaktı, emniyet bu köprü geçişini gördüyse kamera kayıtlarından görmesi lazım ve şahısları tespit etmesi lazım.. çünkü sokağımızda bir çok aracın plakası çalınmayaa devam ediyor. bi yakalansalar da kurtulsak..

plakayı silikonla yapıştırmak dışında başka şeyler yaptınız mı ..
    alarm taktırmak? g sensörlü kamera taktırmak gibi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.