Merhabalar. Sabah bilgisayarımdan plastik/yanık kokusuna benzer bir koku geliyordu. Psu neredeyse el değmeyecek kadar ısınmıştı. Ayrıca bir ay kadar önce de kasa gürültülü çalışmaya başlamıştı, sonradan geçti gerçi. Ben de korktum kapattım ve gittim yeni bir psu aldım. Önceki 300w'dı, şimdiki 350. Şimdi o aşırı ısınma geçti gibi; ancak halen o plastik kokusu devam ediyor. Acaba ters mi taktım; şu an fan aşağı doğru bakıyor. Üste doğru mu çevirmek gerekir? Ya da kokunun kaynağı başka bir şey mi?
bonus soru : sapphire hd 2400 pro agp alsam sorunsuz kullanabilir miyim?
teşekkürler..
2400pro ya yeter 350 watt başka bir şeyden geliyor olabilir psunun markası nedir?Kasayı açıp iyice koklayın.
quote:
Orjinalden alıntı: zipparo
Merhabalar. Sabah bilgisayarımdan plastik/yanık kokusuna benzer bir koku geliyordu. Psu neredeyse el değmeyecek kadar ısınmıştı. Ayrıca bir ay kadar önce de kasa gürültülü çalışmaya başlamıştı, sonradan geçti gerçi. Ben de korktum kapattım ve gittim yeni bir psu aldım. Önceki 300w'dı, şimdiki 350. Şimdi o aşırı ısınma geçti gibi; ancak halen o plastik kokusu devam ediyor. Acaba ters mi taktım; şu an fan aşağı doğru bakıyor. Üste doğru mu çevirmek gerekir? Ya da kokunun kaynağı başka bir şey mi?
bonus soru : sapphire hd 2400 pro agp alsam sorunsuz kullanabilir miyim?
teşekkürler..
Kasanın psu yeri alttaysa ve alt tarafta havalandırma deliği yoksa üste doğru tak.Eğer üstteyse alta doğru dursun.
Cevaplar için teşekkür ederim. Psu'nun markası Bross. Az önce tekrar kasayı açtım baktım, koku sanki hem psu'dan hem de cpu'nun fanından geliyor gibiydi, tam ayırt edemedim. Cpu'nun fanını da söktüm, temizledim falan. Kasanın da yan panellerini takmadım belki etkisi olur diye. Şu anda bir sorun yok, belki temizleyince düzelmiştir.
fanlardan koku gelmesi normaldir ancak broos 350 watt gerçek değildir o marka iyi değil sen iyi birşey al kendine hıghpower aopen gibi mesala
Koku sorunu fazla önemli değildir ama markadan kaynaklanıyo olabilir gerçekten bilindik marka farkını belli eder :) Havalandırma problemi vardır panelleri açık tutmanda fayda olacaktır bence
Ayrı konu açmak istemedim buradaki birkaç arkadaş yanıtlarsa sevinirim :) Ben Thermaltake TR2 RX 500W PSU aldım birkaç ay önce vatandan 160 TL verdim ekran kartı için gerekliydi :) Şimdi bakıyorumda farklı markaların 500W lık versiyonları 100TL civari Acaba çok mu para verdim yoksa PSU kalite olarak mı farklı... Benim dikkatimi çeken birşey var ama PSU çok ağır normal 500W PSU'lara göre... Şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: otomania
Koku sorunu fazla önemli değildir ama markadan kaynaklanıyo olabilir gerçekten bilindik marka farkını belli eder :) Havalandırma problemi vardır panelleri açık tutmanda fayda olacaktır bence
Ayrı konu açmak istemedim buradaki birkaç arkadaş yanıtlarsa sevinirim :) Ben Thermaltake TR2 RX 500W PSU aldım birkaç ay önce vatandan 160 TL verdim ekran kartı için gerekliydi :) Şimdi bakıyorumda farklı markaların 500W lık versiyonları 100TL civari Acaba çok mu para verdim yoksa PSU kalite olarak mı farklı... Benim dikkatimi çeken birşey var ama PSU çok ağır normal 500W PSU'lara göre... Şimdiden teşekkür ederim.
Pahalılık oranı hangi markalara baktığına göre değişir arkadaşım.Tt kaliteli markadır ve şuan snn psu 140 ytl.
Birikmiş tozlardan kaynaklanan kokular olmuştur, psu değiştirmeniz akıllıca olmuş ama keşke daha kaliteli bişeyler alsaymışsınız...
quote:
Orjinalden alıntı: devilcnr
Birikmiş tozlardan kaynaklanan kokular olmuştur, psu değiştirmeniz akıllıca olmuş ama keşke daha kaliteli bişeyler alsaymışsınız...
Haklısınız ama işte bilgisayar zaten eski olunca fazla para vermek istemedim açıkçası. Neyse, inşallah çok dandik değildir :)
Korkmanıza gerek yok şuanki sisteminizi rahatlıkla taşıyacaktır.. İşyerinde Athlon 3800+, 2600XT ile çalışıyorduk Bross PSU ile
Sorun yok demiştim ama aklıma takılan bir şey daha var onu sorayım. Şu an paneller açık çalıştırıyorum kasayı ve arada bakıyorum ısınan parça ya da koku var mı falan diye. Adını bilmediğim bir parça (resmini koyuyorum) eli yakacak kadar ısınmış. Bu parça nedir, ne işe yarar ve bu kadar ısınması normal midir?
o parça, anakartının kuzey köprüsü chipset soğutucusudur.
onun ısınması muhtemelen işlemci ile alakalıdır!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme