Bildirim
Plastik Maket
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: serhseri
Plastik maket icin en iyi marka hangisi? bide kac parca cıkıyor icinden? nerde bulabilirim? site ismi var mı? yada ankara ici satın alabilcegim bi yer var mı?
bu işin satıcıları esas ankaradalar bende geçen hafta 4 tane plastik maket aldım, eğer deniz altı düşünürsen daha kutusunda jilatinde duruyor yarı fiyatına sana satabilirim,
pilastik makette başlıca revell, italeri vardı şimdi birsürü marka çıktı siz hazır yapılmış mı alacaksınız, kendinizmi yapacaksınız?
sınıflandırma çok ölçeğe göre karar verebilirsiniz birde alırken dikkat etmeniz gereken kutuda yazan zorluk seviyesi, kimi hazır maketleri yapmak için çok fazla alet edevat gerekiyor bende 48/1 helikopter maketi vardı 1numara uçlu düzgün matkapım olmadığı için yapmaya başlayamadım, şimdiki aldığım gemi maketi için sadece neşter yapıştırıcı cımbız mengene falan lazım
tabi maketi gösteren boyası,
önce ne yapmak istediğinize karar verin (askeri hava, sivil hava, tank, tır, gemi, sivil gemi, askeri gemi vs vs vs)
size tavsiyem maddiyatınız yettiğince küçük ölçekli almaya çalışın (kara araçları için 1/48,1/72) gemiler için küçük ölçekli bulmak zor 1/144,1/350
ben internetren resmine bakarak 1/144 öleçekli tank aldım elime gelince pişman oldum 2santimlik bişey halbuki 1/35 alsaydım diye pişman oldum iş işdende geçmiş oldu
-
örnek olarak 1/350 gemi maketinde 360 parça
1/48 helikopterden 160 parça
ama bu çok değişken bişey, yapmak istediğin modelin niteliğine göre değişir -
siz bu işle bayaa ilgileniyorsunuz sanırım özel mesajdan devam edelim? bide sizinle görüşme ihtimalim var mı? -
Merhaba ;
İnternette görmemiş olmanız hayret verici.
www.hobbytime.com.tr
www.modelmaster.com.tr
Her ikiside Ankara' da.
Uçaklar için 1/48, arabalar için 1/24 yeni başlayanlar için yeteri kadar büyük ve rahat yapılabilen ölçekler. Ucuz olan 1/72 ölçekler eski teknoloji üretim ve küçük parça tasarımları sebebiyle sizi bu hobiden soğutabilir. Boyama için sentetik tiner kullanılarak inceltilen ( %60 tiner, %40 boya ) Humbrol enamel boyalar iyidir. 2 ve 00 numaralı kaliteli sentetik fırçalar ile Revell iğne uçlu ince yapıştırıcı işinizi görür. Parça fazlalıklarını almak için nalburdan 400 ve 800 numara su zımparası almayı unutmayın.
Saygılarımla.
-
www.maketsan.com.tr maket burada bulabilirsin -
quote:
Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL
ama bu çok değişken bişey, yapmak istediğin modelin niteliğine göre değişir
hocam tamiya italeri yada academı nın maketlerı nerde bulunur bı mağaza bıldıınız varmı ıstanbulda oturuyorum ama adore gibi heryerde olan maazalar varmı bıldıınız -
quote:
Orijinalden alıntı: SoloTURKSS
quote:
Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL
ama bu çok değişken bişey, yapmak istediğin modelin niteliğine göre değişir
hocam tamiya italeri yada academı nın maketlerı nerde bulunur bı mağaza bıldıınız varmı ıstanbulda oturuyorum ama adore gibi heryerde olan maazalar varmı bıldıınız
aradığınız makete göre değişir aslında, ben daha önce internet üzerindenwww.hobbytime.com.tr den alışveriş de yaptım ama istanbuldaki avm lerde bulunan toys larda ve d&r mağzalarında var boyayıda bağdat caddesinde cadde üstünde bir hobi mağzasından almıştım
istanbul levennte bir mağza vardı adını adresini unuttum sadece maket üzerine ve direk italatçıydı internetten bulup gitmiştim, ara sokakta depo tarzı biryerdi yaklaşık 3 yıldır ara verdim maket işine, bende istanbuldayım her gittiğim avm de toys yada d&r a girip öyle ne var ne tarz maketler var mutlaka bakıyorum
ebay dan direk yurt dışından da alabilirsiniz
-
Ankara'da Hobbytime var. sitesinden alabilirsiniz veya AnkaMall'da mağazası var ama içeriği zayıf.
http:/scalemodelplastikmaket.blogspot.com.tr -
www.mrtkproductions.com/ bu sitede de maket satılıyor. Açılışa özel indirimde olan fiyatlar var...Elinizdeki maketleri sergileme fırsatı aynı zamanda site yönetimiyle iletişime geçip elinizdeki ürünleri de satış yapmak için sitede mağazaya ekleniyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat0587 -- 12 Şubat 2016; 11:36:58 > -
Marka olarak hasegewa önerebilirim.
bu video sana yardımcı olabilir. Ancak tavsiyem kolaydan başlamak. Maket işinde asıl maharet boyamada bilgin olsun.ScaleModelAircraftyoutubeFULL VIDEO BUILD F-16D Block 52 Advanced Fighting Falcon by Hasegawahttps://www.youtube.com/watch?v=w8cBF4HBDQk
-
Merhaba arkadaşlar,
Maketleri sadece boyamakla yetinmeyip üzerlerine baskı yapmak isterseniz sulu transfer kağıtları kullanabilirsiniz. Normal lazerjet (tonerli) yazıcıdan çıktı alıp, suda 2 dakika beklettikten sonra kaydırarak maketinize baskıyı aktarabilirsiniz. Şeffaf ve beyaz iki farklı çeşidi bulunur. Bağlantıdan kağıtlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Shockline Sulu Transfer Kağıtları
Saygılarımla,
Selim Coşarcan
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X