Şimdi Ara

Platon-Devlet kitabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Platon'un devlet kitabını okuyan var mı? Okuyanlar kitap yorumu yapabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Kitap soru ve cevap şeklinde diyalektik bir biçimde ilerlemektedir. Kitabı ilk okuduğunuzda bu ne anlatıyorla dememek için önceden biraz platon hakkında bilginiz olsa iyi olur. Yoksa sıkılır bir köşeye atarsınız. Üzerine düşünülerek yavaşça okunması gereken bir eser. Roman gibi okumayı beklemeyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemfb12

Kitap soru ve cevap şeklinde diyalektik bir biçimde ilerlemektedir. Kitabı ilk okuduğunuzda bu ne anlatıyorla dememek için önceden biraz platon hakkında bilginiz olsa iyi olur. Yoksa sıkılır bir köşeye atarsınız. Üzerine düşünülerek yavaşça okunması gereken bir eser. Roman gibi okumayı beklemeyiniz.

Hocam ben de devleti okuyacağım ama platon sokrates ile ilgili bilgim sofinin dünyası ile kısıtlı napayım başlamadan önce?

• quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

quote:

Orijinalden alıntı: erdemfb12

Kitap soru ve cevap şeklinde diyalektik bir biçimde ilerlemektedir. Kitabı ilk okuduğunuzda bu ne anlatıyorla dememek için önceden biraz platon hakkında bilginiz olsa iyi olur. Yoksa sıkılır bir köşeye atarsınız. Üzerine düşünülerek yavaşça okunması gereken bir eser. Roman gibi okumayı beklemeyiniz.

Hocam ben de devleti okuyacağım ama platon sokrates ile ilgili bilgim sofinin dünyası ile kısıtlı napayım başlamadan önce?

Dediğim gibi internetten biraz araştırıp Platon ve Aristoteles felsefesi hakkında bilgi edin.
  • erdemfb12 kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam bir de zahmet olmazsa site önerebilir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

Sağol hocam bir de zahmet olmazsa site önerebilir misin

Google amca bütün dertlerine deva olur dostum.
  • Bu kitabı roman okur gibi "bir oturuşta 100 sayfa okuyayım" şeklinde okumamanı öneririm. Yavaş yavaş okunup özümsenmesi gereken öğretici bir klasik.

• Teşekkürler

• Devlet kitabı 10 bölümden oluşur. Platon ilk bölümü gençlik yıllarında, diğer çoğu bölümü de yaşı biraz daha ilerleyince yazmıştır. Bu yüzden bölümlerin okuma zorluğu değişiklik gösterir. Mesela ilk bölümü okumak kolayken, ideal devlette yaşayacak insanların yetiştirilme yollarının anlatıldığı bölümler zorlayıcıdır. Sokratesin savunmasını okumanızı öneririm bu kitaptan önce. Onun dışında platon ve yunan felsefesi ile ilgili biraz bilgi sahibi değilseniz kitap çok sıkıcı gelebilir.

• Teşekkür ederim

• çokda öyle anlattıkları gibi ağır bir felsefe kitabı değil,

çok ufuk açıcı bir kitap ben lisde okumuştum öyle felsefeyle ilgimde yoktu o zamanlar
    3000 bin yıl önce adamlar nelerden konuşmuşlar neler üzerine kafa yormuşlar hatta hayatımı değiştirne kitap olmuştu,

binlerce yıl sonra irnoik bir şekilde dünya kötüye gitmiş ,ccahiliye devri orta çağ oluşmuş adam hep cehaletten gelmemiş çok ileri bir düzeyden gelmiş

10 kitap
    sokartes baş kahraman ama olaylar onun ölümünden yıllar sonra yazılıyor,

genel anlamda şuan yanımızda arkadaşımız olsa sevmiyeceğimiz bir tip aslında hafif troll bir adam sokrates

2 kişi bişeyler içerken ,barda pazarda yanlarına gidip hayalinde ki yönetici adayının nasıl olması gerektiğini anlatıyor
    diğer adamlarda genelde mavi ekran veriyor
    bazıları birşeyler söylüyor ve olaylar uzuyor

bence günümüzde bile olması gereken uygulamalar var
    branşlaşma ve liyakat
    sokrates savaşçıların beden eğitimi dersi alması gerekir
    sanatçılar müzik eğitimi alması gerekir
    politkacılar matematik,bilim gibi eğitim alması gerekir

biz müzik eğitimi almış kişileri senatör yapıyoruz falan diyor eğitimin ilk çocuklara hangi şekilde verilmesi gerektiğini söyluyor
    ve bu olaylar binlerce yıl önce oluyor

• Teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.