Şimdi Ara

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: WildDestiny , TaKo , GuGuuuK Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
188.602
Cevap
1.610
Favori
10.309.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
352 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm dedikodular PS5 in daha güçlü olduğu yönünde. Bakalım son halleri nasıl olacak yeni nesil konsolların?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski nesilde bizleri neler rahatsız ediyordu? Bu nesilde hangileri çözüldü hangileri çözülemedi bunlara dikkat çekmek isterim. Bundan yola çıkarak yeni nesilde beklentimiz ne olmalı sorusuna hep beraber cevap arayalım

ESKİ NESİL (PS3)

- AA (Sonradan MLAA ile bir nebze çözüldü.)

- V-Sync (Bazı oyunlarda FPS den dolayı (kilit olmaması) ekranda yırtılmalara sebep oluyordu)

FPS (Çoğu oyunda Fps düşüşleri yaşardık. Özellikle 360 etrafımızda döndüğümüzde nesnelerin fazla olduğu yerlerd fps düşüşleri bariz kendini belli ederdi. Aksiyonu bol patlamalı sahnelere girmiyorum bile.)

Draw Distance (Bir çok oyunda uzak çizimler kötüydü Bazı yapımcılar uzağa buluttu sisti çizerek durumu bu şekilde örtbas ederdi. Ama +AAA oyunlarda misal Uncharted da bunu yapımcı daha iyi kotarırdı malum PS3 yazılımına donanımına kodlamalarına daha hakimlerdi.)

LOD Level of Detail (İki örneği var biri cisimlere yaklaştıkça detayın belirginleşmesi sonradan yüklenmesi diğeri ise siz ilerledikçe sonradan beliren nesnelere genelde ağaç yada kaya oluyor. Hele unreal engine de oyun yüklemesi bitince oyun başlarken nesneler istanbul trafiğine takılmışcasına sonradan teşrif ederlerdi. Her nekdar bu işlemler cpu yapıyor deselerde bana göre dar boğaz ve ram kapasitesi buna sebep. Şöyleki Toshiba ramler ile hız arttırıldı Ps3 de yani yazma silme hızı . Oyun ilerledikçe eski texture silinip yenisi yazılır bu bir nebeze durumu kurtarsada yeni oyunlarda nesne poligon sayısı arttıkça yine dar boğaz oldu sorun baki kaldı.)

---------------------+------------------------

Bu NESİL (PS4)

AA (✓)

V-Sync (✓)

FPS (✓)

Draw Distance (✓)

LOD Level of Detail (CÖZÜLEMEDİ ! Malesef nesnelerin hayalet gibi sonradan çıkması çözülemedi. PS5 SSD hız tanıtım videosunda Spiderman oyunu kıyaslandığında nesnelerin geç yüklenme sorunu PS5 de yoktu! Yalnız şunu unutmayalım ki Spiderman Ps4 oyunu. Umarım yeni nesil oyunlarda bu sorun oratadan kalkar beni çok rahatsız ediyor

Son olarak VR a deyineceğim. PS4 olsun PC olsun VR bu nesil yeni bir icat olarak eksikleri ile (Flu görüntüsü olsun daha çok yerinde sabit kurşun sıktığın kılıç salladığın oyunları ile olsun baş dönmesine girmiyorum o apayrı bir konu ilerlerken bacak hareketi olmadığından beyin aldatılıyor kusma hissi ondan kaynaklanıyor. çözüm için hatta ayak pedalı yada sabit koşu bandı ile bu soruna çözüm aranıyor. Şimdilik çoğu oyunda ilerleme ışınlanma ile oluyor ki hiç haz etmem.
    Ayrıca ben high end PC de HTC de oynadım bulanık görüntü yine rahatsız etti . Doanım gücü hala yetersiz.)

Yeni nesil PS5 de VR2 de her göze daha yüksek fps belki kablosuz iletişim ve yukarıda saydığım sorunların giderilmesi ile ve ayrıca LOD Level of Detail "nesnelerin geç yüklenmesi" sorunu çözülürse benim için tamamdır.Yani ben çok şey istemiyorum yeni nesilden. Ray Tracing olsada olur olmasada benim için.

SONY HX850 kullanıcısıyım 10 bit panel ve super ekran ve renk kalitesi ile beni fazlasıyla tatmin etmekte. Tabiki HDR olsa daha güzel olur ama benim için şuanda elzem değil. Konsollar güçlendikçe grafik keliteleri artmakta.

Meşhur 'checkerboard rendering' ile neler yapıldığı ortada. Benim için yeni nesil 4K 60 fps sabit versin bana yeter. Bende zaten 1080p de yine dehşet kalitede oynicam.

Son olarak kafamda bir soru var. Acaba yeni nesilde yine oyunlarda seçenecek olacak mı? İşte 4k 30 fps mi istersin yoksa 1080p de 60 fps mi? Dediğim gibi yeni nesil 60 fps verirse bu seçenek de kalkar gibi. Yapımcılar kalkip bu sefer 1080p ekstra güç kalıyor gelin şu özelliği arttıralım demeyeceklerdir yani uğraşmicaklardır sebebi de eski nesildeki ki o makas açıklığının kalmaması. ( Yani fps den kısım texture verim. Çünki cpu ve gpu artık çok daha güçlü) Hele 120 fps söylentileri de var ki TV ler desteklemez daha çok monitörler destekliyor. Burada hedef kitle PC oyuncuları olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playstation5 -- 1 Ağustos 2019; 12:9:53 >

• Ps5 daha güçlü olabilir ama Microsoft da daha güçlü yalanlar üretebilir. Bu kez 2.500.000 Server cloud gücü diye vites yükseltirse 10 numara olur.

• Playstation5 P kullanıcısına yanıt
    1080p-60FPS-Yüksek Kalite, standart olur. 4K-60FPS-Performans Modu olur. 4K-30FPS Yüksek Kalite olur benim tahminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 12 Temmuz 2019; 19:6:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar şimdiden zehiri vermeye başladı. Buna inanmaya yemin etmiş kitle her yerde olduğu gibi burada da var maalesef. Yalanın ne kadar kuyruklu olduğunun önemi yok, önemli olan inanmışların kaç doz zehir alacağı...

• Sony Playstation 5 için Yazılımcı ve Oyuncu Deneyimcilerini işe alımları başlamış.

Software Engineer, Game Experiences

PlayStation is looking for a Software Engineer to help build user experiences for our next generation hardware. Are you ready for a rare opportunity to ship a console with one of the world’s most recognizable brands? Use your experience with Web/JavaScript tech like React, React Native, Redux and Angular to keep PlayStation the #1 gaming console in the world.

Responsibilities :

- Architect and develop JavaScript-based applications for our next-gen PlayStation gaming consoles, web/mobile apps.
    - You will build best in class APIs, tools for game developers
    - Advocate for high test coverage and contribute to unit, integration & E2E test suites
    - You will use your excellent verbal and written communication skills to influence key partners
    - You will be a highly collaborative and supportive member of a high performing team

Required Qualifications :

- You have a Bachelor’s degree in Computer Science or equivalent, or at least 4 years of relevant professional experience in lieu of a degree
    - You are proficient with at least one widely adopted single page application (SPA) architecture
    - You possess 3+ years professional software development experience
    - Highly proficient in JavaScript, HTML5 / CSS3
    - You have led development and provided technical engineering vision of medium to large sized applications
    - Experience in performance tuning network connected applications

Kaynak :

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

PlayStation Türkiye bu ülkeden çekilecek son firma peynir ekmek gibi konsol satılıyor.

Yeni konsol 5000Tl ye çıksın yine alınır. PC toplasan ayni kafada 10.000 tl den aşağı toplayamazsin konsol her zaman F/P canavarı. 7 yıl ömrü var. PC 3 yil sonra tokazlamaya başlıyor upgrade yapmak zorunda kalıyorsun seve seve..

Ben 5000 tl ye pc toplamistim geçen sene 2020 de kesin ekran kartı upgrade isticek. Konsol da upgrade derdi mi var tam bir keyif aleti
    Pc fanı falan değilim ancak cevap verme gereği hissttim. Siz 2020'de upgrade isteyecek diyorsunuz da pc'de oynadığınız ultra ayarlarla konsolların grafik kalitesi aynı olmuyor ki. 2020'de ayarları biraz kısarsınız konsol kalitesinde yine oynarsınız aynı oyunları. Bence yersiz bir kıyas olmuş. Farklı konularda kıyaslamak lazım her iki platformu bence. Mobilite vs. Konsolda kablo derdi yok vs. dersiniz anlarım ama grafiksel açıdan Pc platformunun önde olduğu su getirmez bir gerçek. Kaldı ki artık Pc'de ucuz parçalarla bile(yurt dışı için konuşuyorum, bizim ülkemizde ucuz kavramı kalmadı) gayet kolay 1080/60 oyun oynanabiliyor.

• Evet arkadaslar ps5 den sizdirilan bir kac haber var eğer dogruysa ps5 piyasaya bomba gibi dusecek.

ps5 in ilk yilinda 6 exc gelecek.
    cikis oyunlari Horizon 2 ve Gran Turismo 7 olacak.
    GT7 8k ray tracing olacak
    + Japan Studios yeni IP yapiyor
    oyun boturları 180-300 gb arası oldugu belirtilmis.
    3d sez teknolojisi olacak exclerde büyük 3. parti firmalarda bu ses destegini oyunlarinda verecklerdir.
    360 derece kulaklikla ses atmosfer olacakmis
    Bir tane multiplayer fps gelebilir exc olarak gelecegi soylenmiş.
    Ratched Clank 2 cikiş oynlarin olabirmiş.
    Arkadaslar sizde biliyorsunuz sony yeni firmalar satin alacagina dair haberler cikti Sony remedy firmasini satin alabilirmis iki firma gorustügu sizdirilmis.
    kontrolllerden dokunmatik kalkip yerine degişik bişey gelecekmiş sir gibi sakliyorlarmis gerci ekranli bir sey gelecek buyuk ihtimalle

ps5in cpu hizi 3.3 ghz hizinda calisiyormuş
    Eger sizdirilan bilgiler dogru cikarsa sony ilk yil ortaliği baya sallayacak gibi gorunuyor ps4le yakaladiği basariyi ps5 in ilk yilinda devam ettirmek istiyor anlasilan bekleyip gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg3 -- 16 Temmuz 2019; 17:24:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mg3

Evet arkadaslar ps5 den sizdirilan bir kac haber var eğer dogruysa ps5 piyasaya bomba gibi dusecek.

ps5 in ilk yilinda 6 exc gelecek.
    cikis oyunlari Horizon 2 ve Gran Turismo 7 olacak.
    GT7 8k ray tracing olacak
    + Japan Studios yeni IP yapiyor
    oyun boturları 180-300 gb arası oldugu belirtilmis.
    3d sez teknolojisi olacak exclerde büyük 3. parti firmalarda bu ses destegini oyunlarinda verecklerdir.
    360 derece kulaklikla ses atmosfer olacakmis
    Bir tane multiplayer fps gelebilir exc olarak gelecegi soylenmiş.
    Ratched Clank 2 cikiş oynlarin olabirmiş.
    Arkadaslar sizde biliyorsunuz sony yeni firmalar satin alacagina dair haberler cikti Sony remedy firmasini satin alabilirmis iki firma gorustügu sizdirilmis.
    kontrolllerden dokunmatik kalkip yerine degişik bişey gelecekmiş sir gibi sakliyorlarmis gerci ekranli bir sey gelecek buyuk ihtimalle

ps5in cpu hizi 3.3 ghz hizinda calisiyormuş
    Eger sizdirilan bilgiler dogru cikarsa sony ilk yil ortaliği baya sallayacak gibi gorunuyor ps4le yakaladiği basariyi ps5 in ilk yilinda devam ettirmek istiyor anlasilan bekleyip gorecegiz.
    “Gt7 8k ray tracing“.
    Bu bile yeter hicbirinin dogru olmadiginin kaniti olarak

• Hakkan034 kullanıcısına yanıt
    ds dsyoutube
    Gran Turismo : 8K/120p, HDR, Real-Time Ray Tracing & Replay Movie
    https://youtu.be/sZZ1yn667zw
    önce şu videoyu seyret bak herifler PS5 devkitinde gt sportsu 8k 120fps rytracing calistirip oynattilar zaten GT7 zaten onun upgradeli versiyonu olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg3 -- 16 Temmuz 2019; 17:56:24 >

• Evet bende Reddit/ResetEra/Twitter'da bilinen kişilerce takip ediyorum.
    Söylediklerinizin hepsi yazıyor neredeyse. :)

Sony ve PS5 adına çok güzel şeyler olacağı kanısındayım.
    Donanım olarak AMD ile ortaklıkları Sony'nin Exc. Konusunda ki kaliteli işler başarması.
    Bunun neticesinde Yeni Firma alımları ile birlikte gücüne daha da güç katacaktır haliyle. :)

Oyunun Boyutlarının yükselmesinde ki büyük etken sanırım ;

RayTracing, 3D ses, Grafiklerin daha üst düzeye çekilecek olması sanırım. :)

Merak ettiğim ise Dualshock 5'ler gerçekten nasıl bir özellikler ekleyecekler.
  • quote:

https://youtu.be/sZZ1yn667zw önce şu videoyu seyret bak herifler PS5 devkitinde gt sportsu 8k 120fps rytracing calistirip oynattilar zaten GT7 zaten onun upgradeli versiyonu olacak.
    Öyle ölmez füze at başkan :)

• quote:

https://youtu.be/sZZ1yn667zw önce şu videoyu seyret bak herifler PS5 devkitinde gt sportsu 8k 120fps rytracing calistirip oynattilar zaten GT7 zaten onun upgradeli versiyonu olacak.
    Bu mesaji fav a ekle dostum, yazilan gibi cikmasi suan icin imkansiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkan034 -- 16 Temmuz 2019; 18:53:12 >
  • Burada ki kişide görmüştüm :)

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |
  • 1440p-4k dynamic upscaling 60fps konsolu olacak. Benim için her şeyden önemlisi xim apex gibi cihazların engellenmesinin bi' yolunun bulunması online oyunlarda özellikle battlefield 4 te çok kullanan var.
  • Dualshock'da ekran olacak deniyor ama olmasının ne gibi bir artısı olabilir ki? Ne bileyim mesela orada mermi, can, harita gibi bilgiler olması bence gereksiz. Bunlar zaten tv'de rahatça görünebiliyorken gözümüzü oyundan dualshock'a çevirip bakmak zaman kaybı olur gibi.

• ygrkmklnc kullanıcısına yanıt
    Örneğin; Rainbow six de drone görüntüsü ordan verilebilir buna benzer şeyler joystick üzerindeki ekrandan izlenebilir vs.

• Bence Dualshock 4 V2 çok iyiydi hiç değişmese bile kabul ederim ayrıca daha nasıl değiştirebilirler bilemiyorum

• Buraya 4-5 kez yazdım yine yazayım:4k 60 fps İMKANSIZ. Siz içinde 2080ti olacağını zannediyorsunuz herhalde. Ray tracing desteği gelicek ve nvidia bile çuvallamışken amdnin ray tracing destekli bir kartı çıkmadı daha. Kaldı ki amd salak mı ki 4k 60 fps verebilecek kart koysun içine normalde 350 400 dolara satmak varken. Ps 4ün witcher 3 ve ac odyssey gibi oyunları nasıl oynattığına bakın lütfen. O kadar az detaya rağmen patlayacak gibi oluyor alet. En muhtemel senaryo günümüz ortalama bilgisayarlarının detay seviyesinde 1080p 60 fps. 4k muhabbeti şuanki pro gibi olur. İşlemci ryzen 2600 ekran kartı 2060 civarı olur.

• 8k mış 4k 60 fps verirde gerçek 4k olur mu bilmem kaç para konsol 10 bin lira mı

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.