PlayStation Türkçe Oyunlar Listesi | İlk Sayfayı Son Güncelleme : 5 Temmuz 2023 (128. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Banada aynısı geldi hocam bende yazdım bir şeyler bekliyoruz bakalım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hocam yani ekleyecekler mi? Anladık vs. Bir şeyler demişler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu sizin için memnuniyetle inceleyeceğim demiş. Ne olur bilemiyorum, olumlu olumsuz birşey olursa yazarım buraya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 20 Haziran 2023; 0:40:46 >
Tamamdır hocam çok güzel, bende atmıştım zaten 2 kere hemde banada geri dönüş yaptılar ama böyle değildi cevap teşekkürler öneriniz için gibi bir şeydi.
@inciteen hocam bugün itibarıyla bir yıl oldu. Bir yıldır Liste/Konu Başlığı güncellenmiyor, hayatın koşuşturmacasından derdinden vakit mi? bulamadınız. Ya da konudan soğuyup artık uğraşmak mı? istemiyorsunuz, bilemiyorum.
Ama artık şu Listeyi güncelleyin hocam. Böyle gider ise konuyu ve listeyi canlı tutmaya çalışan birkaç forumdaş da küsüp gidecek.
Bu işi gönüllülük esaslı bir karşılık beklemeden yaptığınızı biliyorum, ve bunun için kendi adıma size çok teşekkür ederim. Bu listeden ve konu başlığından çok faydalanıp yararlandım, dilerim kısa zamanda Listeyi güncellersiniz. Saygılar sevgiler hocam.
-
Hocam benim için zorlu bir süreç vardı ve bunu geride bırakabildim. Daha önce güncellemem gerekiyordu ama işte... hesapta olmayan şeylerden dolayı buralara kadar geldi. Sana ve konuya destek olan, yorum bırakan herkese sonsuz teşekkürler. Tanıdığım bildiğim herkes hala burada, ben hariç...
Lafı uzun tutmayacağım. Listeyi bu hafta içinde tamamen güncel hale getireceğim. Normalde sadece linkleri ve oyunları eklesem 1 günlük iş ama ben ilk sayfada tasarım odaklı birkaç değişiklik de yapmak istiyorum. Kafamda birkaç fikir var. Bunlar olur mu olmaz mı emin değilim. Daha derli toplu ve göze hoş gelen tasarım olması her zaman için daha iyidir. Eğer tasarım istediğim gibi olmazsa direkt oyunları yazıp ilk sayfayı güncelleyeceğim ama tasarım istediğim gibi olursa süreç hafta sonuna kadar uzayabilir sanırım...
Tekrardan listeyi güncel tutmaya katkı sağlayan herkese teşekkürler. Bu defa ''kesin'' güncelleniyor ve çok daha yakında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşte böyle reis sen eskiye biz deliye dönelim😅
Şükür kavuşturana @inciteen hocam
Hazır sizi yakalamışken bir iki naçizane haber vereyim.
Coffee Talk Episode 2’ye Türkçe dil desteği gelmiş, birkaç ay önce ilk çıktığında Türkçe yoktu. Geçen şöyle bir bakınır iken fark edip Sevindirik oldum, ilk oyun çok tatlı şeker bir oyundu.
Bir diğer oyun The Gallery isimli interaktif film oyunu, bunu sanırım hepimiz gözden kaçırmışız 2022 de çıkmış. Gözden kaçma sebebi bence bir Wales İnteractive oyunu olmaması, bu interaktif film işinin kralı oldu adamlar millet başkasına bakmıyor.
Ayrıca benim @A r c h A n g e L. hocamız sayesinde haberim oldu, Belki sizde duymuşsunuzdur. Galiba Persona 3 Rload Türkçe geliyor. Eğer bir hata falan değil ise bomba haber, JRPG’ler de şeytanın bacağını bir Persona oyunu kıracağımız aklımın ucundan geçmezdi.
Ve bir hatırlatma, uzun zaman önce @choyrn hocamız uyarmıştı. Oddworld: New 'n' Tasty’nin PS VİTA sürümü Türkçe değil, listeden çıkarmayı unutmayın
-
Ben The Gallery'i listeye yazmıştım ama canın sağolsun hocam 😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 28 Haziran 2023; 11:3:39 >
Hocam, sizin liste alfabetik sıra ile gitmeyince gözümden kaçmış. Mazur görün
yoksa ikisine de baktım, Benim hatam.
-
Test Driver Solar Crown için steamde türkçe dil desteği gözüküyor. İnşallah türkçe gelir.
Her şey umarım yoluna girmiştim hocam, ben de çok zor bir süreçten geçtim, umarım benimki ile benzer bir süreç değildir. günün sonunda burada yine beraberiz :)
Naçizane bir fikrim var; bu oyunları alfabetik sıralıyoruz, bizim gibi türkçe oyun meraklıları zaten genel olarak burada. Lakin -son gelen oyunları en başta görmek- daha mantıklı olmaz mı? ben inciteen adında yeni Türkçeleştirilmiş bir oyunu görmek için listeye hakim olup i harfine kadar inmem gerekiyor. Devamlı listeyi takip edenlen için yeni eklenenler yukarıda yazıyor eyvallah ama 2 3 hafta girmeyen bir insan için biraz zorlayıcı sanki? Tarihsel olarak sıralasak herkes son eklenen şeklinde görebilir. Tabii bir de ekstra emek ama alfabetik ayrı bir liste olur. Saygılar :)
-
Hepsini not aldım hocam. Teşekkür ettim. Geçen seneden bu yana listeye eklenmeyi bekleyen 124 tane oyun var. Tabi hata payı var, muhakkak gözümden kaçan oyunlar olacaktır.
Öte yandan Persona 3 haberi, en az Diablo 4 kadar beklenmedikti. Sırf dil desteği geldiği için denemek istediğim bir seri olacak.
-
Eskiden her oyuna birer adet ufak görseller ekliyordum ama gün geçtikçe konudaki oyun sayısının artmasıyla, görseller konuyu yavaşlatmaya başladı. Ben de birkaç sene önce görselleri kaldırdım. Bugün de görsellerin yerine, her oyuna bir adet trailer videosu eklemeye kalkıştım ama bu sefer de konuya eklenecek video sayısında bir sınır bulunduğunu fark ettim. Yaklaşık 30 tane falan ekledikten sonra ''video ekleme sınırına ulaştınız'' uyarısıyla karşılaşınca ağzımda ekşi tadı kaldı :D
Sonrasında videolardan da haliyle vazgeçtim. Bu defa da her oyunun linklerinde ve çıkış tarihlerinde ufak değişiklikler yapmaya başladım. Daha az göz yoran ve listeli haldeyken okuması daha az karışık bir konsept denedim, bu sefer de 5-6 saatlik işim elektriklerin kesilmesiyle ortadan kayboldu.
Listede illaki bir değişiklik yapacağım ama ne yapsam başıma bir şey geldi, bir türlü sonunu getiremedim. Bugün en azından, listeyi son güncellediğimden bu yana çıkan oyunların listesini çıkarttım. Şimdilik sadece listeyi güncelleyeceğim, ilk sayfanın tasarımsal değişiklikleri konusunda başka çareler düşüneceğim. Forum bu konuda çok fazla kısıtlama yapıyor. Tamamen özgür, özelleştirme seçeneklerinin bol olduğu bir yer olsa, ilk sayfa çok daha estetik durabilirdi ama maalesef sınırlamalar çok fazla...
Mevcut durumumu izah ettiğime göre, listeyi güncelledikten sonra en azından senin de bahsettiğin tarihsel sıralamayı eklemeye çalışacağım. En azından bu olur diye umuyorum :)
Tarihsel sıralamada da karışıklığı önlemek amacıyla, her yılın farklı bölümlerini yapmayı düşünüyorum. Mesela şöyle;
-2016-
1.X oyunu - 24 Aralık
2.Y oyunu - 15 Aralık
Bunun gibi yılları da bölümlere ayırmayı düşündüm. Aksi takdirde tamamen tarihsel olan bir sıralamada, uzunca alt alta dizilen oyunlar daha da karmaşık bir görüntü oluşturabilir diye düşünüyorum.
Son olarak, aslında en çok kafamı kurcalayan, nereye koysam olmuyor dediğim oyunlar... Bu oyunlar AA ve AAA olup, Sony tarafından yayınlamayan 3.parti oyunlar. Indıe oyunlarla aynı listenin içinde tuttuğum zaman insanlar Battlefield 1 gibi bir oyunu görmeyebiliyor. Ya da Cyberpunk 2077...
Bu oyunları ayrı bir listeye koyduğumda da ortaya şu sorun çıkıyor; hangi oyun bu listeye girmeli, hangisi girmemeli ?
Örneğin, Battlefield 1 kesinlikle bu listede yerini almalı, indıe oyunlarla aynı yerde olmamalı ama Aragami 2 dediğimiz oyun da ne Battlefield 1 kadar bütçeye sahip ne de onun kadar bilinir. Fakat bu oyun ındıe sınıfına koyup gözden uzağa atılacak bir oyun da değil. Bu ikisinin ortasında kalmış bir oyun. O nedenle bir listeleme yaparken, bu tarz oyunlar sürekli olarak ikilemde bırakıyor.
Ya hiçbir kısıtlama olmadan, Sony oyunlarının dışında kalan her oyunu aynı yerde listeleyeceğim. Bf1 ve sıradan bir ındıe oyun aynı yerde olacak, ya da Bf1'in de gözden kaçmadığı farklı bir listeleme yapacağım. Ama bu sefer de hangi oyun orada olmalı, hangisi olmamalı ikilemi yırtık dondan fırlar gibi karşıma çıkıyor.
Şimdilik sadece listeyi güncelleyeyim de sonrasına bakacağız artık
Ha bu arada, gerçekten son olarak, malum ps exc oyunlar pc'ye de çıkmaya başlayınca ben doğal olarak Uncharted 4, Beyond Two Souls gibi oyunları, Bf1 ve Cyberpunk'ın olduğu farklı bölümde listelemeye başlamıştım. Fakat bunun sonu gelmeyecek. O nedenle PlayStation Exclusive Oyunlar bölümünü değiştirip, Sony tarafından yayınlanan oyunlar yapacağım. Böylesinin daha doğru olacağını düşündüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inciteen -- 28 Haziran 2023; 21:56:40 >
-
Çok iyi düşünmüşsünüz hocam benimde naçizane bir önerim var son eklenen oyunların hepsi kırmı renkte olursa son eklenen olduğu anlaşılır. Daha sonra yeni oyunlar eklendikçe eskiden kırmızı olanlari siyah yaparsınız yeni eklenenleri kırmızı renk bence böylece güzel olabilir. Ama tabi siz kafanızda bi tasarlayında nasıl güzel duracağı sizede bağlı. Günlük hayatınızdan çok fazla süre almamalı bu işlem o yüzden sadelik sizinde işinize gelir. Çalışan insanlar olarak hem kendi işlerimizle hemde forum işleriyle uğraşmak çetrefilli olabiliyor o yüzden şimdiden çok teşekkürler ve kolay gelsin.
Selâmlar, geçenlerde F.I.S.T. xbox için de çıkış yaptı ve oyunda türkçe dil desteği varmış. Bir kaç ay önce oyunun sadece İlk kısmına biraz bakmıştım ve anime gibi olduğundan ötürü konuşma dilini Çince seçtim ve ingilizce altyazı takibi normalinden daha çok yoruyor. PS5 için Türkçe gelirse öyle bakmak isterim, var mıdır herhangi bir bilgi?
Steam sayfasında oyun Türkçe olarak gözükmüyor. Oyunun diğer platformlarda Türkçe olduğuna emin misiniz?
Xbox store'da yorumlarda türkçe olduğunu belirten ve teşekkür eden kullanıcılar vardı hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X