Şimdi Ara

Playstation VR | ANA KONU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.818
Cevap
75
Favori
176.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takar takmaz olmuyor ama uygulamaya göre değişiyor. Dediğim gibi araba yarışı gibi bir oyunsa üç beş dakkada en geç baş dönmesi yapabilir, diğer uygulamalarda ise bir sıkıntı olmuyor. Rahatlıkla film izleyebilirsiniz mesela bir iki saat. Bir de şunu söyleyeyim cam gibi bir netlik beklemeyin arkadaşlar ne kadar da uğraşsanız yine de görüntüde biraz bulanıklık oluyor. Bu tüm Vr lar için geçerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vr için Amazon.de den yeni kamera siparişinide verdim hesabımdan 215 tl çekti. Kamera almayı düşünenler türkiyedeki eski modellere 200tl vermesinler yeni modeli 215 tl ye geliyor.

• Playstation VR'ı sökmek isteyenler için Türkçe kılavuz

https://ifixit-guide-pdfs.s3.amazonaws.com/pdf/ifixit/guide_69341_tr.pdf

Cihazın sökülme işlemlerinin yüksek çözünürlüklü resimleri için:

• Tr'de teknoloji marketlere gelip denedikten sonra almak lazım..
  • tr-kerem T kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ps4 pro ile deneyip görüp karar vermek lazım. Aralık ayında türkiyede standlar kurulup deneyebileceğiz denedikten hemen sonra amazon.fr den siparişimi veririm. Nasılsa garantiside türkiyede geçerli

• quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Vr için Amazon.de den yeni kamera siparişinide verdim hesabımdan 215 tl çekti. Kamera almayı düşünenler türkiyedeki eski modellere 200tl vermesinler yeni modeli 215 tl ye geliyor.

eskisi yenisi aynı sıfır olduktan sonra dostum sadece şekli farklı dediğin gibi beğendiğini alırsın

• patapon_00 kullanıcısına yanıt
    Evet aynı hiçbir fark yok ben görüntüsünü sevdiğimden dolayı yenisini istedim

• burnjaco B kullanıcısına yanıt
    hocam pikseller çok mu rahatsız edici acaba? ben 2k ekranlı telefonumla çinden fiit vr marka gözlük almıştım ve pikseller beni çok rahatsız etmişti ve hemen sattım, ps vr'da da pikseller rahatsız edecek derecede göze batıyorsa ps vr işine hiç girmeyeceğim.
  • bende paazartesi günü amazon.fr'den siparişi verdim, gümrükte takıldı bir kaç form doldurmam gerekiyormuş gümrükten cihazın çekilebilmesi için, diğer arkadaşların gönderileri takıldı mı gümrükte ? :)
  • SuspectT kullanıcısına yanıt
    hocam gümrukde takilma demiyelimde normal prosedur diyelim. maille gonderdikleri belgeyi doldur ad soyad tc imza geri gönder yine tamamdir

• quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

hocam pikseller çok mu rahatsız edici acaba? ben 2k ekranlı telefonumla çinden fiit vr marka gözlük almıştım ve pikseller beni çok rahatsız etmişti ve hemen sattım, ps vr'da da pikseller rahatsız edecek derecede göze batıyorsa ps vr işine hiç girmeyeceğim.

Neyle neyi kiyasliyorsun arkadasim sende tr ye gelince deneyip alirsin. Ama emin ol çinden aldigin gozlukten daha iyi olacaktir.

• Vr worlds, us psnde 40 dolar. Var mi ortak almak isteyen?

• quote:

Orijinalden alıntı: turgutvolkan

quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

Neyle neyi kiyasliyorsun arkadasim sende tr ye gelince deneyip alirsin. Ama emin ol çinden aldigin gozlukten daha iyi olacaktir.

çinden gelenlerle tabiki kıyaslamıyorum hocam da sadece örnek verdim, satın alan arkadaş pikseller belli oluyor demiş te o yüzden, inşallah çok rahatsız etmiyordur, çünkü ps4 kamera ile move paketinin siparişini verdik bile, vr için de ps4 pro'yu bekliyorum, hayırlısı artık

• Gold kulakligi jak ile vr ami baglamali yoksa Wireless ile ps 4 e mi acaba bu önemli

• Dün akşam itibariyle elime geçti vr. Amazon fr üzerinden satın almıştım.

Öncelikle daha önce VR tecrübem yoktu. Bunu belirtmek istiyorum. O yüzden ilk denediğim an gerçekten çok etkileyici geldi. Ancak daha sonra bu teknolojinin kullanıp kenara kaldırılacak bir teknoloji olduğunu anladım sanırım. Aşağıda kendimce artı ve eksilerini biraz anlatmaya çalışacağım.

+Kurulumu gerçekten kolay bir cihaz. Ciddi manada kablo kirliliği yaratsa bile o kabloları hiç kılavuza bakmadan rahat bir şekilde ilgili yerlere takıp, aleti kurabiliyorsunuz.
    +Kafanıza gerçekten güzel oturuyor ve ergonomik açıdan oldukça rahat. Her türlü ayarlamayı yapmanıza imkan veriyor. Anladığım kadarıyla gözlükle kullanmak dahi mümkün.
    +VR animasyon filmleri gerçekten çok güzel gözüküyor.
    +Müzik-ritim oyunlarında oldukça güzel bir iş çıkartmışlar. Sanırım VR için en uygun oyun türü bu olmuş.

-Kablo yoğunluğu çok fazla.
    -Bir çok oyunda, özellikle yarış oyunlarında, motion sickness olayı oluyor. En azından ben Drive Club VR oynarken resmen yamuldum :)
    -Grafikler beklenildiği gibi düşük kalitede. Ancak beni daha çok rahatsız eden bir süre sonra o dünyaya girmekte zorlanmanızı sağlayan pikseller.
    -Oyun alanı biraz dar gibi geldi. Kameranın görüntü alanından çıkmak oldukça kolay oluyor.
    -Motion controller olayı gerçekten kötü. Menülerde normal kontrolcü, oyun içerisinde hareket kontrolcüsü geçişi yapmak gerekiyor demoda. Ancak önünüz göremediğniz için birilerinin yardımcı olması lazım. Ayrıca Bir çok oyun standart dualshock 4 ile oynanıyor.
    -Mevcut seviyede teknoloji için fiyatı oldukça fazla.
    -Şahsi görüşüm yakın zamanda güncellenmiş bir versiyonu çıkacaktır. Şu anki hali ile sanal gerçeklikteki ''Gerçeklik'' kısımı pek iyi yansıtılamıyor.
    -VR demo diski, oyunkların menüleri benzeri şeylerin yükleme süreleri çok fazla.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Birazcık fazla kötülemiş gibi gözüküyorum ancak 400 dolarlık bir cihaz olduğunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Ayrıca tavsiyem deneme süresini oldukça uzun tutmak. İlk etapta fazlası ile etkileyici gözükebiliyor. Ancak 1-2 saatin ardından o ilk etkiler yerini hayal kırıklığına bırakabiliyor. PS pro ile daha iyi grafik detayı sunacakları kesin. Ancak beni endişelendiren gözlüğün yapabilecekleri. Diğer VR seçenekleri denemedim ancak VR işi pek tutacak gibi gelmiyor bana. En azından mevcut oyun türlerini uyarlamak bek mümkün gibi gözükmüyor. Umarım yanılırım ve oyuncular için gerçekten yeni bir deneyim olarak tarihteki yerini alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanka18

Gold kulakligi jak ile vr ami baglamali yoksa Wireless ile ps 4 e mi acaba bu önemli

VR'da jak çıkışı mevcut isteyen jak ile bağlar isteyen Wireless ile
  • Bosubasa10 B kullanıcısına yanıt
    İzleniminizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
  • Source kullanıcısına yanıt
    Ancak 7+1 i jakla alamassin diyor kulaklık kitapçığında

• okanka18 O kullanıcısına yanıt
    Jakla bağlayınca ne artısı olabilir ki?
  • Bosubasa10 B kullanıcısına yanıt
    Dostum yorumlar için çok sağol. Tam beklediğim tepkiler geliyor alanlardan. Daha önce hiç denememiş olsam da, kinect gibi ilk planda bu teknolojinin patlayacağını düşünüyorum. Ancak sanal gerçeklik günün birinde ciddi anlamda hayatımıza girecek fakat sanırım şu anki teknolojilerin birkaç kat daha gelişmesi gerekecek. Firmalar o kadar gaz vererek ve överek anlatıyorlar ki insanların da beklentileri haliyle artıyor. Ben ve arkadaşım da sipariş verdik ancak kısa sürede tozlu raflara kalkacak bir gözlük gibi duruyor. Umarım yanılırım. Umarım ciddi anlamda yazılımsal ve donanımsal (PS4 Pro) geliştirmeler gelir de gerçek anlamda sanal gerçeklik olgusu yaratılabilir. Ama şu da var. İmkanınız varsa alın deneyin ve fikriniz olsun. Her türlü teknoloji zamanında yaşanırsa keyif verir.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.