Şimdi Ara

Plazma mı LED mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
3.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 906

gülmekten yazamoyorum. Allah seni de güldürsün. O değil 60 ekran geliyor eve. Hanım tarlada izlersin artık derse ne yaparım bilmiyorum :D

60 Ekranı izleyebilmek için bayiye bir danış bence
    izlemek için kaç dönüm toprak almam lzm köyden diye bir sor mutlaka
    sonra izleme mesafesini ayarlarken komşunun arazıye girme yanlışlıkla :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri20

Arkadaslar 2 tv arasinsa kaldim biri plazma biri led
    Seyir keyfi canlilik goruntu kalitesi on planda plazmanin bu konuda iyi oldugunu okudum..
    Karar veremedin simdi led plazma arasinda ..
    Teknosa da plazmaya baktim soluk goruntu idi ledlere gore acaba ayarlariyla oynamis olabilirlermi bilemedim...

Acil fikir verin bana iki tv arasinda kaldim butce max 2200tl. Olmak sarti ile sizin daha iyi onerilerinizi bekliyorum...

http://www.kliksa.com/urun/lg-50ph670s-dvb-s-3d-fhd-smart-plazma-tv/901892239#!UrunYorumlari

http://www.teknosa.com/urunler/110012790/samsung-46f6340-fhd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-2-go

Buyuk ekran istiyorim en azından 40 inc olsun Teşekkürler

plazmalar az soluk evet
    ama ledlerde cok fazla canlı renkler veriyor ve ev ortamında kontr.parlkalık gibi ayarlarda izlemeniz uzun vadede göz yorulmalarına sebep oluyor bu yüzden ister istemez ayarlarla oynanıyor ve parlaklık düşürülüyor yani plazma moduna gelmiş oluyorsunuz ama buda görüntünün orjinalliğini bozuyor (tabi üst düzey bir led ekran almazsanız)
    plazmaların default ayarları bile özellikle panasoniclerde renk doygunlugu ve gerçeklik bakımından dogalına en yakın olacak şekilde kalıbre edilmiştir hatta prof. kalibrasyon ayarları ile dahada güzel renkler elde ediliyor.
    led panellerin neredeyse tümü üst düzey araba parasına satılan birkaç model hariç renk org. bakımından çok geride kalıyorlar en azından prof. araştırmalar degerlendirmelen bunu soyluyor. bu bazı kişilerin hoşuna gidiyor bazıları pastelimsi renklerden zevk almıyor, magzada izlediği bluray demo goruntuyu evindeki uydu alıcısında bulamıyor ve sonuc hayal kırıklıgı!!
    durum böyle..
    linkteki modellere ilave oalrak 51f5570 samsung plazmayıda inceleyiniz derim
    forumdada kullanıcı sayfası var.. fiyatına göre oldukça kaliteli bir panel henüz şikayet eden yazan çizen pişman olan yok
    panel kar payının düşük olması nedeni ile olacakki tenkomazalarda satışta değil sadece birkaç online site satıyor 1800-2000 lira arası 129 ekran aktif 3d smart özellikleri oldukça iyi SD HD görüntüsü çok başarılı olan bir panel kısaca.. izleme mesafenizde ortalama 3m ise geriye dev ekranda keyif yapmak kalıyor..
    bütçede sıkıntı yok ise 51 inc büyük olur derseniz 42stw60 panasonic ikinci favorim ama biraz daha ucuzlaması gerekiyor, su an 2500-2700tl civarı..
    syglr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 22 Ekim 2013; 14:31:30 >

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim plazma kisminda kalabilirim o zaman dedigin gibi blueray videolarla tavliyorlar insanlari kaldiki turkiyede hz cok etkili olmuyor yayinlarda ... dediginiz modelide inceliyecem sagolun...
    LG 60PH670S plazma için yorumunuzu çok merak ettim sizce

http://www.teknosa.com/urunler/119961732/lg-60ph670s-dvb-s-3d-fhd-smart-plazma-tv-lg-bh6530?term=ph670

bu fiyattan yanında hediyesiyle alınırmı yoksa tercihim

http://www.teknosa.com/urunler/110012654/samsung-55f7000-fhd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-4-go?term=f7000

bumu olmalıdır bugun alcam bitirecem bu işi evde hd ligtv var aksamları izleyecem bilgisayardan pes oynayıp film izlemeyi düşünüyorum yardım edebilirmisiniz arlarında epey bir fiyat farkı var izleme mesafem 3,5 metre sizce fiyat farkına degermi?

• osgemrah O kullanıcısına yanıt
    ARADAKİ FİYAT FARKINIn hakkını verecek bir kalite hissetmezsin
    samsung smart olayında biraz daha başarılı
    görüntüsü fazla canlı ve parlak
    plazma biraz daha mat görüntü veriyor
    ama mat görüntü vermesi ev ortamında daha saglıklı
    tabi göz zevkin ne ister bilmiyorum
    birdee f7 de sd kanalların çok iyi olmaz
    plazma her türlü işini görür + daha ucuza 5inç büyük panelinolur
    ısınarak çalışır ama plazmada prensip oyle
    plazmayı daha yakın mesafeden izleyebilirsin sorun etmez

kısa ve şahsi yorumum böyle

ha birde unutmadan plazma ayda lede oranla 10 lira ortalama fazla yakar
    son olarak sizden de onay aldıktan sonra an itibarıyla 60ph670s siparişi vermiş bulunmaktayım hesaplayınca diğerine ses sistemi eklersek aralrında 1850tl fark çıkıyor ona gider baska bir led tv dahga alırım deilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

ARADAKİ FİYAT FARKINIn hakkını verecek bir kalite hissetmezsin
    samsung smart olayında biraz daha başarılı
    görüntüsü fazla canlı ve parlak
    plazma biraz daha mat görüntü veriyor
    ama mat görüntü vermesi ev ortamında daha saglıklı
    tabi göz zevkin ne ister bilmiyorum
    birdee f7 de sd kanalların çok iyi olmaz
    plazma her türlü işini görür + daha ucuza 5inç büyük panelinolur
    ısınarak çalışır ama plazmada prensip oyle
    plazmayı daha yakın mesafeden izleyebilirsin sorun etmez

kısa ve şahsi yorumum böyle

ha birde unutmadan plazma ayda lede oranla 10 lira ortalama fazla yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 26 Ekim 2013; 15:11:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osgemrah

son olarak sizden de onay aldıktan sonra an itibarıyla 60ph670s siparişi vermiş bulunmaktayım hesaplayınca diğerine ses sistemi eklersek aralrında 1850tl fark çıkıyor ona gider baska bir led tv dahga alırım deilmi?

aynen öyle
    ev/oda musaitse günlük eş çoluk cocun anne baba ledle takılır
    diger odadada plazma ile aksamları filmmaç keyfi yapılır
    bir led parasına ihtiyaç varsa birled bir plazma alınmış olur..
    dogrusun mutfaga led bakmaya baslıcam :)
    valla biraz televizyon bakmak istemiyom biraz dinlenecem sonra tekrar katılırım aranıza
    teknosa hediye cekini hemen tanımlıyormu dah tanımlanmamıs sipariş alındı diyor ama hediye ceki b ulunmamaktaır diyor neyse biraz bekliyelim cekin süresi bitmeden teknosa dan bir led alırım

bu plazma tvlere biraz uzagımda rodaj ayar falan diorlar neler yapmalıyım ilk alınca logo yanıgı falan olusmaması için ve diger ayarklar için ilk aylar için önerin varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osgemrah

dogrusun mutfaga led bakmaya baslıcam :)
    valla biraz televizyon bakmak istemiyom biraz dinlenecem sonra tekrar katılırım aranıza
    teknosa hediye cekini hemen tanımlıyormu dah tanımlanmamıs sipariş alındı diyor ama hediye ceki b ulunmamaktaır diyor neyse biraz bekliyelim cekin süresi bitmeden teknosa dan bir led alırım

bu plazma tvlere biraz uzagımda rodaj ayar falan diorlar neler yapmalıyım ilk alınca logo yanıgı falan olusmaması için ve diger ayarklar için ilk aylar için önerin varmı?

ilk 1-2 ay fazla renk tonlarına oynama parlaklık kontr. gibi değerleri şişirme
    tvdeki dinamik modu kullanma (hiç kullanma)
    uzun saatler tek kanala veya oyunlara sabit kalma
    kanal veya oyundaki logolar ekranda kalma riski var
    ara ara tv yi boş ekranda çalıştır - usb ye tek renkte (kırmızı beyaz satı siyah yeşil mavi gibi renklerin oldugu resimler ac slayt gösterisi gibi dönsün resimler)
    bu yeterli olur..
    hayırlı olsun :)

• adamlar su an hediye cekini an itibarıyla kaldırmıs ben aldıgımda ekranda yazıyordu hala tanımlanmadı bir kıllık yaparlarmı acaba? su an hediye ceki yok görünüyor aradım p.tesi dönüş yapacaklarmıs
  • Im used pana tx65vt
  • Bugün LG LA740S LED TV min kurulumunu yaptırdım. Aynı zamanda 2012 yılında almış olduğum 42" Panasonic Plazma TV kullanıyorum. Bu iki televizyon arasındaki farklara baktığımda bariz olarak plazma TV çok daha başarılı. Görüntüde ki keskinlik ve detay çok daha iyi. Led tv'de görüntüler daha parlak fakat detaydaki keskinlik yok. Şimdi plazmada Atv SD yayın izliyorum ve sanki hd yayın gibi bir görüntü var. Led tv'de kesinlikle bunu yakalayamıyorum. Hatta bir ara led tv'de acaba yayın mı bozuk diye düşündüm.

İzlenimlerimi sıralamak istersem;

1. Led tv'de görüntü ekran geldikten sonra sanki bir süre sonra netleşiyor, o ana kadar keskinlik yok. Fakat plazmada her zaman detaylar keskin ve net. (Bu arada led tv yazılımla MCI 800 hz, plazmamda ise panel 600 hz.)
    2. Plazma tv sanki çok az daha karanlık gibi, hiç bir zaman Led tvdeki parlaklığı olmuyor. Fakat daha gerçekçi bir görüntü olduğunu düşünüyorum.
    3. Plazmada siyah renklerdeki derinlik çok iyi. Siyah görüntülerde detaylar daha belli.
    4. Plazma Tv, Led'e göre daha çok ısınıyor fakat rahatsız edici değil. Sadece dokunduğunda sıcaklığı hissediyorsun.

Ek bilgi olarak da LG nin menü hızı Panasonic'e göre daha iyi (yeni model olması etkili) fakat nedense dahili HD uydu alıcıdan kanal değiştirme kesinlikle Panasonic'de daha hızlı.

Ayrıca plazma 42" olmasına rağmen 47" led'in 3 katı enerji tüketiyor. Günlük uzun süre kullananlar için önemli olabilir.

Bu arada yeni televizyonumu da Panasonic almak istemiştim fakat Panasonic Tv'de ve bir çok üründe Türkiyeden çekildiği ve artık satış yapmayacağı için sonrasında teknik servis ve parça sorunu yaşamamak için Panasonic plazma almamıştım. (Diğerlerinin plazmasını o kadar başarılı bulmuyorum)

Fakat bugün yeniden karar ver deseler kesinlikle riske girip Panasonic Plazma satın alırdım. Teknomarketlerde videodan onattıkları görüntülere aldanmayın. Normal tv izlerken farkları daha iyi anlıyorsunuz. Ayrıca teknomarketlerde görüntü ayarları ile oynadıkları için hileli oluyor. Satmak istediklerini ön plana çıkartıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.