Şimdi Ara

Plazma TV neden daha iyi sorusunun cevabı her pixel'in kendi aydınlatma değeri var ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: idrava

Benim sorunum o değil üstad. Almış hayırlı olsun güle güle kullansın. Benim sıkıntım benim gibi oled alanlara bok atması küçümsemesi...

bok atma anlamında demiyorum gerçekleri açık açık söylüyorum

teknik olarak oled ten büyük ekran diye bir şey olamaz

malesef oled sadece arka fon aydınlatması olur

yani uzun lafın kısası LCD-OLED ama oda bir noktada sıkıntı

çünkü ekran o kadar ince ki ısınmaya bağlı olarak oled içindeki olası madde sıvılaşma ve buharlaşma oluşuyor

bunun sonucu beyaz zaman içinde sarı renkte ışık vermeye beyaz ışık sararmaya başlıyor !

bunu bizzat cevahir avm de 6 adet deneme ürünü ürün piyasaya çıkmasında 1 yıl geçmeden bu hale geldi !

dahası yandan aydınlatmalı led gibi olmadığı için yani LCD dibinde oled olduğu için ortaya çıkan UV yani güneş ışığının renk soldurması durumu oled TV lerde ortaya çıkıyor !

bu yüzden ilk gerçek OLED ekranı SONY yaptı ama aydınlatma için gereken enerji sonrası oluşan UV yoğunluğu nedeniyle ortaya çıkan sorunları SONY çözemediği için

SONY OLED ekran üretimini durdurdu onun yerine LG piyasaya çıktı !

OLED satıyor mu !? parasını macera için harcamaya çekinmeyen tüketici kesimi için bir deneyim süreci anlamıyla evet

ama gündüz gözüne enerji tasarruf modunu kapatan kullanıcılar yakında başı çok ağrıyacak bunu şimdiden buraya yazıyoruz ! ( NOKTA )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 18 Şubat 2016; 10:26:12 >

• şu an baştan sona gelen tüm yorumları okuyorum

ve açık açık beni eleştirenler bile

plazma ile LCD ve LED i karşılaştırmıyor !

bu şu anlama geliyor plazma LCD ve LED ten daha iyi

OLED konusuna gelince renk ve kontraks konusunda çok iyi görüntü veriyor vermesine ama malesef

oled yapısından ötürü zamanla renk solması denilen bir durum söz konusu ve uzun süreli kullanımda

7/24 değilde bir mağaza gibi uzun süreli kullanım yapıldığında beyazlar sararıyor ve sonra diğer renklerde solmaya başlıyor

ve bu olanlar 1 yıl içinde oluyor ! firmalar 2 yıl destek vere bilir

ama bu ölü pinksel olayı değil zaten siz TV de beyaz rengi hangi ısı değerinde aldığınızın bile standartı yok gibi !

aynı anda açılan aynı model 2 tane TV bile biri renki bir tona çalıyorken diğeri farklı bir tona çalışıyor

uzun lafın kısası OLED alanların yapacağı tek şey Sinema moduna getirip ekranı ısı değerini sarartıp izlemeye başlamaları

inanmayanlar teşhirde kalan oledleri bi zahmet kazık yemeden önce incelesinler !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 18 Şubat 2016; 10:42:32 >

• Güzel kardeşim artık işin teknik kısmına hiç girmeceğim. Sen plazman ile mutlu ol. Kazık kısmına gelince ilk önce sen kendi yediğin kazığın farkında ol. Sanki oledi kullandın bir kaç yıl ondan sonra rengi soldu. Bu arada yazdıklarına bir tane destek veren varmı? Ama illa ben haklıyım diyorsan kuyuya attığın taş ile mesut bahtiyar ol. Hadi iyi günler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Can Bey merhaba forumda daha önce sizin yorumlarınızı mantıklı bulduğum için ekonomimin izin verdiği ölçüde bir plazma almıştım ailemin evine... hala daha kullanmaktayım çok memnunum. bugünde kendi evime bir tv almak istiyorum full hd 3d ve smart ozelliklerinin olmasını istediğim bir televizyon piyasada plazma kalmadığı için tekrar sizin yorumlarınızı okuyorum forumda eski mesajlarınıza bakıyorum ama işin içinden çıkamadım bir türlü.

piyasa da full hd smart led seçeneği de çok az hep 4k curved falan var bana bi yol gösterirseniz bi tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.
  • Salvatuon kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aynen bende 2013 yılında aldım panny çok keyifli fakat şu sıralar buzzing ile başım dertte sende oldumu yaşadınmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gigasa G kullanıcısına yanıt
    Ben aldigimda da vardi buzzing fakat cok rahatsız edecek kadar olmadi hic. Arada bir burn-in de yapiyor ama goruntu kalitesi cok iyi oldugu icin o tur kusurlari gormezden gelebiliyorum açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Ben aldigimda da vardi buzzing fakat cok rahatsız edecek kadar olmadi hic. Arada bir burn-in de yapiyor ama goruntu kalitesi cok iyi oldugu icin o tur kusurlari gormezden gelebiliyorum açıkcası.

buzzing dediğiniz şey nedir !?
  • Parlak beyaz goruntulerde televizyondan gelen cizirti gibi bir ses.

• PDP ler hk. bilgi sahibi olmak isteyenler;Pany ana başlığına baksınlar veya Pio,bunlar "Ansiklopedi" başlıkları olup TR de bir başka eşi de yoktur+
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

PDP ler hk. bilgi sahibi olmak isteyenler;Pany ana başlığına baksınlar veya Pio,bunlar "Ansiklopedi" başlıkları olup TR de bir başka eşi de yoktur+

https://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display

TR çevirisi için >>http://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=auto&tl=tr&u=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPlasma_display

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Orijinalden alıntı: albani

PDP ler hk. bilgi sahibi olmak isteyenler;Pany ana başlığına baksınlar veya Pio,bunlar "Ansiklopedi" başlıkları olup TR de bir başka eşi de yoktur+

https://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display

TR çevirisi için >>http://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=auto&tl=tr&u=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPlasma_display

malum siteye plazma tv nasıl üretilir yazıp izlemeni tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.