Şimdi Ara

please re-setting cpu frequency in the cmos setup

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • please re-setting cpu frequency in the cmos setup... bu hata çıktı pc de bugün arkadaşlar.. yaptıklarımı söyliyim. bu uyarının altında F1 tuşuna bastığımda sistem tam windows açılacağı zaman siyah ekranda bekliyor.. monitöre sinyal gelmiyor. please re-setting cpu frequency in the cmos setup uyarısından sonra bios ta halt on error u kapadım düzelmedi. :( bios pilini çıkardım yarım saat bekledim yine başlangıçta başlıyor ve tam windows açılacağı zaman görüntü yine kayboluyoo yani aynı tas aynı hamam. ekran kartını değiştim olmadı ram değiştim yine aynı..

neden kaynaklanıyor olabilir.. bu arada hdd yi çıkardım boot cd si ile başlattım taki windows un kurulacağı hdd bölümünü seçme kısmına kadar görüntü var ondan sonra hdd yi çıkardığımdan dolayı disk bölümleri yok görünüyor. sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsentos -- 5 Mart 2008; 0:07:34 >

• (please re-setting cpu frequency in the cmos setup) "Lütfen işlemci frekansını yeniden ayarlayın" diyor, bu ayar bios'tan yapılıyor. Bios pilini vs... bu problemi çözmüş olması gerekirdi. Bios ayarlarınızı default'a veya auto moduna getirin, probleminiz çözülmez ise "bios veya CPU" ile ilgili bir probleminiz var demektir. Bios update veya bios'u tekrar yüklemenizi öneririm. Bios update parameterlerini /py/sn/cc/cd/cp/wb flash programıyla A sürücüsünden hazırlayacağinız diskette kullamanızı öneririm. Örnek verecek olursak;

Awardflash xxxxxxx.BIN /py/sn/cc/cd/cp/wb" gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.