Bildirim
pleksi kasa
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
tavsiyen için sagol ama ben ugraşmıcam tabelacıyım saten herşey var elimde ölçüleri bilmiyorum. -
ölçüleri hazır bi kasadan ölçüm yaparak alırsın -
quote:
Orjinalden alıntı: djakdeniz
tavsiyen için sagol ama ben ugraşmıcam tabelacıyım saten herşey var elimde ölçüleri bilmiyorum.
NE güzel elinde fırsat varken yap.
Ama kasaya hangi boyutta anakart takcana bağlı kasanın ölçüleri, biliyosun ki bütün kasaların ölçüleri farklıdır -
quote:
tavsiyen için sagol ama ben ugraşmıcam tabelacıyım saten herşey var elimde ölçüleri bilmiyorum.
Elinde pleksi olması farketmez her halukarda eski bir pc kasasından, anakartın altındaki metal plaka ve ona bağlı olan arka ayna diye tabir edilen fişlerin girdiği bölümü de kesip alman gerekiyor. çünkü bu metal bölüm aynı zamanda toprak hattı görevi göüp ana karttaki yüksek voltajı çekmekte veya kısa devre koruması gibi gerektiğinde sigortayı attırmak ve anakartını korumak için kullanılır. -
quote:
Orjinalden alıntı: mbo69221088
quote:
Elinde pleksi olması farketmez her halukarda eski bir pc kasasından, anakartın altındaki metal plaka ve ona bağlı olan arka ayna diye tabir edilen fişlerin girdiği bölümü de kesip alman gerekiyor. çünkü bu metal bölüm aynı zamanda toprak hattı görevi göüp ana karttaki yüksek voltajı çekmekte veya kısa devre koruması gibi gerektiğinde sigortayı attırmak ve anakartını korumak için kullanılır.
genel olarak ölçüler nedir atx kasanınkileride yazın normal feel deydi parçalar feel kırıldı resmen :D sonra parçaları aldım onlara yeni bir kasa düşünüyorum plexi istiyorum
-
google sketchup'ı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilotopi -- 7 Aralık 2010; 15:43:16 > -
amfibi ile irtibata geç bence -
quote:
Orijinalden alıntı: ***volkan***
amfibi ile irtibata geç bence
Aynen :) Senın Sorunu ßı o Cözer :) -
anakart, ekran kartı, işlemci soğutucu, güç kaynağı, sabit sürücü, optik sürücü, vb. aklına ne geliyorsa GOOGLE 3D ATÖLYESİ sayfasından SKETCHUP programıyla yapılmış çok geniş bir arşiv söz konusu. setchup'ın ücretsiz versiyonu ile herşeyi halledebilirsin. Program ile parçaların ölçülerini çıkartabiliyorsun. Ben bu programı kullandım.
3d atölyesinden indirdiğin parçaları FILE/IMPORT seçeği ile yeni oluşturduğun dosyaya aktarabiliyorsun. -
quote:
Orijinalden alıntı: ilotopi
anakart, ekran kartı, işlemci soğutucu, güç kaynağı, sabit sürücü, optik sürücü, vb. aklına ne geliyorsa GOOGLE 3D ATÖLYESİ sayfasından SKETCHUP programıyla yapılmış çok geniş bir arşiv söz konusu. setchup'ın ücretsiz versiyonu ile herşeyi halledebilirsin. Program ile parçaların ölçülerini çıkartabiliyorsun. Ben bu programı kullandım.
3d atölyesinden indirdiğin parçaları FILE/IMPORT seçeği ile yeni oluşturduğun dosyaya aktarabiliyorsun.
Bu süpermiş aklımda bulunsun. -
sizin için örnek teşkil etmesi amacıyla yapmış olduğum çalışmayıhttp://sketchup.google.com sitesine koydum. "transparent plexiglass atx case" diye aratırsanız bulabilirsiniz.
Ek olarak bitmiş halini görmek istersenizhttp://resim.donanimhaber.com/m_45033490/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45033490 -
quote:
Orijinalden alıntı: mbo69221088
quote:
Elinde pleksi olması farketmez her halukarda eski bir pc kasasından, anakartın altındaki metal plaka ve ona bağlı olan arka ayna diye tabir edilen fişlerin girdiği bölümü de kesip alman gerekiyor. çünkü bu metal bölüm aynı zamanda toprak hattı görevi göüp ana karttaki yüksek voltajı çekmekte veya kısa devre koruması gibi gerektiğinde sigortayı attırmak ve anakartını korumak için kullanılır.
hocam gerçekten böyle birşey varmı ( metalin kasadaki yüksek voltajı çekmesi gibi )
cahilliğime verin ben böyle bişey hiç duymadım heleki pc de yüksek voltaj ilk defa sizden duyuyorum bende pleksiden kasa yaptım ve yapanlarıda takip ettim ama ilk defa sizden duyuyorum
konudan anlayan üstadlar varsa yorum yapabilirmi
-
hiç dikkat ettiniz mi, mbo69221088'ın bahsettiği "arka ayna diye tabir edilen fişlerin girdiği bölüm" yani benim anladığım "back panel I/O" da, klavye yada farenin takıldığı kısımda o panele temas eden bir çıkıntı (kulakçık) vardır. işte bunun gibi bağlantılar anakartın metal şaseye temasını sağlar. metal şase de montaj vidaları ile güç kaynağına temas eder. son olarak güç kaynağının şasesi de toprağa (tabi fişi topraklı bir hata bağlarsanız). anakart gibi kritik parçaların topraklanmaya ihtiyaçları vardır.
anakartta eğer elektriksel bir sorun yaşanırsa ve topraklama yoksa anakartı yakabilirsiniz. Mesela anakartta güç varken (bilgisayar kapalı bile olsa fişi takılı iken) birşey bağlar-sökerseniz kısa devreye neden olabilir. ayrıca statik elektrik tehlikesi her zaman mevcuttur.
bu nedenle eğer pleksiglastan bir şase yapacaksanız, anakartı muhakkat topraklamalısınız. en basit olarak şöyle yapabilirsiniz: ince bir elektrik kablosunun bir ucunu arka paneldeki metal bir parçaya, diğer ucunu da güç kaynağının montaj vidasına tutturun/lehimleyin. ve en önemlisi şase metal veya pleksi olsun farketmez muhakkat elektrik hattınız topraklı olsun.
pleksi şasesinizi temiz tutacağım diye ova ova silmeyin, bu statik elektriği arttıracaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilotopi -- 8 Aralık 2010; 17:03:39 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X