Şimdi Ara

Plexi Kesimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , modlama işine yeni başladım. Plexiyi neyle kesebilirim ? Spiral taşlama makinesiyle kesebilirmiyim ?

• Reklamcılarda kesiyorlar diyo biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowZi*

Reklamcılarda kesiyorlar diyo biliyorum

Teşekkür ederim.
  • Yatar testerede kestirebilirsiniz.Temiz olur.Kenardaki çapakları sistire yapıp parlatınca hoş durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRangulity -- 26 Ağustos 2011; 1:57:19 >
  • Taşlama ve dekupajla kesebilirsin ama dalgalanmalar olacaktır ve zımparayla gideremezsin bunu. Cetvel gibi düz kenarlar için tezgahlı daire testere lazım. Ama bunu bulamıyorsan ve pleksi çok kalın değilse daya cetveli (ya da benzer bir düz yüzeyi) öyle kes. Taşlama ucun yeterince büyükse ve sürekli dik tutmaya özen gösterir, sabredersen temiz bir kesim yapabilirsin. Isıtılmış tel de iş görür ama riskli. Oranı buranı yakma ihtimali yüksek. Maket bıçağıyla bile kesilebilir ama işçiliğinin özenli olması lazım. Uğraşamam diyorsan tezgahlı daire testeresi olan herhangi bir yerde kestirebilirsin.
  • Reklamcılarda kestireilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Taşlama ve dekupajla kesebilirsin ama dalgalanmalar olacaktır ve zımparayla gideremezsin bunu. Cetvel gibi düz kenarlar için tezgahlı daire testere lazım. Ama bunu bulamıyorsan ve pleksi çok kalın değilse daya cetveli (ya da benzer bir düz yüzeyi) öyle kes. Taşlama ucun yeterince büyükse ve sürekli dik tutmaya özen gösterir, sabredersen temiz bir kesim yapabilirsin. Isıtılmış tel de iş görür ama riskli. Oranı buranı yakma ihtimali yüksek. Maket bıçağıyla bile kesilebilir ama işçiliğinin özenli olması lazım. Uğraşamam diyorsan tezgahlı daire testeresi olan herhangi bir yerde kestirebilirsin.

Teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben 50clik çelik cetvel kullanarak maket bıçağıyla defalarca üzerinden geçerek kesmiştim çok düzgün bir kesim oldu ama kolları yoruyor kesim yaptıktan sonra maket bıçağını dik şekilde tutarak kenarlerı düzelltim sonra biraz zımpara atıp yüzeye kaçırmadan akabinde ocak ateşi üzerinde erimesine müsade etmeden kenarları gezdirdim işlemleri önce küçük bir parça üzerinde tecrübe ederseniz daha iyi anlamış olursunuz kolay gelsin
  • spiralle kesmek zor oluyor kesme işleminden sonra eğer düz bi şekil istiyosan iyelemen lazım, sonra kalın ve ince zımpara...
    kolların mahvoluyor...
    maddi durumun yerinde ise dramel 300 alıp dairesel testere ucuyla yapmanı tavsiye ediyorum, oluşan küçük çapaklar için zımparanı yapar bitirirsin
  • git reklamcılarda kestir. Elle hiç bir şekilde düz sonuç alamassın.
  • yapılıyor ama cook emek istiyor... ben 5 saat uğraştım bi de spirale parmağımı kaptırdım ama orjinal gibi oldu, sonuçda makineciyim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet yasar

spiralle kesmek zor oluyor kesme işleminden sonra eğer düz bi şekil istiyosan iyelemen lazım, sonra kalın ve ince zımpara...
    kolların mahvoluyor...
    maddi durumun yerinde ise dramel 300 alıp dairesel testere ucuyla yapmanı tavsiye ediyorum, oluşan küçük çapaklar için zımparanı yapar bitirirsin

dremel 400 üm var harici olarak aldığım daire testereside mevcut ama falçatayla kesim bence biraz azim gerektirsede daha düzgün oluyor dışarıda kestirdikten sonra mod un anlamı kalmıyor brnce

Plexi Kesimi

• HB'den dremel almıştım 45 TL'ye.. Gerçekten çok memnun kaldım üründen, Lotus markaydı sanırsam. Bence sen de al dışarda kestirmeyle uğraşma. Elinin altında bulunur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.