merhaba arkadaşlar, çoğu kişinin yaptığı gibi plexiglass kapak üzerine rakor takmayı ve hortumlarıda bu rakorlara geçirmeyi planlıyorum fakat piyasada koca musluk rakorlarından başka daha kibar bişey bulamadım. Ankarada oturan arkadaşlar bu tip rakor, hortum gibi ihtiyaçlarınızı nerden karşılıyorsunuz tavsiyelerinizi bekliyorum.
ikinci bir soru: rakoru plexiye vidalamak için önceden kılavuz ile plexiye diş açıyormusunuz yoksa matkapla delip rakoru kaba kuvvetlemi sıkıştırıyosunuz. tavsiyeler için şimdiden teşekkürler..
2. soruya cevabım var evet önce kılavuz ile plexy'de diş açıcaksın.. sonra rekoru takıcaksın
ankarada ulus rüzgarlıya git orada muhtemelen bulursun sor orada adama nerede kullanacagını anlat seni illaki bi yere yönlendirirler ben cogu konuda kafama göre birini buluyom muhabbeti kuruyom işimi bitiriyo adam
ben kaba kuvvet kulandım. yanlız plexi 9mm idi. daha incesi olursa catlatabilirsiniz.
arkadaşlar rakor ne demek?
quote:
Orjinalden alıntı: ylpc
arkadaşlar rakor ne demek?
rakor/rekor
hortumları bloğa takmak için kullandığın ara parça, hortumun geçtiği parça
bende plexiye kaba kuvvetle abandım oldu, ama canım çıktı.. kılavuz bulabilirsen süper olur
klavuzla yapmanız daha güzel olur sök tak olayında işlevsel olur. kaba kuvvetle sıkılanlarda çatlama olabilir. ayrıca bi daha sökünce takılamıyabilir
elle yapmak istersen, zaten bir kaç saatini alır tahminimce, ve ellerini bayağı acıtır. önce 1 mm girecek şekilde döndürerek deliğe sokuyorsun rekorun dişli kısmını, döndüre döndüre orada yer yapıyor o. ben biraz makina yağı kullandım, daha kolay oldu , böyle milim milim ilerleyerek kılavuzla açılmış gibi bir giriş yaptım.
yalnız, rekorun ilk girişte düz olmasına dikkat et, bunun için de pleksiyi masa gibi düz bir zemine koy, rekoru da yukarıdan bastırarak diş açmaya çalış
selam, dün Ulusda Rüzgarlı sokağa gittim bi saat kadar ortalıkda dolandıktan sonra aradığım tip rekoru (3/8 - 16mm) Eser İşhanında yapı teknik diye bi dükkanda buldum, 16mm hortumuda akmanlar diye başka bi tesisatçıda buldum. rekorun çapında matkap ucu orda bulamadım, rekorları takınca suyu çevirir hale gelicem inşallah. yardımlar için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme