Şimdi Ara

PLEXİDEN SU DAĞITIM PANOSU YAPIMI-MAKSEM-19 eylül2013 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

ÖRNEK ÇALIŞMA! arg-ist kalitesinde... Pleksiyi matkap ucuyla delerken çatlaması önlemek için kullanılabilecek bir diğer yöntem de bant çekip bantın üzerinden delmektir. Seloteyp ya da yağlı kağıt bant kullanmak kalıntıları önleyeceği için daha iyi olur. Delme işleminden sonra bantı söküp atabilirsiniz. Ben matkap uçlarıyla uğraşmaya üşendiğim için bu yöntemi kullanıyorum, daha kolay oluyor. Aynı yöntemi cam, fayans ve benzeri yerlerde de kullanabilirsiniz işiniz düşerse.

Dostum yorum ve desteğin için teşekkürler.
    matkapla delerken ve dekupajla plexi keserken maskeleme bantı kullanmak herzaman yaptığımız şey bu sayede kenarlarda oluşan çapakları önlemiş oluyoruz doğru..
    ama benim burada anlatmak istediğim farklı bir şey .
    plexi veya plastik esaslı malzemeleri delerken 6 mm ye kadar bu yöntem yeterli oluyor ama 8 mm uçtan sonra 10mm 12mm ve 20mm gibi uçlar geniş diş yapıları nedeni ile malzemeyi kavrıyor.. eğer mengene gibi bir şeyle sabitlemediyseniz elle veya ayakla bastırarak deliyorsanız kıyamet kopuyor malzeme matkap ucu ile beraber dönmeye başlıyor el ayak gidiyor zorlarsan bu sefer plexiyi patlatıyor...
    bunu önlemenin tek yolu ise özel yapısı nedeni ile tablalı ahşap ucunu kullanmak ...
    veya ağzı yanlardan taşlanmış matkap ucunu sütunlu matkapta kullanmak ve parçayı mutlaka mengeneye beğlamak ...

Yaaa yaaa yaaa.... Ellerim kollarım faça doldu bilmez miyim... Tembellik işte başa bela Siz arg-ist'in dediğini yapın arkadaşlar kötüyü örnek almayın

• Öncelikle Yaptıgınız Bu proje gerçekten müthiş tecrübelerinizden faydalanarak bende ufaktan bu işe girişicem

anlamadığım bir yer var maksem isimli su dağıtma panosu 4 parçadan oluşuyor 1 incisi alt tabaka 2 incisi lazer ile açılmış su kanalı 3 üncüsü maksem su dağıtma panosu kapamaya yarayan parça 4 düncüsü 2 incisi ile aynı şekilenmiş parça rekor açılmış Kloroform ile 2 ve 3 pleksiyi yapıştırdık en alt tabakayı yapıştırırken nasıl enjektör ile uygulayacaz

maksem isimli su dağıtma panosunu detaylı bir şekilde uygulamasını açıklarsanız çok sevinirim

Saygılarımla iyi çalışmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rootin

Öncelikle Yaptıgınız Bu proje gerçekten müthiş tecrübelerinizden faydalanarak bende ufaktan bu işe girişicem

anlamadığım bir yer var maksem isimli su dağıtma panosu 4 parçadan oluşuyor 1 incisi alt tabaka 2 incisi lazer ile açılmış su kanalı 3 üncüsü maksem su dağıtma panosu kapamaya yarayan parça 4 düncüsü 2 incisi ile aynı şekilenmiş parça rekor açılmış Kloroform ile 2 ve 3 pleksiyi yapıştırdık en alt tabakayı yapıştırırken nasıl enjektör ile uygulayacaz

maksem isimli su dağıtma panosunu detaylı bir şekilde uygulamasını açıklarsanız çok sevinirim

Saygılarımla iyi çalışmalar

Dostum işin püf noktasını ve sırrını yakalamışsınız...plexi ile uğraştığınız belli..
    Sırası ile üstten aşağı katmanlara doğru inersek...
    1- 2mm kalınlıkta beyaz plexi kanallar dekupe edilmiş durumda..
    2- 4mm kalınlıkta şeffaf plexi düz levha
    3- 10mm kalınlıkta şeffaf plexi levha su kanalları dekupe edilmiş durumda.
    4. 4 mm kalınlıkta beyaz plexi düz levha.

işleme 2 ve 3 numara ile başlıyoruz. yani 4mm şeffaf düz levha ve 10 mm şeffaf dekupe edilmiş..
    4mm şeffaf olduğu ve göründüğü için temiz çalışma gerekli taşırmamak lazım kloroformu kanallar kenarından kloroformu rahatlıkla enjekte edebiliyorsunuz..
    sonrasında en alltaki beyaz düz levhayı yapştırıp sistemi kapatmak gerekiyor .. ilk işlemdeki gibi içerlere enjekte edemiyeceğimiz için bu levhanın üzerine bütün yüzeye kloroform sürüp 2li grupun altına yapıştırıyoruz..
    genelde üst 2 kat düzgün yapıştığı için sızdırma yapmaz. ama alttaki beyaz levha sorun yaratabilir. gözle kontrolu yapılıp
    kuruduktan sonra rakor yerlerini açıp diş çekiyoruz.. kanallara su verip sızdırmazlık kontrolu yapıyoruz. alt katmanda sızdırma varsa açtığımız rakor yerlerinden kanala biraz fazlaca kloroform veriyoruz.kanal kenarlarında kloroformu akıtıyoruz adeta az miktarda... rakor yeri ne kadar fazla ise ulaşması o kadar kolay oluyor , sorunlu bölgeye..
    sızdırmazlık sağlandıktan sonra en üstteki kesilmiş levhayı yapıştırıyoruz kenalarından enjekte ederek..bu levha sadece hataları kapatmak için maske görevi görüyor.
    bir başka hatırlatma en alltaki levhayı şeffaf yapmayın beyaz yapın mutlaka yapuştırmada olacak taşmaları hataları göstermiyor şeffaf gibi..
    geçmiş olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 28 Ekim 2013; 1:45:37 >

• Aslında Tabelacı bir arkadaşımla görüştüm 4mm 10mm 4mm pleksileri özel tutkal yapışkanı ile sürüp preste yapabiliriz dedi eğer öyle birşey olursa çok müthiş bir çözüm olur bu araya sürdüğü madde ısıyı gördüğünde pleksiye çözülüyor ve şoklama ile soğuttuğunda saydam bir yapıyı alıyormuş böylelikle Kloroform maddesi ile uğraşmam çünki aşırı enjekte edildiğinde deforme oluyor ve sızdırmazlığa güvenemiyoruz
  • quote:

Aslında Tabelacı bir arkadaşımla görüştüm 4mm 10mm 4mm pleksileri özel tutkal yapışkanı ile sürüp preste yapabiliriz dedi eğer öyle birşey olursa çok müthiş bir çözüm olur bu araya sürdüğü madde ısıyı gördüğünde pleksiye çözülüyor ve şoklama ile soğuttuğunda saydam bir yapıyı alıyormuş böylelikle Kloroform maddesi ile uğraşmam çünki aşırı enjekte edildiğinde deforme oluyor ve sızdırmazlığa güvenemiyoruz

valla sende bana bir iyilik yap o arkadaşının adresini ver bana . söylediğin şeyi camda yaptırabliyorumda plexi de çözümünü bulamamıştım . çok aradım.rica etsem.. 2 tane 50 mm lik plexiyi yapıştıracağım bir iş için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Aslında Tabelacı bir arkadaşımla görüştüm 4mm 10mm 4mm pleksileri özel tutkal yapışkanı ile sürüp preste yapabiliriz dedi eğer öyle birşey olursa çok müthiş bir çözüm olur bu araya sürdüğü madde ısıyı gördüğünde pleksiye çözülüyor ve şoklama ile soğuttuğunda saydam bir yapıyı alıyormuş böylelikle Kloroform maddesi ile uğraşmam çünki aşırı enjekte edildiğinde deforme oluyor ve sızdırmazlığa güvenemiyoruz

valla sende bana bir iyilik yap o arkadaşının adresini ver bana . söylediğin şeyi camda yaptırabliyorumda plexi de çözümünü bulamamıştım . çok aradım.rica etsem.. 2 tane 50 mm lik plexiyi yapıştıracağım bir iş için...

olur tabi usta hafta sonu yanına uğruyacam deneme 1 tane yapıcam tel veririm tabelacıdır kendisi ama sipariş alırmı almazmı bilemem olmadı siparişinizi ben alırım kendi adıma yaptırırım sizede kargolarım sorun olmaz..!

• Az Önce aradım pleksi talaşından yapıyormuş o yapıştırıcıyı solvent yada asetonla pleksi talaşını karıştırıp macun kıvamına getiriyormuş (uhu yada bali kıvamında) uhu gibi şeffaf oluyor sonra spatula yardımı ile pleksi yüzeyine sürüyor ve diğer pleksi plakayı üzerine kapatıyormuş böylelikle açtığımız kanallarda %100 sızdırmazlık elde ediyormuş ufak tefek lekeler kalıyormuş onu sorduğumda erimemiş pleksi talaşı olabilir diyor onun için iyice karıştırmak gerekiyormuş ayrıca 10 dakikada yapışıyormuş uzun süre beklemeye gerek kalmıyormuş bana bu şekilde anlattı matıken iyi bir yöntemmiş gibi geliyor bana
  • quote:

Az Önce aradım pleksi talaşından yapıyormuş o yapıştırıcıyı solvent yada asetonla pleksi talaşını karıştırıp macun kıvamına getiriyormuş (uhu yada bali kıvamında) uhu gibi şeffaf oluyor sonra spatula yardımı ile pleksi yüzeyine sürüyor ve diğer pleksi plakayı üzerine kapatıyormuş böylelikle açtığımız kanallarda %100 sızdırmazlık elde ediyormuş ufak tefek lekeler kalıyormuş onu sorduğumda erimemiş pleksi talaşı olabilir diyor onun için iyice karıştırmak gerekiyormuş ayrıca 10 dakikada yapışıyormuş uzun süre beklemeye gerek kalmıyormuş bana bu şekilde anlattı matıken iyi bir yöntemmiş gibi geliyor bana

ben securit cam gibi araya film koyarak yapıştırma zannettim.
    bizim kalın kloroform dediğimiz şey bu... kloroform içine plexi parçaları atılıp yaparız büyük açıklık kaldığında oraları doldurmak için .. ama ıspatula ile sürmedim hiç denerim tşk..

• silindi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.