Şimdi Ara

PLL ( frekans sentezleyiciler )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PLL hakkında ayrıntılı bilgi veren kaynak(lar) arıyorum.
    PLL nedir,nasıl bir yapıya sahiptir,nerelerde kullanılır.
    Bu konu hakkında bilgisi,elinde dökümanı olan arkadaşaların yardımını bekliyorum. ACİL...

• PLL ile "PLL frekans sentezleyici" farklı şeylerdir. Frekans sentezleyici tekil pll'nin bir üst integrali gibi bişey. Yabancı dilin yeterliyse PLL olayı için önce şuraya bakmanı tavsiye ederim ben burdan öğrenmiştim:

http://www.du.edu/~etuttle/electron/elect12.htm

Frekans sentezleyici ise şöyle bir düzenek: Ayarlanacak frekans üreteci bir VCO'dur, bu VCO'nun frekansı sentezleyiciye iletilir, orda bu frekans PLL frekansı ile karşılaştırılır ve çıkışta bir voltaj seviyesi VCO'ya uygulanarak bu frekans düzeltilir. Limiti sıfıra yaklaşan sürekli bir frekans yükseltme ve düşürme işlemi sözkonusu. PLL'nin içinde de aynı olay oluyor. Bu şekilde dengeleniyor ve bu durumda istenilen frekans sentezlenmiş oluyor. Frekansın nasıl adım adım ayarlanabildiği ise sentezleyicinin değil içindeki PLL'nin konusudur ve yukardaki linkte anlatmış. Cinfikir bir dijital geribesleme uygulaması.

Frekans sentezleyiciler için basit bir başlangıç olması açısından saa1057 kılavuzuna ve bununla yapılmış uygulamalara bak derim. BH1415 diye bir entegre varmış frekans sentezleyici ile stereo fm verici bir aradaymış ama bir türlü bulamadım. İş başa düştü SAA1057 ve BA1404 ile yapmaya çalışacam bakalım bu iki entegre de şimdi var bende. Aradaki VCO'yu halletmek zor işte. Önce frekans tekniği ile ilgili bir fırın ekmek lazım. Biz dijital elektronik ile bozduk kafayı analog elektroniği dışladık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Crossover Frekansı Nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Kondansatör gerilimi farkları
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.