Şimdi Ara

Polis arabasının kaza masrafını kim karşılıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
13.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2 sene önce kırmızıda geçen olay yeri inceleme aracı benim aracı pert etti, ölümden döndüm. (Kimse hikaye anlatmasın, olay yeri inceleme aracı olay olmuş bitmişken en son gider, hırsız katil kovalamıyor, benim canımı tehlikeye atacak bir durum yok). Bana viraja hızlı girmekten yüzde 50 suç çıkarmışlar ki bana daha yeni yeşil yanmıştı birinci vitesteydim. Maksat trafik sigortasından yararlanmak. Bildiğim kadarıyla kaskoları da yoktu, bunu yapmasalar araç üzerlerine zimmetli olduğundan cepten vereceklerdi.
  • Türkiye'de polislerin, ambulansların, itfaiye araçlarının, belediye otobüslerinin özetle devlet araçlarının yaptığı kazalarda asla bu araçlar suçlu olmaz. Duvara mı çarptı mesela; o duvarı oraya yapan kişi sorumlu olursa şaşmamak lazım. İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz.
  • Istanbul icin konusursak 800 kusur aracin hepsi Polis vakfi tarafindan Ankara sigortadan(Polis vakfina aitmis) kaskolu, Il jandarmada ise alay komutanin araci ve bir kac yeni arac haric hepsi kaskosuz. Jandarma size carparsa siz trafik sigortasindan para alirsiniz, carpan er kullandigi aractaki hasarin %30 unu, arac komutani ise %70 ini cebinden karsilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed_ylc

hayır çarpan kişi yani aracın zimmetli olduğu kişi ödüyor. ayrıca yeni ekip arabaları kaskolu polisde ödemiyor.

kasko yaptırmayıp[unutmuşlar ] karakolda para topladıklarını biliyorum pert olmuştu araç .
  • ben polisi bilmiyorum ama askerliğimi jandarma olarak yaptım. onun için jandarmadan bir örnek veriyim.
    transit kullanıyordum, Allaha şükür kaza yapmadım ama bu durumlarda arabayı her ne kadar asker kullansada 1.derece araç komutanı sorumludur

şekil a1;
    land şoförü olan devrem görevde iken, yanlış yola girdiğini söyleyen araç komutanı uzmanın müdahelesiyle geri geri gelirken bir arabaya vurur. arabada yaklaşık bin liralık bi masraf çıkar (sivilin arabasında). burda normalde arabayı kullanan devrem suçludur, buna geri geri gelmesini söyleyen uzman direk suçludur.

şahsın zar zor gönlünü yaptıktan sonra, sen sağ ben selamet gibisinden bi tutanak tutulur. uzman çavuş zararı kendi üzerine alır ve arabayı bir tanıdığına yaptırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tandem_78 -- 11 Ocak 2012; 13:19:53 >
  • Kazayı bilmiyorum da kardeşim -18 ken araç kullanırken polis kenara çek demiş bu da panik yapıp korkup kaçmaya çalışmıştı. Bi 15 dk kovalamışlardı falan. Kaza falan olmamıştı.

4 polis aracının benzin ücretini bile biz ödemiştik. (Şu kadar litre benzin gitti kovalarken falan diye).

Kazada da benzer bi durum olabilir diye düşünüyorum ama tamamen tahmin
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Kazayı bilmiyorum da kardeşim -18 ken araç kullanırken polis kenara çek demiş bu da panik yapıp korkup kaçmaya çalışmıştı. Bi 15 dk kovalamışlardı falan. Kaza falan olmamıştı.

4 polis aracının benzin ücretini bile biz ödemiştik. (Şu kadar litre benzin gitti kovalarken falan diye).

Kazada da benzer bi durum olabilir diye düşünüyorum ama tamamen tahmin

Hiçkimse işin aslını bilmez ama , polis ekip araçlarına devletin verdiği günlük 10-15 litre benzindir.. !!!! bazı istisnai durumlar ve birimler hariç genelde böyledir.. 24 saat aktif çalışan bir araç için bu çok azdır..

hal böyle olunca polis tuuttuğundan bişeyler koparmak isteyecektir , ama devlet için bu , yanlış anlaşılmasın.. devletin ayıbını vatandaştan çıkarmak biraz ama utanması gereken devlettir , idaredir , bunları planlayanlardır.. hem günlük 10-15 litre benzin verecen hem 24 saat görev bekleyecen , hem araçların kaskosunu yaptırmayacan... bi yanda görev bi yanda devletin vermediği imkan bi yandan amir müdür baskısı... bi yanda vatandaş.. ben çok gördüm polis araçlarının büyük işletmelerin fabrikaların araçları gibi benzinlikleden benzin alıp faturayı fabrikalara vs kestirdiklerini... Sonra o fabrika sahibi , ortağı çalışanı vs kodaman olur , karakola gelince dokunuulmaz olur.... Devlet bunları nasıl görmez ben anlam veremiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: avanoss

.... Devlet bunları nasıl görmez ben anlam veremiyorum...

Görmez değil görmezden gelir ;)
    Maalesef şeffaflık diye birşey yok memleketimizde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.