Şimdi Ara

Polis mi Asker mi ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
36.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Batıkan arkadaşım sen askere katil mi diyorsun ayıp sana valla yazık.Şehitlerimize ayıp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahtlaq_cojuk

quote:

Orjinalden alıntı: MFIRE

Arkadaşlar bu meslekler arasında sizce hangisi iyi ???

Polis mi Astsubaylık mı öyle diyim :)

Lütfen yorum bekliyorum , hangisi iyidir arasından :)

valla polislik daha iyi hiç olmazsa sivil bi hayatın olcak

aynen
  • kesinlikle polis diyorum
    fakat ben diğer arkadaşlar gibi para konusuna değinmeyeceğim yada şark hizmetine..

polis teşkilatı şu an askeriyeden-hele hele jandarmadan- 2 adım daha önde.daha derli toplu ve daha organize.
    zaten toplumsal olaylarda polisin soğuk kanlılığı ve olayların üstesinde gelmesi bence askere göre daha iyi
  • up
  • ... Vazgeçtim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostControl666 -- 8 Haziran 2011; 22:28:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

kesinlikle polis diyorum
    fakat ben diğer arkadaşlar gibi para konusuna değinmeyeceğim yada şark hizmetine..

polis teşkilatı şu an askeriyeden-hele hele jandarmadan- 2 adım daha önde.daha derli toplu ve daha organize.
    zaten toplumsal olaylarda polisin soğuk kanlılığı ve olayların üstesinde gelmesi bence askere göre daha iyi

Tabiki daha iyi çünkü mesleğin ilgi alanları farklı.. Toplumsal Olaylara Müdahale ne zaman oluyor arkadaşlar? Herhangi bir olay olduğunda değil mi? E bizim askerimiz zaten halkın arasından gelen genç. Ne kadar eğitim vererek profesyonel olmasını bekliyorsun? Ama polisin zaten işi bu,asayiş temini. Kaldıkı o gösteri vb olayda orada duran asker zaten o grubtaki insanların fikirlerine yakın veya zıt. sağlıklı bir düşünce değil zaten...
    Polisin ve askerin görevleri hele ki jandarmanın görev alanı çok çok farklı asla karşılaştırma yapmamak lazım...
    Ayrıca Allah başımıza bir daha asla vermesin, 17 Ağustos 1999 depreminde Silahlı Kuvvetlerin ne kadar organize bir kurum olduğu ortaya bir kez daha çıkmıştı..

Bunları yazarken asla yanlış anlaşılmasın, Polis Teşkilatı na herhangi bir şey söyleme amacım yok, ki kimsenin haddine değil. Binlerce Polis Şehidinin ruhlarına ayıp etmiş oluruz..

• bnce polis ol kardeş bnm tanıdıklarım çoğu astsubaylığı ,uzmanlığı bıraktı(kaçtı).Polisliğe girdi yani astsubaylık çok zor iş her türlü pis işi sana yaptırırlar en zor işleri sana verirler ayrıca 15 yıl doğuda mecburi hizmetin var..Bnm duyduklarımda gidenlerin cogu bunalıma giriyor ruhsal çöküntü icine giriyor..Ama sen gerçekten istiyorum diyosan o snn bilecegin iş katlanabilirsen snn iicn ne ala ama askerlik öyle dışardan bakıldığı gibi kolay bir meslek değil...Ayrıca Polisin de askerinde yaptığı iş aynı 2 side bu vatanın bekası için çalışıyor...Bu aşamada kararı yalnız sen vereceksin..
  • Askerlik yapılıcak meslek değil.

Dipnot:2 aylık askerim.Polis daha rahat 12-24 çalışıyor.
  • bi de şöyle düşün sen polis olursan rütbe kazanman çok daha kolay mesela diyelim ki polis memuru olarak göreve başladın 6 yıl sonra komiser yardımcılığı sınavına gircen 1 yıl kursuna katılcan komiser yardımcısı olcan sonra başkomiserliğe kadar yükselebilcen benim bildiğim.rütbe kazanıyorsun o kesin de kurs murs tam detaylı bilmiyom bu kadarını biliyom.ama diyelim astsubay oldun subay olman için 4 sene(eskiden 2 seneydi)lik üniversite okucan sonra gelcen sınavına gircen kazanırsan albaylığa kadar gitçen.benim dayım kıdemli başçavuş onun zamanında 2 seneymiş 2 sene açık öğretim okumuş gelmiş sınavı kazanamamış şimdi o 4 yıl oldu he ben kendime güvenirim kazanırım diyosan başka.bi de kurmay olamıyon astsubaylıktan geçtin mi albay oluyon ve general olamazsın(fazla uçtuk astsubaylık generalliğe :D) işte böyle durum
  • Şimdi konu cok cok önceden açılmıs yazmadan duramayacagım arkadaslar neyın kavgasını edıyorsunuzkii
  • Hic düşünmeden ASKER olun derim.ASTSUBAYLAR muhtesem bi havaları var.maas olarak duz polisten kat kat fazla aliyolar.askeriye de yan gelir cok, emekli maaslari fazla, amirdir, jandarma da karakol komutani olabiliyolar.hava, deniz ASIRI RAHATLAR, 9-5 calisirlar buna kara da dahildir.resmi gunler tatildir.nobetciyken ertesi gunu istirahatlilerdir.HEMEN HEMEN BUTUN ASTSUBAYLARIN ODALARI VARDIR.bascavus ve kidemli bascavus olduklari vakit onlarda ki rahatligi kimse de goremezsiniz askerde ki disiplin genellikle rutbeli personel de fazla islemez.hemen hemen hepsi iyi arkadastir.RUTBELERI IKINCI PLANA ATARLAR.BURDAN KIYASLAMA OLACAKSA BIR SURU SEY SAYABILIRIM.TABI ASKERLIK MESLEGINE GIRECEKSENIZ HERSEYDEN ÖNCE SEVEREK GIRMENIZ DE YARAR VAR.OLMAK ISTEYEN DE COK OLAMAYAN DA HERKESIN HAKKIN DA HAYIRLISI OLSUN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye Olası Bir Tehtid Durumunda Polisin Yetkileri İşlevsiz Kalıyor Halkı Orgutleyip Koruma Görevi Askere Kalıyor Buda Askerin Önemini Ve Devletin Askere Güvencesinin Bir Göstergesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.