Şimdi Ara

Polis nasıl ve ne zaman ifadeye çağırır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: İmfreis Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle hakkımda şikayet varmı tam emin değilim ancak şikayet edildiysem bazı forumlarda şikayet edildiğin gün aranırsın telefonla deniliyor acaba tacrübesi olan varmı ? mesela bugün şiakyet edildim diyelim ortalama ne kadar sürede ifadeye çağırılırım ve nasıl telefonlanı kağıtla felanmı ? Bilgisi olan cevaplarsa çok mutlu olurum .

• Bu hususun tek bir doğrusu yok. Öncelikle şikayetin nereye yapıldığı önem arz eder. Savcılık şikayeti ise süreç daha ağır işler. Ama şikayet direkt kolluk güçlerine yapılmışsa kollukta işler daha hızlı işler. Polis telefonla arayabileceği gibi ikametinize de gelip sizi ifadeye davet edebilir. Suçun çeşidine göre yakalama ve gözaltı işlemi de uygulanabilir. İfadenizi polis alabileceği gibi savcı da alabilir. Bu husus savcının inisiyatifindedir. Eğer savcı ifadeyi kendisi almak isterse adliyeye gitmeniz gerekebilir.

Dediğim gibi bunun tek bir doğrusu yok.

• Şikayetinizle ilgilenen savcılığın işyüküne göre değişir ama en erken 1 ayda çağrı gelir sanırım

• avcelikbilek kullanıcısına yanıt
    Olayı anlatayım bir okursanız : Bundan 5 gün önce pazar günü ara sokaktan giderken sokak dar değil ancak bir adam ve bir kadın yolun ortasında duruyorlardı ben iyice yavaşladım kadın kenara çekilme hamlesi yaptı ve bende yavaşça gaza bastım adam çekilme hamlesi yapmayınca arabam bmw biraz alçak ayna sanırım sırt veya popo bölgesine değdi ya ayna değdi ya da arabanın yanı yani sürttü neyse ses felanda gelmedi ben ilk başta anlayamadım sokağı dondükten sonra acaba adama değdimmi diye şüphe edip geri geri geldim tam abim birşeyin var mı diyecekken abinin **k diye küfür edip saldırgan tavırla gelince gaza bastım bekle bekle diye bağırdı ama ben gittim çünkü korktum birşey yapacak diye sizce şikayetle felan uğraşırmı sonuçta şikayet uzun iş herhalde plakayı net görmüştür.
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Olay bu bence böyle birşeyde hemen çağırırlar şikaye tedilse : Merhabalar bundan 5 gün önce pazar günü ara sokaktan giderken sokak dar değil ancak bir adam ve bir kadın yolun ortasında duruyorlardı ben iyice yavaşladım kadın kenara çekilme hamlesi yaptı ve bende yavaşça gaza bastım adam çekilme hamlesi yapmayınca arabam bmw biraz alçak ayna sanırım sırt veya popo bölgesine değdi ya ayna değdi ya da arabanın yanı yani sürttü neyse ses felanda gelmedi ben ilk başta anlayamadım sokağı dondükten sonra acaba adama değdimmi diye şüphe edip geri geri geldim tam abim birşeyin var mı diyecekken abinin **k diye küfür edip saldırgan tavırla gelince gaza bastım bekle bekle diye bağırdı ama ben gittim çünkü korktum birşey yapacak diye sizce şikayetle felan uğraşırmı sonuçta şikayet uzun iş herhalde plakayı net görmüştür.
  • yerlidomatez Y kullanıcısına yanıt
    Bişey olmaz
    Peki böyle kaza ile ilgili şikayetlerde polis hemen haber vermezmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    3 ay önce açıldı
    Bu adam nasıl öğretmen la
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam doktor raporu alınmasını gerektirecek ekimoz, eziklik vs olmadıkça ciddiye bile almaz kimse adam şikayet de etmemiştir muhtemelen ama şikayet etmiş olsa bile ciddi yaralamalı bir durum ortaya çıkmadıkça polis, savcılık elindeki iş yükünden dolayı sizin dosyayı ilk fırsatta işleme koyamaz diye düşünüyorum

Hocam İNŞALLAH şikayet etmemiştir iyi dualarını beklerim Allah Razı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.