Şimdi Ara

Polis olmak iyimidir? Polis olan veya Pmyo okuyan gelsin.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
4
Favori
15.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim çevik kuvvet. PMYO'dan iyi bir dereceyle mezun olduğu için bu Haziranda istediği şehre atandı. Çalışma saatleri değişiyor bazen sabah bazen gece çalışıyor, şehir sakin olduğu için de boş boş oturduklarını söylüyor. 2500 lira civarında maaşı var. Ben 5 yıllık öğretmenim maaşım 1900 lira.. Güzel para alıyorlar senin anlayacağın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

polisi sevmezdim, son olaylardan sonra nefret ettim.

kardeşim veya ileride oğlum polis olucam derse, döverim sakat bırakım. gerekirse şerefi ile dilensin ama sistemin kölesi olarak, halkına zulüm etmesin.

gerçi ülkede polis ne asayişi sağlıyordu , ne bir derde derman oluyordu. etiketinde polis. 85 liyim. 90ları bilirim. polis o zaman da aynı idi ve bugün de aynı.

iş yapmaz, olaydan 20 dakka sonra gelir. her gün başka bir emekçinin , iş yerine çullanır. bedavadan ne koparırsam hesabı !

Polis olucam diye oglunu kardesini dovmek sakat birakmak nedir ? Senin ne farkin kaldi simdi onlardan. Bende sevmiyorum fakat insanlari ozgur birakmak lazim diyen biz degilimiyiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

quote:

kardeşim veya ileride oğlum polis olucam derse, döverim sakat bırakım. gerekirse şerefi ile dilensin ama sistemin kölesi olarak, halkına zulüm etmesin.

gerçi ülkede polis ne asayişi sağlıyordu , ne bir derde derman oluyordu. etiketinde polis. 85 liyim. 90ları bilirim. polis o zaman da aynı idi ve bugün de aynı.

iş yapmaz, olaydan 20 dakka sonra gelir. her gün başka bir emekçinin , iş yerine çullanır. bedavadan ne koparırsam hesabı !

Polis olucam diye oglunu kardesini dovmek sakat birakmak nedir ? Senin ne farkin kaldi simdi onlardan. Bende sevmiyorum fakat insanlari ozgur birakmak lazim diyen biz degilimiyiz ?

Arkadaş düşüncesini aktarmak için abartmış.Bu kadar gerçek anlamlı almayın herşeyi,döve döve öldürürüm yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: MaRKeRs

quote:

Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

quote:

Arkadaş düşüncesini aktarmak için abartmış.Bu kadar gerçek anlamlı almayın herşeyi,döve döve öldürürüm yoksa

Herkes kabadayi kesilmis masallah. Saka yaptiginin farkindayim yoksa dove dove oldururdum.

• elini torbaya atarsın çekersin gidecegin şehiri..
    1.2.3 ler mezuniyet sonu istedigi ili seçer .1000 kişinin içinden başarılı olmak zekana kalmış.
    bütün derslerin çokta kötü olsa sınıfta kalmak yok,yeterki mülakatı vı sınavı kazan kapagı okula at. ama ilk 3 ay sağlık taramasında takılırsan yedegin çagırılır. türkiye genelinde sınıfta kalan % 0.1 den az son uygulamaya göre.
    aylık 30 40 ytl alırsın ögrenci iken. okulu bırakmadan yüz kızartıcı bir suç işler isen atılırsın ve meslekten cayarsan devlet yaptıgı masrafı alır ...
    mülakatlar kolaydır meleğin kanadı varmı sorusu ve arkadaki duvar ne renk türevi geyiğı sorulara bir cevap hazırla
    her soruya giden karşı tarafın ruhunu okşayacak bir kaç hazır cevap hazırda tut ..
    maaş 2500 2800 e dayandı son zamla net bilgi degil....göreve başlar iken çift maaş cebinde. tüm memurlar için geçerli ..
    son olarak...
    HALK A ŞİDDET KULLANMA .
    kendi paramızla bizi rezil etme bu ülke 70 milyondan fazla insan var x50ytl yapınca 7 sülalen ödeyemez üste çıkmaya çalışma...

• quote:

Orijinalden alıntı: mzarafet

elini torbaya atarsın çekersin gidecegin şehiri..
    1.2.3 ler mezuniyet sonu istedigi ili seçer .1000 kişinin içinden başarılı olmak zekana kalmış.
    bütün derslerin çokta kötü olsa sınıfta kalmak yok,yeterki mülakatı vı sınavı kazan kapagı okula at. ama ilk 3 ay sağlık taramasında takılırsan yedegin çagırılır. türkiye genelinde sınıfta kalan % 0.1 den az son uygulamaya göre.
    aylık 30 40 ytl alırsın ögrenci iken. okulu bırakmadan yüz kızartıcı bir suç işler isen atılırsın ve meslekten cayarsan devlet yaptıgı masrafı alır ...
    mülakatlar kolaydır meleğin kanadı varmı sorusu ve arkadaki duvar ne renk türevi geyiğı sorulara bir cevap hazırla
    her soruya giden karşı tarafın ruhunu okşayacak bir kaç hazır cevap hazırda tut ..
    maaş 2500 2800 e dayandı son zamla net bilgi degil....göreve başlar iken çift maaş cebinde. tüm memurlar için geçerli ..
    son olarak...
    HALK A ŞİDDET KULLANMA .
    kendi paramızla bizi rezil etme bu ülke 70 milyondan fazla insan var x50ytl yapınca 7 sülalen ödeyemez üste çıkmaya çalışma...

eyvallah hocam, sen pmyo'damı okuyorsun yoksa baban falan mı polis? sınıfta kalma konusunu ilk defa bu kadar net açıklayan biri çıktıda.

• dışarıdan gözlem..
    nasıl polis olunurun cevabını bende inan bilmiyorum
    ama sınavı kazanınca her şey yolunda giderse polis olunduğunu biliyorum .o net
    bizim söylediğimiz takdik degil .bu bir cevap bile olsa
    ve herkes bu cevabı bilip uygulasa kazanan gene % 10 20 geri kalan lar döküntü.
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    bak kardeşim ben 2 sene boyunca pmyo sınavına hazırlandım ilk sene sınavda ikinci sene mülakatta kaybettim.ilk sene matematiğim sıfırdı.kaybettim.sonra ders aldım o kadar güveniyordum ki kendime mülakat ve sınav için.ama mülakatta yüzüne bile tükürmeyeceğin birisi eledi beni.dünyam başıma yıkıldı desem yeridir.2 yakın arkadaşım var birisi 2.senesinde diğeri 3.senesinde kazandı.orda derslerde şimdiye kadar kalan olmamış.öğrenciye aylık olarak traş parası ödeniyormuş onu biliyorum.yalnız şöyle birşey var.emniyet her sene ygs'de bir baraj puanı şart koşuyor.bu puan her sene değişiyor.ilk girdiğimde 270'ti.260 oldu sonra.bu sene direk 250 yaptılar ve düşürmediler.puanı düşük tutmalarının sebebi katılmak isteyenler para yatırıyor.ordan kar edecekler.mülakatta başvuru sayısı fazla oluncada adamın seni elemek için uğraşması gerekmiyor.Keşke güzel bir bölüm okusaydın da polislik alternatifin olsaydı

• Olma kardeşim olma
    Şimdi yazdıklarımı okurken sindire sindire düşünerek oku;
    Dini milli bayramlarda yılbaşında karda kışta extra daha fazla çalışacaksın, gece sabahlara kadar millet osurarak yatarken sokaklarda gezeceksin, hırsızlarla otçularla torbacılarla yüzyüze olacaksın

Unutma polisin normal insanlarla işi olmaz devamlı sabıkalı suç işleyenlerle karşılaşacaksın, imsanların ufak bir kavgasında yaşadıkları steresi sen her olayda yaşayacaksın, insanlarla onların hep sinirli, üzgün, stresli yani olumsuz durumlarında muhattap olacaksın.

İnsanlar ideolojik kaygılarından dolayı hükümete olan hırslarını sana taş sapan molotof atarak çıkaracaklar.

Adam sırf muhalif diye evini soyan hırsızla, mahalledeki çocukları zehirleyen torbacılarla yanyana gelip sana küfürler edecek taş şişe fırlatacak bknz; gezi olayları...

Şunu sakın unutma polislik Türkiyede en şerefli ve onurlu meslektir.hakkıyla yapar ve adaletli olursan cennete bile götürür.

Ve son olarak bu mesleği yapman için lafta değil gerçekten sabırlı, piskoloji sağlam be maneviyatı sağlam olman lazım.Eminim ki inancı sağlam olmasa polislerin birçoğu kafasına sıkacak duruma gelirdi.

1) Özel harekat sınavları hemen hemen her sene açılır oraya başvurabilirsin. İstisna oalrak bazı okullara istihbarat, asayiş vb. gibi birimlerden mülakatlara gelirler. eğitim hayatı boyunca seni gözüne kestiren hocaların seni tavsiyede bulunurlar mülakata gelenlere buna da mimleme denir (kimileri torpil dese de). Bunun dışında atanacağın yer gittiğin ile göre değişir. Büyük illerde (İstanbul, Ankara, İzmir vs. ) genelde çevik kuvvet olur. Diğer illerde ise personel açığına göre planlama yapılır.

2) Mülakatlar son zamanlarda daha da zorlaştırıldı. Bence de olması gereken bu. Kavun karpuz alırken bile en az beş dakka inceleriz. Buna daha çok dikkat edilmesi lazım bence. Yazılı sınav sadece pmyo için var ve zor kolay herkes için eşit yani senin çalışmana bağlı. Çalışmazsan olmaz tabiki. pomem için ayrı bi sınava girmiyorsun sadece mülakat var. Sırf pomem mülakatları için özel hocayla beraber spor eğitimi alanlar biliyorum...

3)Her eğitim kurumu olduğu gibi pmyolarda da kalma durumu var ama bütünlemeler de var. Sınıf tekrarı zor oluyor tabi sen kaşınmazsan. Çünkü her sınıf tekrarı devletin sırtına kambur oluşturur.

4) pmyo için ek ücret ödemiyorsun. Sadece sınav zamanları not çıkartmak için vs. fotokopi parası verirsin. Devlet zaten iç çamaşırından üniformana kadar her şeyi karşılıyor. En son aylık 50 tl gibi cüzi bir ücret harçlık olarak veriliyordu öğrencilere.

5)polis maaşları şu anda bekar ve yeni başlayanlar için 2550 civarında. Çalıştığın ile göre terör tazminatı alırsın. Mesela İstanbul 150 tl civarı, Hakkari vb. yerler 400 civarı ( ohh ohhh demeyin okuyunca doğu bölgelerinde yaşanan olaylara göre hiçbirşey)

6) Mesai saatleri vb. konular ise teşkilatın en karışık konuları. En yoğun çalışan şubelerde dahi yatan, en rahat şubelerde dahi yoğun çalışan personel mevcuttur.

Velhasıl Kelam.... Polislik - Askerlik tam anlamıyla belki de bu ülkede bu toplum yapısına göre yapılabilecek en şerefli en haysiyetli meslektir. Ama gel görki yapılan yanlış uygulamalar, adın dokuza çıkıp sekize inmemesi giib durumlar hep kara leke bırakır. Bir düşünün..Bilinçaltınıza bi sorun... Polisle ne zaman işiniz oluyor. Ya kavgada, ya hırsızlıkta, ya olaylarda... Haklı olan kişilerin hakkını korumak için devreye gren polis haksızın karşısında düşman olabiliyor. Başımdan geçen bi oalyı anlatıyım en basitinden. Yıl 2012.. Fenerbahçe maçındayız. Turnikelerde büyük bi izdiham var. Herkesin elinde bileti.. Yanında çocuğu, eşi, en samimi arkadaşı sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Ama bir bakıyorsunuz kendini bilmez 3-5 hayvan biletleri olmadığı halde içeri girmeye çalışıyor. 100-150 Tl verip bilet alanları salak yerine koymaya çalışıyor. Kenara çekiyorsun adamı, konuya müdahil olmayan biri diyorki aaa polise bak adamın maç izleme hakkını elinden alıyor. Tamam karışmayım desen biletli adam diyorki polis işini yapmıyor... Herkes polisi bi rahat bıraksa bi karışmasa polis işini öyle bi güzel yaparki... Aklımıza hep şu geliyor: Kurda merhamet, kuzuya zulümdür...

Umarım aklına takılan şeylerde yardımcı olmuşumdur. Okulu bırakıp polisliğe geçmeye gelince.. Bunun kararını en iyi sen ve ailen verecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakguney

1) Özel harekat sınavları hemen hemen her sene açılır oraya başvurabilirsin. İstisna oalrak bazı okullara istihbarat, asayiş vb. gibi birimlerden mülakatlara gelirler. eğitim hayatı boyunca seni gözüne kestiren hocaların seni tavsiyede bulunurlar mülakata gelenlere buna da mimleme denir (kimileri torpil dese de). Bunun dışında atanacağın yer gittiğin ile göre değişir. Büyük illerde (İstanbul, Ankara, İzmir vs. ) genelde çevik kuvvet olur. Diğer illerde ise personel açığına göre planlama yapılır.

2) Mülakatlar son zamanlarda daha da zorlaştırıldı. Bence de olması gereken bu. Kavun karpuz alırken bile en az beş dakka inceleriz. Buna daha çok dikkat edilmesi lazım bence. Yazılı sınav sadece pmyo için var ve zor kolay herkes için eşit yani senin çalışmana bağlı. Çalışmazsan olmaz tabiki. pomem için ayrı bi sınava girmiyorsun sadece mülakat var. Sırf pomem mülakatları için özel hocayla beraber spor eğitimi alanlar biliyorum...

3)Her eğitim kurumu olduğu gibi pmyolarda da kalma durumu var ama bütünlemeler de var. Sınıf tekrarı zor oluyor tabi sen kaşınmazsan. Çünkü her sınıf tekrarı devletin sırtına kambur oluşturur.

4) pmyo için ek ücret ödemiyorsun. Sadece sınav zamanları not çıkartmak için vs. fotokopi parası verirsin. Devlet zaten iç çamaşırından üniformana kadar her şeyi karşılıyor. En son aylık 50 tl gibi cüzi bir ücret harçlık olarak veriliyordu öğrencilere.

5)polis maaşları şu anda bekar ve yeni başlayanlar için 2550 civarında. Çalıştığın ile göre terör tazminatı alırsın. Mesela İstanbul 150 tl civarı, Hakkari vb. yerler 400 civarı ( ohh ohhh demeyin okuyunca doğu bölgelerinde yaşanan olaylara göre hiçbirşey)

6) Mesai saatleri vb. konular ise teşkilatın en karışık konuları. En yoğun çalışan şubelerde dahi yatan, en rahat şubelerde dahi yoğun çalışan personel mevcuttur.

Velhasıl Kelam.... Polislik - Askerlik tam anlamıyla belki de bu ülkede bu toplum yapısına göre yapılabilecek en şerefli en haysiyetli meslektir. Ama gel görki yapılan yanlış uygulamalar, adın dokuza çıkıp sekize inmemesi giib durumlar hep kara leke bırakır. Bir düşünün..Bilinçaltınıza bi sorun... Polisle ne zaman işiniz oluyor. Ya kavgada, ya hırsızlıkta, ya olaylarda... Haklı olan kişilerin hakkını korumak için devreye gren polis haksızın karşısında düşman olabiliyor. Başımdan geçen bi oalyı anlatıyım en basitinden. Yıl 2012.. Fenerbahçe maçındayız. Turnikelerde büyük bi izdiham var. Herkesin elinde bileti.. Yanında çocuğu, eşi, en samimi arkadaşı sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Ama bir bakıyorsunuz kendini bilmez 3-5 hayvan biletleri olmadığı halde içeri girmeye çalışıyor. 100-150 Tl verip bilet alanları salak yerine koymaya çalışıyor. Kenara çekiyorsun adamı, konuya müdahil olmayan biri diyorki aaa polise bak adamın maç izleme hakkını elinden alıyor. Tamam karışmayım desen biletli adam diyorki polis işini yapmıyor... Herkes polisi bi rahat bıraksa bi karışmasa polis işini öyle bi güzel yaparki... Aklımıza hep şu geliyor: Kurda merhamet, kuzuya zulümdür...

Umarım aklına takılan şeylerde yardımcı olmuşumdur. Okulu bırakıp polisliğe geçmeye gelince.. Bunun kararını en iyi sen ve ailen verecek.

Eyvallah aga sağlam bilgiler verdin. Bu kadar net bilgileri nerden biliyorsun bu arada?

• Bu kendi sınavında 70 puan almak lazım orayı matematiksiz sözel olarak geçebiliyormuyuz
  • ???????
  • Bende amerikada fbi de calismak istiyim

• k.bakma ama çok önyargılısın kardeşimi sakat bırakırım felan. Senin gibılerini çok gördüm sonra anası bacısı tecavüze veya tacize uğradığında evine hırsız girdiğinde polis polis diye haykıran.

• Polis olunmaz,olacağım diyene olma derim,olana geçmiş olsun derim,yukarıdaki arkadaşın dediği gibi evladımın,yakınımın polis olmasına müsaade etmem..Azıcık kafası çalışan eğitimli biri polisin ne olduğunu anlayabilir.Hiç yoktan etrafına bak,ipe sapa gelmeyen bir çok arkadaşın polis olduysa sen olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanMaster -- 14 Ağustos 2013; 10:08:38 >
  • Polis olmak=küfür yemek

• yürüyün arkadaşlar battal kendini bizim için feda etti...
    mi acaba...
    her türlü olumsuzluk olacaktır.
    mazeret kabul etmem
    + bazı meslekler para karşılığı yapılır.

para alınıyorda falan deniliyor, kadro ve atama bekliyen binlerce üniversite mezunu var
    o para 1 kere alınıyor.
    sistemde o parayı her gün ödeyen var
    ülkede çarkın dönmesi için o şehrin degirmeni ve okeye dördüncüdür bazıları
    bunu bilmezler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 14 Ağustos 2013; 21:00:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orkaaaaaa

Bu kendi sınavında 70 puan almak lazım orayı matematiksiz sözel olarak geçebiliyormuyuz

sözelin çok sağlamsa fire vermeden hepsini doğru yaparım diyorsan geçersin ama öbür türlü en az 10 tane matematik yapman lazım ki matematiği ygs'den bile kolay
    başımdan geçen bi hikaye diye başladığıma göre... :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.